Alcaraz by dal přednost zlatu z olympiády před triumfem na Roland Garros. Je to můj sen, řekl Španěl

13. 2., 11:10
Rozhovory 3
Carlos Alcaraz (20) chce letos v pařížském areálu Rolanda Garrose zabojovat o grandslamový titul i olympijské vítězství. Ačkoliv by na zdejší antuce rád získal obě trofeje, pokud by si musel vybrat, dal by přednost zlaté medaili před Pohárem mušketýrů. Řekl to novinářům na turnaji v Buenos Aires.
Profily hráčů
Alcaraz chce získat zlato z olympiády v Paříži (© Profimedia)

"Pokud si mám vybrat, letos raději olympijské zlato. I když bych samozřejmě rád vyhrál oboje, nebudu lhát," řekl druhý hráč světového žebříčku, jenž se chystá v Buenos Aires na letošní antukovou premiéru a obhajobu titulu. "Je to můj sen získat pro svou vlast olympijskou medaili a vyhrát zlato je jedna z nejlepších věcí, jakých můžete ve sportu dosáhnout," dodal.

Alcaraz je momentálně světovou dvojkou.Alcaraz je momentálně světovou dvojkou. (@ Livesport)

Alcaraz, jenž už byl i světovou jedničkou, má zatím ve sbírce dvě grandslamové trofeje. V roce 2022 slavil premiérový úspěch na US Open, vloni ovládl Wimbledon. V areálu Rolanda Garrose bude mít letos dvě šance – French Open se uskuteční od 26. května do 9. června, na olympijský turnaj se tenisté vrátí 27. července.

Podobný double byl tenistům k dispozici i v roce 2012 v Londýně. Ve slavném All England Clubu nejprve bojovali o wimbledonskou trofej a poté i olympijské medaile.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Nola
netusim, ako je to z OH, ale kdesi bolo pisane, ze je nutna ucast na DC, resp. FC, tak ako je to? vysvetli mi to niekto? Bo niektori/e/ hrali prave kvoli ucasti na OH, mozno to este stihne dovtedy...... alebo to dnes uz neplati? Citala som nejaky damsky ranking ceskych dievcat na OH tuna, ale nikto nevysvetlil, co sa za tym skryva, snad mi to niekto objasni, ake body sa tam pocitaju a.p.
Reagovat
FandimRF
Vzdyt na to nema ten drevak. Bude rad kdyz bude moci s uctou sledovat ocekavany triumf legendy Djokovice.
Reagovat
turista
Přestože jsem příznivcem Novaka Djokoviče tak musím rozporovat toho dřeváka. Alcaraz teda rozhodně není dřevák. Naopak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist