Alcaraz je nejmladším vítězem grandslamů na všech površích. Roland Garros ovládl po bitvě se Zverevem

9. 6., 19:32
Aktuality 173
FRENCH OPEN - Carlos Alcaraz (21) poprvé vyhrál French Open a v 21 letech jako nejmladší zkompletoval sbírku grandslamových trofejí na všech třech površích. Ve finále majoru španělský mladík zvítězil i potřetí v kariéře, po US Open 2022 a Wimbledonu 2023 slaví na pařížské antuce po pětisetové bitvě s Alexanderem Zverevem (27). Německého tenistu, který naopak prohrál i své druhé grandslamové finále, udolal po více než čtyřhodinové bitvě 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz vyhrál i třetí grandslamové finále (© AFP)

Zverev – Alcaraz 3:6, 6:2, 7:5, 1:6, 2:6

I když Carlos Alcaraz na jaře laboroval se zraněním pravého předloktí a během přípravy na Roland Garros odehrál jen čtyři zápasy, na pařížské antuce se velmi rychle rozehrál do skvělé formy a po dvou týdnech tenisového zápolení vystoupal až na vrchol.

Jednadvacetiletý Španěl si cestou musel poradit se Sebastianem Kordou, Félixem Augerem-Aliassimem, Stefanosem Tsitsipasem či nastupující světovou jedničkou Jannikem Sinnerem a ve finále se nesklonil ani před uměním 11 zápasů neporaženého Alexandera Zvereva. O šest let staršího Němce udolal po více než čtyřhodinovém boji 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 5:5, z toho 2:2 na grandslamech.

Alcaraz po třech brejcích získal první sadu, ale ve druhé se trápil na podání, ve třetí neudržel vedení 5:2 a rázem prohrával 1:2 na sety. Ve čtvrtém dějství ale obrat zastavil.  Byť si po pátém gamu vyžádal medical timeout a nechal si promasírovat zatejpovaný levý stehenní sval, zastavit se nenechal.

V rozhodujícím setu Španěl zvládl klíčový okamžik, když po brejku na 2:1 přežil stav 0:40 a po zlikvidování všech čtyř brejkbolů odskočil do rozhodujícího náskoku. Zverev měl ještě jednu šanci vyrovnat na 3:3, ale nevyužil ji, vzápětí přišel čistou hrou o servis a Alcaraz už zápas dotáhl do vítězného konce.

Statistiky zápasu Alexander Zverev – Carlos AlcarazStatistiky zápasu Alexander Zverev – Carlos Alcaraz (@ Livesport)

"Když jsem byl kluk, tak jsem spěchal ze školy, abych se mohl v televizi dívat na tenhle turnaj. A teď tu před vámi stojím s trofejí," radoval se Alcaraz, jenž vylepšil bilanci v pětisetových zápasech na 11:1.

"Děkuji svému týmu za neuvěřitelnou práci. Když si vzpomenu na Madrid, tam jsem se necítil dobře. Pak panovaly pochybnosti. Před turnajem jsme toho na kurtu příliš neodtrénovali, ale lidé kolem mě mi moc pomohli. Každý z týmu do toho dal všechno včetně svého srdce. Říkám tým, ale jste spíše moje rodina," řekl Alcaraz během slavnostního ceremoniálu.

"Mám, tady velkou část své rodiny. Kromě rodičů také svého bratra a další příbuzné. Nemůžete být na všech mých turnajích, ale je příjemné vás mít za zády. Díky za všechno," mluvil svěřenec Juana Carlose Ferrerera směrem ke svým hrdým rodičům.

Alcaraz po US Open 2022 a Wimbledonu 2023 vyhrál i své třetí grandslamové finále a stal se nejmladším vítězem majorů na betonu, trávě i antuce. Potřeboval k tomu přitom jen 13 startů.

Na začátku příští sezony v Melbourne tak již bude moct bojovat o zkompletování kariérního Grandslamu, kterého v open éře (od roku 1968) dosáhli jen Andre Agassi, Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič.

Skvělou celkovou bilanci ve finálových duelech rodák El Palmaru vylepšil na 14:4, z toho 8:1 na grandslamech či turnajích Masters 1000. Ve světovém žebříčku se posune na 2. místo před Novaka Djokoviče, který kvůli zranění kolena odstoupil po postupu do čtvrtfinále a neobhájil loňský triumf, a se ztrátou necelých tisíc bodů za nového lídra Sinnera.

Zverev sice v Paříži na čtvrtý pokus překonal semifinále French Open, ale ve finále grandslamu prohrál i podruhé v kariéře. Navíc opět po pětisetové bitvě navzdory vedení, na US Open 2020 podlehl Rakušanu Dominicu Thiemovi, byť vedl dokonce 2:0 na sety.

"Carlosi, je ti 21 let a už máš tři grandslamy na třech površích. To je neuvěřitelné a už teď jsi v tenisové Síni slávy," vysekl poklonu svému přemožiteli Zverev, který před turnajem ovládl Masters 1000 v Římě a v Paříži začal skalpem čtrnáctinásobného šampiona Nadala.

"Děkuju svému týmu. Nejen za poslední dva týdny, ale za tu dlouhodobou práci. Dnes to nevyšlo, ale jednou se to snad povede," zasnil se sedmadvacetiletý německý tenista.

Posledním grandslamovým vítězem z Německa je Boris Becker, který vyhrál v roce 1996 Australian Open. French Open jako jediné z grandslamů zůstává i nadále bez německého šampiona.

Alcaraz obdrží za vítězství prémii 2,4 milionu eur (zhruba 59,3 milionu korun), Zverev dostane poloviční částku.

Výsledky French Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

173
Přidat komentář
paddy
Zverev = GOAL smile
(The Greatest of All Losers)

Za posledních zhruba 20 let bylo jen málo GS finále, kterých se nezúčastnil nikdo z Big3. Zverev dostal dvě šance této situace využít, ale nepodařilo se mu to. Poprvé prohrál s Thiemem a dneska s vyčichlým Alcarazem.
Více slov netřeba. Snad mě za to nezmlátí. smile
Reagovat
alcaraz.dva
je čas definovat nový BIG
Reagovat
com
Big3 :
Sinner, Alkáč a Casper
Reagovat
victim
To víš že jó.Hlavně ten třetí je kategorie sama pro sebe.
Reagovat
PTP
Zatím Big 2
Reagovat
victim
Zatím big0.V porovnání s těma třema.Já jsem nikdy ani nebral big4.Přisazovat Murrayho k těm velikánům mi přijde mimo.
Reagovat
PTP
Zatím kategorie "Čekatel do BigX"
Reagovat
Blondie
Reagovat
Nola
1,2.3 nastup Holahej po tom tvrdeni, ze Murray tam nepatri......

tak pri pocte 20 a viac titulov vs 3 /ktore ma uz dnes aj Alcaraz/ je to asi spravodlive tvrdenie, Andy bol fakt skvely hrac, mozno v inej ere, by toho viac dosiahol, ale ktovie, v kazdej ere boli skveli hraci, v ere Samprasa by asi dostaval na frak aj na trave, ktora mu najviac sedela, a co era Borga, ktory koncil ako mlady hrac, lebo nemal uz motivaciu? to nikdy nezistime, ale bol v ere B3 najviac dominantym hracom medzi zbytkom pola a svojou zarputilostou aj za cenu znicenia telesnej schranky dosiahol NO1, takeho hraca Briti uz asi nikdy nebudu mat, korene tenisu su v troskach
Reagovat
victim
Souhlas jen malá připomínka.Nevím jestli lze srovnat trávu v éře Samprase a tu v éře Murrayho.To zpomalení je hodně velké.
Reagovat
victim
Ona to samozřejmě není jenom trávou ale asi víš na co narážím.
Reagovat
Nola
jj, v tej dobe bol preferovany iny styl tenisu, nehrali sa dlhe vymeny, kde prave Andy svojim stylom dominoval, vsetko vratit do kurtu aj z tribuny, preto som stret Novaka s Andym nikdy nepreferovala, ten kazdy utocny uder dokazal vratit, az ma z toho boleli oci, Novak sa mu dokazal prisposobit a potom sa tie zapasy vliekli ...... to v strete s Fedexom neplatilo, dokonca ani s Rafom, a z dnesneho startoveho pola mi ho najviac pripomina Medvedev, dokonca aj tym, ze je na antuke jalovy, aj ked uz dokazal Rim vyhrat, presne ako Andy
Reagovat
victim
Já myslím že je to právě Wimbledon který je "zodpovědný"za pozdější zpomalování hry (povrchy,míče).V určité době to byl vlastně jenom servis-volej.
Reagovat
Marduch
jj, za Beckera, Edberga co výměna, to náběh na sako, ale občas se i hrálo, protože zato finálka typu Rafter-Ivaniševič/Sampras servírujícími i přes 220km/h, to byla podívaná panečku Takže výsadbou jiné trávy se uspokojila poptávka po výměnách, a to ještě před dominancí Federera.
Reagovat
annah
Až budou mít třeba takových 15-14-13, může se o tom uvažovat. Zatím jsou fakt jen nadějní čekatelé. A Ruud spíš ani to ne. :-)
Reagovat
paddy
Tak to vypadá, že nejzábavnější částí tenisové sezóny by mohly být OH. Ty jsou obvykle nezáživnou akcí v provizorních podmínkách přeplněných olympijských měst. Ale tentokrát nás by nás mohl čekat pikantní souboj v 1k. Djodal na antuce. Rafa bude určitě mít za cíl kromě OH zlata i srovnání H2H bilance na 30:30.

Máme se, na co těšit. smile
Reagovat
turista
To se mu nemůže podařit. A je nepravděpodobné, že by se zrovna oni dva potkali v prvním kole.
Reagovat
Patik
Reagovat
victim
A to jako proč?
Reagovat
Patik
Veď z mladého Vamosa.
Reagovat
victim
Co proti němu máš?Neříkej mi že tě jeho hra nebaví.
Reagovat
annah
Vamos porazil loni Djoka ve Wimblu a vzal mu šanci na sezónní GS . To se neodpouští . :-)
Reagovat
victim
To není možné.To by Patik nikdy...
Reagovat
Patik
Vamos večný zatinatel.
Reagovat
victim
Souhlasím s tím,že to trochu přehání ale ono to tak trochu sedí k jeho povaze.Navíc to není důvod ke zvracení.
Reagovat
paddy
kdo dnes u vás vařil? smile
Reagovat
Blondie
Patik :D dostal zadarmo čočku :D
Reagovat
turista
Velká gratulace pro Carlose!
Reagovat
LoveTennis
V otevřené éře tenisu od roku 1968 zkompletovali kariérní GS pouze Agassi, Nadal, Federer a Djokovič? Je to správně, ale asi by stálo za zmínku, že Rod Laver vyhrál v roce 1969 kalendářní grandslam, již svůj druhý v kariéře. Je ale pravdou, že kariérní zkompletoval již v roce 1962 (kdy zároveň vyhrál svůj první kalendářní grandslam, ale to ještě nebyla open éra), takže ten kariérní zkompletoval před začátkem open éry a v té to zatím z mužů opravdu zvládli pouze Andre, Rafa, Roger a Novak. A věřím, že se k nim brzy přidá i Carlos, kterému tímto gratuluji k dnešní výhře.
Reagovat
PTP
Přidat tu Austrálii přes Sinnera (případně přes zmrtvýchvstalého Djokoviče) bude makačka
Reagovat
Ondra979
tak ten Laver tam patri samozejme taky, kdyby to nedal po tom roce 68, tak by ho v open ere nemel, ale ma ho..
Reagovat
victim
U toho Lavera to trochu kazí AO což byl do roku myslím 1988 celkem druhořadý turnaj (i když oficiálně GS).
Reagovat
Ondra979
je to obtizne ale myslite si, ze muze Alcaraz dosahnout na cca 20GS? pokud mu je ted 21, tak potrebuje jeste aspon 17, pokud budu predpokladat, ze muze vyhravat do cca 35, pokud bude drzet zdravi, tak ma asi 14 sezon, mozna o neco mene. takze by potreboval ted vyhravat stabilne 2GS za sezonu, aby si udelal nejakou vatu, dokud je v idealnim veku, protoze muze prijit zraneni apod...zalezi taky na Sinnerovi a ostatnich, ale s Janikem pocitat muzeme, a i s nekterymi dalsimi, nebude to asi kosit jako Djok kdyz byl v laufu, i kdyz i na stabillite vykonnosti a koncentraci v zapase urcite muze zapracovat, pak by to dat mozna mohl, ale je to zatim jen hypoteza
Reagovat
victim
Já jsem si už po Samprasovi myslel že jsou dějiny dopsány.Už se nikdy do nějakých dlouhodobých prognóz nepustím.
Reagovat
Ondra979
jasne, je to zatim jen takove hypoteticke, a predpokladam, ze si udrzi motivaci a taky ze nebude mit nejake dlouhodejsi zdravotni problemy, coz ale neni dane, kdyby je mel, tak to samozrejme neda. takze za techto predpokladu si myslim, ze to hratelne snad je, ale porad je to velka porce a nemusi se mu to podarit ani tak
Reagovat
victim
Jisté je jen jedno.Ten kluk má pro to všechny předpoklady.
Reagovat
Nola
zvolnite, pri vyhre Sinnera na AO uz vsetci predpovedali, ze snad vyhra kalendarny GS, teraz zase carujete pri vyhre Alcaraza na FO, nechajme to plynut, tito dvaja maju nato aby vyhravali GS a cas nam to ukaze ako sa s tym vyrovnaju, su zatial iba dvaja, ktori dominuju, co ak pride niekto treti, ako sa to stalo v minulosti?
Reagovat
victim
já jsem zvolnil tak že už stojím.Žádné prognózy.Jak to mám ještě víc zdůraznit?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nehraj si na oběťsmile
Reagovat
victim
Tak mi nemaj ubližovat.Hi Hi.
Reagovat
PTP
Nebudem se pouštět do žádnejch větších akcí
Reagovat
Otmar
V této záplavě statistiky a věštění je Váš názor nejen ojedinělý, ale hlavně jedinečný!
Reagovat
Amputace
Za mě určitě může, kvalitu na to nesporně má. Velkým otazníkem bude zdraví a jestli se mu podaří v některých sezónách vyloženě dominovat (k čemuž bude potřebovat stabilitu, jak zmiňuješ). Obrovskou výhodu oproti big3 má v tom, že se stal jednoznačně komplexním tenistou, schopným vyhrávat prakticky kdekoli, zdaleka nejdřív. Takže ve věku, kdy Nadal měl tři tituly z RG, on už má tři tituly z různých GS. To znamená, že ty dva a klidně i tři GS ročně může teoreticky vyhrávat už v tak mladém věku. Bude hodně záležet, co Sinner, a časem možná Rune. Sinner může odpadnout a ustrnout ve vývoji, nebo se z něj naopak stane veliký rival, se kterým si budou GS dělit. Za 17 let to máš 68 potenciálních GS. Už teď má tři. Za mě nakročeno má skvěle.
Reagovat
Ondra979
jj kvalitu na to ma, to se shodneme, ale i tak na to nemusi dosahnout, je to opravdu velke cislo, pred erou big3 v podstate nedosazitelne. a ta jeho komplexnost je samo plus, tu Sinner zatim takovou neprokazal, coz se ale muze jeste zmenit..kazdopadne ze by atakoval Djokovych 24 tomu neverim, tech 20 by snad mohl
Reagovat
victim
Sinner není problém.I ve dvou by jim stačilo za 10 let 20 kousků.Nástrahy číhají jinde.
Reagovat
Amputace
Já vidím největší riziko ve zdraví, se kterým už teď má velké problémy a musí vynechávat turnaje, co teprve až mu bude k třicítce?
Reagovat
victim
A druhé asi motivace.Dneska ani nevíme jak dlouho bude chtít hrát.Může do toho přijít nějaká velká láska a on to zabalí před třicítkou.
Reagovat
victim
Zapomímáme taky že se můžou objevit noví hráči a potom půjde o to kolik jich bude.Pokud si budou tituly dělit dva půjde to rychle ale pokud jich bude víc?Je to všechno věštění a já už jsem se spletl jednou.
Reagovat
Ondra979
ano to muzou, ale muzeme vychazet z toho, ze Alcaraz na zacatku kariery se uz vyrovna Djokovi, byt ten je na konci kariery, ale jeste loni byl hodne silny, Sinner na hardech uz taky, a hraci takove urovne se objevuji jednou za cas, ostatne ted jsme cekali fakt hodne dlouho..
Reagovat
victim
jasně ale vyloučit to nemůžeš.
Reagovat
Ondra979
to urcite ne, jen ze ta pravdepodobnost, ze se vyroji brzy dalsi Sinner nebo podobne silny hrac neni zase tak velka, ale stat se to urcite muze, to nevime
Reagovat
victim
Tak tak.Jdu chrápat.
Reagovat
Ondra979
to bych uplne netvrdil, na hardech bude Jannik hodne tezky souper a bude minimalne vyrovnany Carlitovi, na antuce by mel mit mirne navrch Carlos, na trave zatim taky, ale muze se to jeste zmenit, Jannik je pracovity a urcite bude brat tituly i tady a na W. takze urcite mu nekolik GS sebere, a vzhledem k tomu,ze na hardu jsou hned dva, kde je on zatim nejsilnejsi, tak bych nerekl, ze to neni problem...ale jak velky to ukaze az cas
Reagovat
victim
Já jsem to myslel tak že i kdyby si ty tituly rozpůlili tak za 10 let mají každý 20.Ne že není Sinner problém herně.Pořád je ve hře za 10 let 40 titulů.
Reagovat
victim
Nevím jestli jsem se dobře vyjádřil.Čumím u toho na atletiku a tak mi myšlenky přeskakujou.
Reagovat
FedError
na tráve hrá Jannik výborne, od minulej jesene je Jannik oveľa lepší hráč, nepovedal by som, že Alcaraz je lepší na tráve. Len má o ten jeden Wimbl viac.
Reagovat
victim
jistě já je do budoucna vidím vyrovnaně tak jsem každému přisoudil polovinu.
Reagovat
Ondra979
no hraje velmi dobre, ale loni s Djokem prohral ve trech, zatimco Alcaraz ho porazil, takze z toho zatim vychazim, letos uz ale bude temer jiste lepsi, jestli lepsi nez Carlos to se uvidi, treba si zahraji finale
Reagovat
FedError
no síce ho porazil Nole v 3, ale od jesene je to iný Jannik, práve i na tráve očakávam, že to bude veľký favorit na trofej, hlavne má výhodu, že by mal byť nasadená 1.
Reagovat
Ondra979
jo urcite je lepsi, ale pokud bude Alcaraz 2, coz nejspis bude, tak je to jedno. maji na w porad tu bonifikaci za povrch, nebo uz to zrusili?
Reagovat
turista
Rune? O tom pochybuji že bude klátit GS.
Reagovat
ipko
aj keď by som titul doprial asi viac Sinnerovi, tak treba priznať, že Alcaraz je v kariére minimálne o krok napred a aj tento titul si absolútne zaslúžil, treba uznať, že sa dokázal napriek zraneniu na turnaj pripraviť samozrejme v nie najlepšej forme, ale celkovo veľmi obstojnej a nakoniec to prinieslo tretí grandslamový titul, tak už sa treba na budúci rok zamerať na AO a zbierka bude kompletná.. Zverev bol opäť relatívne celkom blízko, ale samozrejme na tú prehru z finále USO proti Thiemovi sa dnešná prehra zďaleka nechytá a zdá sa, že ten grandslam mu asi nie je súdený, ale tak má zlato z olympiády alebo dva tituly z Turnaja majstrov, aj to je celkom slušná kariéra
Reagovat
australan.tenis
Závěr FO a Paddy

Jelikož se nám tento v mnoha směrech legendární a nezapomenutelný RG chýlí ke konci... Tak je třeba se vrátit k paddymu a jeho panické hrůze z hadů po celý čas konání tohoto French Open. :) Tuto hrůzu se nebál sdílet ani s adminy z TP.

Takhle si Paddy představuje ve svých divokých nočních můrách, že by zemřel v Austrálii při lovu ryb. :)

https://youtube.com/shorts/WAZZCg8yhvg?si=g5F8i7GbnETHA5bq
Reagovat
australan.tenis
Troška návratu do reality.

Finále FO 2006
Federer 25 winnerů a 55 UE
Nadal 21 winnerů a 23 UE

Finále FO 2007
Federer 28 winners a 59 UE
Nadal 29 winners a 32 UE

Finále FO 2024
Zverev 38 winnerů a 41 UE
Alcaraz 52 winnerů a 56 UE

Samozřejmě můžeme se bavit o tom, že kvalita byla ve finále 2007 lepší než v roce 2024... a že se hráči tlačili do mnohem těžších pozic a situací... Hráli těžší údery, ale faktem je, že nostalgičtí honiči si minulost značně idealizují a přikrášlují. Nic není perfektní.... A to ani předchozí Era. :) hihi

Takže ponižování dnešních zraněných a unavených finalistů od uživatelů TP je jenom znakem jejich frustrace a zakomplexovanosti. :) hihi
Reagovat
Nola
my sa mozme bavit o kvalite najma v semi, kedy stali proti sebe Nadal a Djokovic, Rafa si musel siahnut na dno uz v roku 2014 myslim a potom v roku 2021, Federer nemal nikdy na Rafu na antuke, taka je pravda, porazil ho snad iba vtedy, ked ho Novak vyzdimal doslova v semi neviem, ci to nebol v Madride
Reagovat
Amputace
Madrid 2009 a pak ještě nějaký Hamburk, tuším 2007.
Reagovat
australan.tenis
2013 semi FO a prokletý dotek síťky za stavu asi 4:2 v pátém.
Reagovat
Nola
tak som si pomylila rok, je to uz tak davno, ale to bol snad top zapas na FO, to boli este fakt velmi mladi, ten dotyk si pamatam, tam sa to lamalo, ale taky je tenis, Federer mohol FO vyhrat ked Rafa este nehral, ale on vtedy vypadaval v uvodnych kolach, neskor sa dostaval do finale, ale uz vtedy bola cesta zarubana, Soderling mu pomohol, za co by mu mal dodnes posielat dakovne listy, nie je hanbou priznat si to, ale paddy to nedokaze ani nikto z Fedex fans, ja si priznavam, ze Rafu porazit na antuke bolo daleko tazsie ako Federera na trave
Reagovat
australan.tenis
To semifinále je nejlepším zápasem v historii FO a pro mě osobně TOP 3 ever.

1) finále AO 2012
2) semifinále Wimbledon 2018
3) semifinále French Open 2013

Samozřejmě pochopil bych od Federerovců i snahu vklínit tam finále AO 2009 .....

Celkem přehlížené je ovšem i finále US Open 2011....
Reagovat
RFanousek
Očividně preferuješ rivalitu Nadal-Djoko a atletický styl tenisu, což mi třeba přijde méně zajímavé. A samozřejmě jako fanda Djoka máš na prvních dvou místech jeho dvě výhry. xdd
Za mě nejlepší zápasy jsou Wawrinka Djokovič AO 2013, Federer Nadal Wimbledon 2008, AO 2009 Nadal proti Verdascovi i Federerovi, Wimbledon 2019 (ač heartbreak) a pak někde bych dal ty tvoje co jsi napsal.
Reagovat
FedError
Fed DelPo 2009 USO bol tiež krásny zápas
Reagovat
turista
Mně se teda hodně líbilo finále RG 2014 i když ho Novak Djokovič prohrál zbytečnými dvojchybami na big pointech. Donutil ale Rafu Nadala hrabnout si až na dno. První set byl od Novaka úžasný tenis.
Reagovat
Amputace
Který ale ve výsledku nic neřešil. K tomu dotyku došlo při shodě, Nadal měl tedy BB, který ale Djokovič odvrátil. O servis přišel až u dalšího BB.
Reagovat
Nola
ty si to este pamatas? ja nie, ale ten dotyk siete ano, to tu boli take emocie na TP, ktore snad boli uz len pri prehre Fedexa na W, ked zazdil MP
Reagovat
Amputace
No já jen upozorňoval na to, že ten dotyk nepřišel na BB, což si hodně lidí zpětně myslelo a rovněž si to tak zapamatovalo. Bylo to ve skutečnosti jinak. Ale to ten trotl pode mnou nemůže pochopit.
Reagovat
turista
Hlavně je to dávno pryč.
Reagovat
australan.tenis
Jedna situace může kompletně změnit ráz celého zápasu a dynamiku na kurtu. Takže tradičně nesmyslně zjednodušuješ, což jsem přesně čekal. Vypisoval jsem nízký kurz na tvou reakci 3,2,1. Hihi. Tohle bohužel nemá smysl vysvětlovat gaučovému odborníkovi, který nikdy nehrál kompetitivní zápas na kurtu.

Ale víš ty co, já ti to nechám, i tuto statistiku z toho gamu jejich zápasu v semifinále. Už ti nezbylo moc diamantů ve sbírce nakonec, obzvláště, když realita je 24 > 22 > 20 :)

A to se vsadím, že se teď ten tvůj manacorský Křiváček přihlásí na Wimbledon. :)) hihi
Reagovat
PTP
Do prvního kola s Djokovičem
Reagovat
Amputace
Kompetitivní zápas Tvá jazyková ekvilibristika je fascinující jako už máloco jiného
Reagovat
australan.tenis
Za to tvá nekonečná de.bilita méně, prosťáčku gaučovej uplakanej. :) hihi
Reagovat
Amputace
Opět jsi mě dostal. Hihi.
Reagovat
Cico93
Ja si to tiež veľmi dobre pamätám. No pokiaľ by nebol dotyk na sieti, tak Djokovič má výhodu a mohol ísť na 5:3, keďže nasledujúcu loptičku vyhral. Na druhu stranu treba povedať, že Rafa Novaka absolútne zbytočne do toho piateho setu pustil, mohol to ukončiť už vo 4.
Je to pre mňa asi najpamätnejší zápas vôbec. Nechce sa mi veriť, že je tomu už 11 rokov, neuveriteľné.
Reagovat
Kozoroh
Nuže Carlos tímto v historických vyrovnává Murrayho, Wawrinku, ale taky Kuertena, Kodeše či Ashe na počet GS titulů. A to má takřka jistě nejlepší roky před sebou. 3 GS tituly, každý z jiného povrchu, to je též rarita. Už v tak mladém věku ukazuje, že je univerzální hráč.

Z hlediska kvality tenisu nic moc finále, Carlos měl herní výpadky, když hrál dobře, tak bylo poznat, že řídí hru, sázel tvrdé rány z FH či umně provedené dropshoty, loby či voleje, ale pak měl pasáže, kdy byl v útlumu a Sašovi stačila ta jeho údržba. Po herní stránce je to Carlosovo určitě nejhorší finále, ale k velkým šampionům patří to, že dokážou vyhrát zápas, kde se jim úplně nedaří.
Reagovat
com
uz je tam Mlaticka Zverev pofackoval?
Reagovat
PTP
Dneska už byl tak unavenej, že se mu ty kladiva vůbec nesplašily
Reagovat
Amputace
Jsem rád, že vyhrál Carlos, ale spíše než divácký zážitek, to bylo utrpení. Za mě kvalitou předvedeného tenisu jedno z nejhorších GS finále, jaké jsem viděl. Většina zápasu více než boj o fiftýny připomínala přetahovanou o to, kdo toho víc zkazí a víc soupeři daruje. Počet nevynucených chyb u obou hráčů je toho ostatně jasným důkazem.

Třetí set ze strany Alcaraze pak bylo něco, co jsem ve finále GS asi ještě neviděl. Tohle nebylo jen tak nějaké nezvládnutí tlaku, to byl totální meltdown. Podobné situace jsem viděl mnohokrát u Federera, mnohokrát u Nadala (zvláště v zápasech z posledních let), zažil jsem je konecně mnohokrát i u samotného Alcaraze, ale nikdy jsem nezažil, aby si nějaký hráč takto SÁM prohrál set. Zverev hrál drtivou většinu zápasu pouhou údržbu bez agresivity a už vůbec ne jakékoli herní variability, přesto to stačilo k tomu, aby zápas dospěl do pěti setů. Alcaraz měl neuvěřitelné štěstí, že proti němu dnes stál právě Zverev v současné formě a po těch těžkých pětisetových maratonech, co měl v nohách. S tímto výkonem, troufnu si říct, by momentálně z desítky neporazil téměř nikdo.

Kromě kvalitního tenisu chyběly však také emoce a celková aura velkého finále. Viděl jsem plno zápasů, ve kterých Nadal nehrál dobře, ale většinou to i přesto mělo náboj velkého zápasu, který jsem měl tendenci prožívat. Dnes se podobného emoce nedostavily. Ačkoli jsem fandil Alcarazovi, jeho vítězství jsem si vůbec neužil, nebyl jsem schopen to prožívat s ním, protože jsem měl zkrátka pocit, že vyhrál ten méně špatný, což už není pocit, který bych chtěl prožívat po skončení GS finále.

Zápas zachránila jeho pětisetová zápletka, jinak byl zcela o ničem. Nabízí se otázka, co je vlastně divácky atraktivnější: zápas typu Nadal - Anderson, ve kterém favorit skvělým výkonem zdecimuje outsidera, nebo vyrovnaný zápas dvou kriplů, z nichž se ani jeden nepřiblíží svému optimálnímu výkonu?
Reagovat
Nola
to si tomu dal teda korunku, za mna to vidim podobne, ale umpire nemal podvadzat s tou dvojchybou, vsetci sme to videli a pocitali sme s tym, ze je stav 2:2, Carlos by aj tak vyhral, Zverev uz len prehadzoval cez siet neutralne do kurtu, keby mal zabijacky instikt tak Carlosa dorazi vo 4.sete, to tam hrali obaja na urovni hracov 3 stovky, chyba im fyzicka, mozno sme boli velmi rozmaznani duelmi legiend a vieme iba kritizovat, ale ked si spomeniem na finale AO v roku 2012, kde hrali vo vysokej intenzite vyse 5 hodin, tak asi az tak neprehanam
Reagovat
Amputace
Určitě jsme rozmazlení. Vždyť posledních 15 let jsme byli zvyklí sledovat ve finále GS téměř výhradně duely big3 a tam byla jakás takás kvalita prakticky zaručena. Tohle už neplatí. Měl jsem za to, že Alcaraz by mohl navázat a že bude též zárukou kvalitního tenisu v pozdních fázích velkých turnajů, ale dnes to bylo opravdu velmi špatné. Ale já beru, že je stále mladý a jeho tenis je přitom neskutečně vyspělý. Stabilita však stále chybí, zatím mi u něj chybí vyrovnanost ve výkonech, která zdobila big3, ale to snad časem přijde.
Reagovat
smooke1
Jaký emoce chceš ,tenis není MMA.
Reagovat
Amputace
MMA má emoce?
Reagovat
australan.tenis
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pro mě byla většina Nadalových zápasů nuda. Výjimkou byly některé proti Rogerovi nebo proti jinému ofenzivně naladěnému hráči.
Dnešní finále jsem neviděl celé, ale taky mě až na některé momenty nenadchlo. Ale abych ho srovnával, k tomu nevidím důvod. Zajímavých momentů měl zápas i přes nižší úroveň možná víc než většina Nadalových finále.
Reagovat
Amputace
Tak jasně, to už je otázka názoru, ale co jsem se snažil říct, že finále big3 byly v drtivé většině případů po tenisové stránce top kvalita. Že tě nebaví zrovna Nadalův tenis, je samozřejmě věc druhá.

Fandím Alcarazovi; zatím k němu samozřejmě nemám tak velké fanouškovské pouto jako k Nadalovi, ale sleduji jeho zápasy a jeho tenis mě extrémně baví. Dnes vyhrál GS a mně je to úplně jedno. To se mi u Nadala v životě nemohlo stát, protože to pokaždé bylo plné energie, odhodlání a touhy vyhrát, která čišela z každého jeho pohybu, i když třeba zrovna nehrál dobře. Dnes až na jediný moment (kdy v pátém setu Alcaraz potvrdil break na 4:2 poté, co otočil stav 0:40) jsem tohle z Alcaraze vůbec necítil, připomínalo to nějaký zápas prvního týdne, ale vůbec ne finále GS.

Ta poslední věta je samozřejmě naprostá blbost - kdyby nic jiného tak už proto, že většinu těch finále Nadal svedl s dalšími členy big3. Takže většinou top kvalita ať už z jedné, z druhé, nebo v nejlepším případě z obou stran. Naopak jediné zajímavé na dnešním finále bylo to, jak bylo špatné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Top kvalita nezaručuje koukatelnost, bohužel... DjoDal byly dlouhodobě nejnudnější zápasy tenisové špičky. Aspoň teda pro mě.
Reagovat
Amputace
Pro mě jednoznačně Djokovič - Murray.

Nicméně ty jsi napsal: "Zajímavých momentů měl zápas i přes nižší úroveň možná víc než většina Nadalových finále." To je ale něco úplně jiného než koukatelnost nebo že tě po tenisové stránce nebaví nějaký match-up. Tohle snad dokážeš posoudit objektivně, nebo ne? Ty epické bitvy o každý míč s Djokovičem, že neměly zajímavé momenty? Do toho emoce, které se daly krájet. Pokud za zajímavý moment považuješ třeba to, že hráč, který servíruje do setu, udělá 4 UE jak někde z přeboru a set nakonec prohraje, tak budiž, to chápu, že ti u rivalit jako Djokovič Nadal spíše chybělo.
Reagovat
turista
Mně se libily jak zápasy Djokoviče s Nadalem tak tzv. djokomurárny.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to subjektivní, ale pro mě zajímavý moment je v tomto případě pohledná výměna, výjimečný úder nebo winner. A právě Djo Dal bylo známé spíš vynucenými chybami než winnery.
DjokoMúrárna...

Taky můžeš do zajímavých momentů počítat nekonečný dribling nebo obscedantní pohyby.
Reagovat
Nola
Nadal bol dominantny hrac na antuke, tymto dvom by vo finale nadelil dvoch kanarov v rade, on nemal vo finale ziadne vypadky, vzdy hral naplno, u dnesneho finale boli vypadky velmi caste, proste bol fyzicky aj psychicky pripraveny a nikto sa mu nemohol vo finale rovnat, porazit ho bolo mozne iba cestou do finale, co sa mu stalo tak 3 x, mal skvelu taktiku na kazdeho hraca, ved sme to pocitili vsetci co sme fandili niekomu z B3
Reagovat
Kozoroh
Nejenom Rafa, No1e z loňska i z let, kdy prohrál s Rafou, by si na dnešních finalistech smlsnul.
Reagovat
Nola
Reagovat
Amputace
Rozhodně. A samozřejmě i Federer.
Reagovat
Nola
jj, lebo ja mam pocit a stale to tvrdim, ze Carlos nie je antukar, je to hrac, ktory dokaze zahrat na akomkolvek povrchu, nie je Spaniel ako Spaniel, ved on dokazal vyhrat iba Madrid, co je rychla antuka, preto mal dnes velke problemy
Reagovat
Amputace
Určitě bych neřekl, že měl dnes velké problémy kvůli povrchu. Výpadky mívá pořád, ale většinou nejsou tak časté, dlouhé a nemají tak kritický vliv na výsledek zápasu (ten promrhaný třetí set, ve kterém byl úplně mimo, ho skoro stál zápas). Dnes to mohlo být samozřejmě ovlivněno nervozitou z velkého finále. Je třeba mít stále na paměti, že má teprve čerstvých 21 let a tohle bylo teprve jeho třetí GS finále. Po loňském průšvihu ze semifinále RG měl na sebe určitě letos extrémní nároky, chtěl už to dotáhnout a mohl být i trochu přemotivovaný. Tak či tak, to, co jsme dnes viděli, určitě nebyl důsledek povrchu, jako spíš určité psychické nevyzrálosti. K mentalitě šampióna mu přece jen ještě cosi chybí, ale komu ostatně v jeho věku nechybělo?
Reagovat
PTP
Naši mladí (ve skutečnosti starší než Alcaraz) borci Macháč a Lehečka jsou v porovnání s ním psychicky výrazně horší
Reagovat
Amputace
To ano, ale od nich se také neočekává, že by jednou mohli atakovat rekordy big3.
Reagovat
No-le
Rafa možná. Ale jinak silné řeči. Alcaraz hrál výborně, ten zápas byl o něm. Pokud se mu dařilo, diktoval hru a Němce přehrával. A to nejsem jeho fanda, ale bylo to zřejmé.
Reagovat
Amputace
Výborně teda opravdu nehrál. A to jeho fanda jsem.
Reagovat
turista
Na to se ale zapomene. Titul z RG získal. Je jedno jak.
Reagovat
Ondra979
nj, jsme zmlsani, to je fakt. ale treba bude priste finalko Alcaraz vs Sinner a tam uz by byla kvalita urcite vyssi, to plati i ostatne pro to SF tady, dnes to bylo dost divoke, ale byly tam i tak velmi hezke momenty ale i ty horsi
Reagovat
australan.tenis
Nadal, Nadal, Anderson.... A pláčeme po Dopalovi. :)) hihi

Troška návratu do reality.

Finále FO 2006
Federer 25 winnerů a 55 UE
Nadal 21 winnerů a 23 UE

Finále FO 2007
Federer 28 winners a 59 UE
Nadal 29 winners a 32 UE

Finále FO 2024
Zverev 38 winnerů a 41 UE
Alcaraz 52 winnerů a 56 UE

Samozřejmě můžeme se bavit o tom, že kvalita byla ve finále 2007 lepší... a že se hráči tlačili do mnohem těžších pozic a situací... Hráli těžší údery, ale faktem je, že nostalgičtí honiči si minulost značně idealizují a přikrášlují. Nic není perfektní.... A to ani předchozí Era. :) hihi

Takže ponižování dnešních finalistů od uživatelů TP je jenom znakem jejich frustrace a zakomplexovanosti.

Takže tu přestaň fňukat uplakanek.
Reagovat
PTP
Nebylo to nezapomenutelné finále, jen tuctový zápas.
Reagovat
australan.tenis
*Nebyla to nezapomenutelná finále, jen tuctové zápasy.
Reagovat
PTP
Hihi Bimbo
Reagovat
Amputace
Jediný, kdo dnes viděl "skvělý tenis", jsi byl ty. Já Carlosovi fandím, ale nemám problém připustit, že nehrál dobře. Co s tím máš za problém?
Reagovat
australan.tenis
Opět překrucuješ a vkládáš mi do úst "skvělý tenis", který jsem neřekl. Řekl jsem, že oba měli úseky, kdy hráli velice dobře a kvalitně... že závěrečné dějství bylo zkreslený jejich fyzickým stavem i nervozitou.

Na zahraničních fórech jsem nenašel jenom hate, ale i chválu na jejich hru či části zápasu. TP je zkrátka toxický, což už víme dlouho. hihi

Všichni tady kritizují chyby, a zveličují, jak příšerné to bylo, ale jak můžeme vidět výše.... I finále z předchozí éry měla k dokonalosti daleko. :)
Reagovat
Amputace
Takže podruhé:

australan.tenis
09.06.2024
17:43
Skvělý tenis od obou. VAMOS A KOMME! Mnohem lepší než tupý běhající nekreativní ultradefenzivní Dopal ze zápasu s Puertou. :)) Hihi.

Jsi směšná figurka a karikatura na tenisového fanouška.

Toxický je TP jen kvůli tobě.
Reagovat
australan.tenis
Takže po tisící..... Byla to reakce na aktuální část a segment zápasu. :))

Jsi směšná figurka a karikatura na tenisového fanouška. A ještě bych přidal gaučový odborník, a nula, která která nikdy nedržela raketu v ruce, ale ponižuje hráče, kteří se snaží o svůj první FO v kariéře. Hihi.

Toxický je TP jen kvůli tobě a Forehandovi. :))
Reagovat
Amputace
Nikoho neponižuji, ty exote. Jediný, kdo tady v jednom kuse někoho ponižuje, jsi ty. Carlitovi fandím, což neznamená, že k němu nemůžu být i kritický. To ty ale neznáš. Znáš jen bezmezné nezdravé fanatické uctívání na jedné straně a neskrývanou bezmeznou nenávist na straně druhé. Cokoli blížící se nějaké objektivitě je na míle vzdáleno tvému způsobu uvažování.

Takže po tisící: napsal jsi, že jsi nikdy nenapsal a nepoužil spojení "skvělý tenis". Dokázal jsem ti opak a stejně se dál vykrucuješ. Jsi trapák. Myslí si to tady o tobě všichni, včetně fanoušků Djokoviče, a stejně tu úroveň deb.ility a trapnosti posouváš stále výš. Já nebudu dalšímu morálnímu kriplovi vysvětlovat, že 1+1=2. Když něco jednou napíšeš a pak tvrdíš, že jsi to nenapsal a snažíš se vykrucovat, že jsi to myslel jinak, stavíš se automaticky na úroveň mentálních retardů typu Babiše, Okamury a podobně.

Napsat to samé, co jsem napsal já, ale jen to obrátit, je vážně vrchol argumentační vynalézavosti, abych tak řekl příznačně odpovídající tvým mentálním možnostem.
Reagovat
australan.tenis
Tupý kretén amPUTAcia se zase ponižuje tím, že vytrhává z kontextu "skvělý tenis", což ani nebylo napsáno po zápase, ale mnohem dříve v jeho průběhu v určitý moment po určitém segmentu kvalitního tenisu mezi Alcarazem a Zverevem. :)) Ale kreténská amPUTAce to obecně vztahuje na celý zápas. Hihi. Protože patetická amputácia se neorientuje ani místem, ani časem a ani osobou. Jsi zkrátka typický dezolát... Nižší poddruh. Trapáčku. Nejsi schopný si propojovat základní proměnné a dávat je do kontextu.

Potřebuješ všechno doslova , jinak jsi jako umírající ryba na suchu, zoufale lapající po dechu. Hloupočký malý prosťáček z divadla. Nedivím se, že jsi panic, když se takhle už 15 let znemožňuješ nonstop na TP. :) Pozoruhodná kariéra. Hihi.

Tak si teď můžeš poplakat, uzlíčku nervů. xD
Reagovat
Amputace
Ty kriple, ale já nikdy nenapsal, že jsi pojmem "skvělý tenis" označil celý zápas, to mi podsouváš, napsal jsem, že jediný, kdo dnes viděl skvělý tenis, jsi byl ty. Citace tvých slov "skvělý tenis" neměla žádný kontext, byla použita jako narážka na to, že jediný, komu se dnešní zápas líbil, jsi byl ty, protože snad všichni ostatní diskutující výkony obou hráčů spíše kritizovali. Což je pravda - jediný, kdo dnes něco podobného napsal, jsi byl ze všech diskutujících ty. Vzápětí jsi tvrdil, že jsi taková slova dnes vůbec nepoužil. Jsi de.bil a ještě k tomu lhář, což je vražedná kombinace už sama o sobě, ale u tebe je to ještě tuplované tím, že i když ti člověk ukáže pravdu, stejně ji dál popíráš.

Vidíš, já na to potřeboval 10 let, kdežto ty jsi ze sebe dokázal udělat suverénně největšího kreténa, co na TP kdy přispíval, sotva během jednoho roku Jsem si skoro jistý, že kdyby se udělala anketa o největší uživatelskou mimózu, vyhraješ naprosto bezkonkurenčně.

Tak a tím s tebou zase na nějakou dobu končím. Dva dny tvých sra.ček, kterými to tady zanášíš, mi stačily a nebudu je dále přiživovat. Nazdar a pozdravuj svoji imaginární přítelkyni.
Reagovat
australan.tenis
Hihi. Nezvládáš, kompulzivní zakomplexovaný kre.téne. :) OCD PANICká AmPUTA panikaří ve snaze okecat svůj kre.tenismus tím, jak se snaží okecat svůj stupidní nelogický argument a snahu setřít se skvělým tenisem. Nakonec jsi tradičně setřel, znemožnil a ponížil sám sebe. Stálo to za to? A ano, zápas měl pasáže se skvělým tenisem v první polovině zápasu - to je fakt, co se stalo potom v druhé části zápasu je věc jiná, ale to prosťáček jako ty nepochopí - nejspíš ti maminka pořád mění i plenky.... :) To řeklo více lidí i na zahraničních diskusích o tom zápase. Tlačíš to na sílu a jen se ztrapňuješ, hihi. Už jenom ty statistiky z FO 2006 a 07 vs FO 2024 byly nad tvé chápání. Ty tragéd. Ultra kritický niemand amPUTA postrádá i elementární objektivitu.... Nostalgický kompulzivní Nadalohonič.

Jo a mimochodem, rozmysli si, jestli jsem kretén nebo de.bil... to jsou dva odlišné stupně...... takže si protiřečíš -jako už tradičně... :) Nemáš ani základní rozhled v terminologii, nevzdělaný dezoláte... Ale dám ti stejnou medicínku "de.bilní kre.téne". hihi

Jsi 15 let na TP, uzlíček nervů, jehož jedním smyslem života je divadlo, neúspěšný zkrachovalý zvukař. A druhý smysl je TP. Vau ....... Sportovní antitalent amputácia, která nikdy nedržela raketu v ruce, neudělala shyb nebo klik :) Ale bude neadekvátně kritizovat Zvereva a Alcaraze... Přitom by ses sám ztratil na letišti. Maminka by ti musela platit doprovod. :DDD

Podobné (NE)zkušenosti máš v prcání očividně. Nikdy jsi nezasunul do ženský hihi, soudě podle tvého PANICkého vystupování. Tvá poslední věta mluví za vše. :)) Jsi ziritovaný faktem, že mám přítelkyni. Já se tu nikde nevychluboval celý rok, že ji mám... Nemám to zapotřebí... :) Ale už ses toho správně chytil panici.... jen co jsem to zmínil mimochodem v předchozím článku (stejně jako jsi se chytil dotyku síťky na FO Open 2013, jsi tak průhledný a hloupoučký hihi). :D
Reagovat
australan.tenis
Asi to zahrálo na tvou tenkou strunu mistře "říkal jsem kamarádce" xDD... Jsi tak patetickej, že při několika GS jsi opakovaně zmínil "říkal jsem kamarádce". Jako by ses chtěl křečovitě pochlubit...... Vau, gratulace Mr. Friendzoned. LOL, epický trapas z tvé strany - jako už tolikrát, to se ani spočítat nedá hihihi. Nech mě ti říct jednu životní pravdu ty pako.... každý člověk na planetě (pokud není slovenské mešuge a dezolát jako Forehand) má kamarády a kamarádky - ty české mešuge. Potřebuješ pomoct.... 15 let na TP... Tisíce příspěvků a stále jsi panic a weirdo, které s obtížemi a s PANICkou atakou nejspíš přejde práh ČR. Dělej se sebou něco... Je to k pláči tě vidět takhle. Trosko. Na druhou stranu.... Je prdel tě pozorovat v téhle pozici... Možná jsem sadista. :)) hihi
Reagovat
PTP
Ani kre.en ani de.il ale Blbec z Xeenemünde. Jen blbni ptakopysku, voda na tebe už se vaří.
Reagovat
srnecek
Myslím, že najlepšie bude nereagovať. Asi najviac príspevkov má k tebe. Ak huba nebude mať podhubie, časom vyschne, a už hádam nevyrastie. Všetko ostatné je asi len ten známy hrach na stene....
Reagovat
victim
taky mu to říkám.
Reagovat
annah
Reagovat
uztoje
Dle mne jsou hlavně tyhle spekulace a srovnávání "ten z minulosti" by "tohodle ze současnosti" jasně smetl, dost mimo... Prostě to nelze tvrdit, každý zápas je jiný, někdo se soupeřem během zápasu roste resp. naopak... Hráli by spolu nějakou éru, takže by si klidně třeba našli recept po čase na daného soupeře. Srovnávání nesrovnatelného...
Reagovat
australan.tenis
Gratulace Carlitos Vamos. Je nejlepším a nejuniverzálnějším španělským hráčem všech dob. V následujících letech bude symbolické potvrzení tohoto faktu pouhou formalitou.

Je neštěstím, že byla druhá polovina zápasu negativně ovlivněna zraněním Carlitose a fyzickým vyzdimanim Zvereva (který před finále strávil na kurtu jako finalista nejdéle času od roku 1991 či 1992). Do té doby hráli oba velice dobře. Zápas nabídl mnoho pestrých skvělých výměn. Carlitos je ovšem herně i takticky výše..... Má plán A, B, C..... Plus Mentalita šampiona!

PS syn Juana Carlose Ferrera vypadá jako mladá verze Madse Mikkelsena.

PS 2 buďme realističtí, GOATkovic by oba ve finále smaznul i s natrženým meniskem. --> Dva neporažení šampióni - Carlitos a GOATkovic. hihi
Reagovat
victim
Hráli oba velice dobře?Tak to jsme oba koukali na něco jiného.
Reagovat
Blondie
Paráda, ale byly to nervy, ne že ne :D
Reagovat
bardunek666
Hlavně že nevyhráli Zverev nebo Djokovič. To lze považovat za úspěch
Reagovat
paddy
Nechápu, proč zde bylo tolik napětí, když jsme přece říkali, že o titulu se rozhodlo v pátek smile
Reagovat
hanz
Mně hlavně vadí, jak jsou ta finále dlouhá...
Reagovat
Drzymalski
Strašné. A to ještě nehrál trenkošťour nebo ručníkář.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
basketbalista je ručníkář?
Reagovat
Drzymalski
To byl příklad! Právě naopak. Saša i Carlos se utírají a jinak zdržují minimálně. Snad jen car Řetězov I. nadměrně dlouho žongluje s míčkem před servisem. Podobně jako Nole.
Reagovat
Nola
vsak ich nesleduj, mozes si zajst do prirody, tebe sa asi pacilo to vcerajsie damske finale, radsej taketo finale, ako sledovat demoliciu, co bolo uz predom jasne
Reagovat
Drzymalski
Nepochybně zasloužené vítězství Alcatraze. Saša vše zazdil v úvodu čtvrté sady kdy měl na Španěla, který se v té době máchal jak nudle v bandasce, nabito. Ještě jeden moment. Slabým sudím vrácený diskutabilní první servis Carlosovi v úvodu páté sady. Zřejmě aut režie raději zatajila.
Reagovat
Nola
ta dvojchyba v piatom ide na vrub umpirovi, ale myslim ze aj tak by sa nic nezmenilo, Sasha uz nemal skade brat
Reagovat
Drzymalski
Vypadalo to tak. Už přesně nevím jaký byl stav asi by vítěz nebyl jiný. Komentátor ES umpirového velebil. Za tuhle hrubku? Nevím.
Reagovat
Nola
2:1 pre Carlita a neviem ci 0 : 40, alebo 15:40, potom mal dalsi BP, ked bola zhoda, ale on bol strasne pasivny, podla mna uz nevladal fyzicky a to skor vyzeralo, ze skolabuje Carlos, ked sa dal osetrovat
Reagovat
hanz
Ukazovali to v telce.
Reagovat
uztoje
píšou 2 mm..
Reagovat
hanz
No to asi Zvereva zajímat nebude...
Reagovat
uztoje
https://ctrlv.cz/shots/2024/06/09/S4Ut.png tady to je. Jak jsem psal, dřív tyhle technologie taky nebyly a spousta titulu možná skončila ve špatných rukou díky liddkému oku. Prostě podmínky maj pokaždé všichni stejné a chyby se stanou. A jestli by to díky tomu vyhrál Zverev, je velmi smělé tvrzení..
Reagovat
Nola
ja som to nevidela, kde si to sledoval?
Reagovat
hanz
Byl tam prostřih na jestřába a tam to ukazovali, že je to aut.
Reagovat
victim
Kde? Na ES žádnej jestřáb.
Reagovat
uztoje
https://ctrlv.cz/shots/2024/06/09/S4Ut.png

dyt to tu máš o dva posty nad tím už hodinu i s tím stavem a prostřihem. Nevím co je to za logo stanice. Znám to, ale nemůžu si to vybavit...
Reagovat
paddy
dávali to na ES DE smile
Reagovat
uztoje
NBC sports, resp CNBC to je
Reagovat
victim
jj díky.Ta stanice je myslím NBC.
Reagovat
No-le
Jsem stejného názoru, že to utajili. Byl bb na 2:2 za stavu 15:40
Reagovat
Nola
zasluzene, na svoj vek velmi vyspely hrac, nepolozi ho ani nepriaznivy stav, to je mentalita vitazov, takto otacali stavy ti najlepsi a on sa k nim uz zacina pomalymi krocikmi priblizovat, Sasha to je mental, po vyhranom 3.sete totalny vypadok a uz sa to s nim viezlo, odisiel fyzicky a uz iba prehadzoval lopticky cez siet, nemyslim, ze este dostane sancu si zahrat finale, bo na W hrat nevie a na USO bude aj Sinner, Medvedev a ktovie ci nie aj Novak.....
Reagovat
Nola
to preco tu mam prispevok 3 krat? neskutocna tato platforma
Reagovat
Pe3k
Proč se mě to nestává?
Reagovat
Nola
netusim, mne sa to stava v poslednej dobe casto, to by mohol vysvetlit admin....
Reagovat
Drzymalski
A přitom taková blbost, že?
Reagovat
Nola
zasluzene, na svoj vek velmi vyspely hrac, nepolozi ho ani nepriaznivy stav, to je mentalita vitazov, takto otacali stavy ti najlepsi a on sa k nim uz zacina pomalymi krocikmi priblizovat, Sasha to je mental, po vyhranom 3.sete totalny vypadok a uz sa to s nim viezlo, odisiel fyzicky a uz iba prehadzoval lopticky cez siet, nemyslim, ze este dostane sancu si zahrat finale, bo na W hrat nevie a na USO bude aj Sinner, Medvedev a ktovie ci nie aj Novak.....
Reagovat
Nola
zasluzene, na svoj vek velmi vyspely hrac, nepolozi ho ani nepriaznivy stav, to je mentalita vitazov, takto otacali stavy ti najlepsi a on sa k nim uz zacina pomalymi krocikmi priblizovat, Sasha to je mental, po vyhranom 3.sete totalny vypadok a uz sa to s nim viezlo, odisiel fyzicky a uz iba prehadzoval lopticky cez siet, nemyslim, ze este dostane sancu si zahrat finale, bo na W hrat nevie a na USO bude aj Sinner, Medvedev a ktovie ci nie aj Novak.....
Reagovat
Ondra979
no dobra, tak ted by bylo dobre jeste obhajit W, coz bude tezke, ale ne nemozne, dnes tam byly zase zbytecne vypadky hlavne ve tretim setu, ale to uz je u Carlose celkem bezna vec, nicmene mel by na tom zapracovat
Reagovat
Patik
Mohol by vypadnúť hneď v prvom kole
Reagovat
Ondra979
stat se muze cokoli...mimochodem jsem zvedav, jestli se predstavi na trave Rafa, tam by mohl neco uhrat, nebude tam Djok a on tam umi
Reagovat
australan.tenis
Nadal avizoval, že vynechá trávu kvůli OH.

Ale jestli se nakonec rozhodne nastoupit jako správný pokrytecký zbabělec při neúčasti Djokovice, tak si na jeho participaci a fanoušcích smlsnu.... To bude peklo na zemi. :)) hihi.
Reagovat
Hector17
Djok už je jistý že nebude?
Reagovat
Ondra979
jisty ne, ale ja uz s nim moc nepocitam, byl by to zazrak, casu neni moc
Reagovat
PTP
To si piš, že ten křivák nastoupí
Reagovat
turista
Koho jako tím křivákem myslíš? Nesahej nám na našeho oblíbeného tenistu!
Reagovat
turista
To nejspíš ještě nebude možné.
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Kájovi.

Na takový výprask Zvíře jen tak nezapomene, 6:3 6:1 6:2, to uprostřed byla jen taková vložka pro diváky.
Reagovat
Patik
To je iný ksicht na tej fotke..úplne jak keď ti nejde otvoriť banán..no jo gratulácia Zverevovi veľa šťastia na trave..Vamosovi opak.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Alkáč je legenda.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist