Alcaraz nenašel formu ani v Buenos Aires, s Jarrym prohrál 0:2 na sety

18. 2., 00:08
Aktuality 22
Carlos Alcaraz (20) neukončil čekání na titul ani na antuce v Buenos Aires a od posledního grandslamového titulu ve Wimbledonu stále hledá svoji nejlepší formu. Španěl v argentinské metropoli prohrál semifinále s Nicolásem Jarrym (28) ve dvou setech 6:7, 3:6 a neobhájí titul z loňského roku. Chilan postoupil do svého prvního finále od loňského května, kdy triumfoval na turnaji v Ženevě. Ve finále se utká s domácím Facundem Díazem Acostou, kterého na okruhu ATP čeká finálová premiéra.
Profily hráčů
Jarry poprvé vyzrál na Alcaraze. (@Profimedia)

Alcaraz – Jarry 6:7, 3:6

Carlos Alcaraz stále čeká na první triumf od Wimbledonu, kde získal svůj druhý grandslam. Letos absolvoval pouze Australian Open, kde skončil před branami semifinále, a stejně jako minulý rok dal v únoru přednost antukovým podnikům v Latinské Americe.

Španěl si minulý rok zahrál na turnaji v Buenos Aires poprvé a hned si odvezl trofej pro vítěze. Letos však titul neobhájí. V semifinálovém souboji dvou favoritů v horní polovině pavouka nestačil na nasazenou trojku Nicoláse Jarryho a ve třetím vzájemné zápase utrpěl první porážku.

Druhý hráč světa v začátku zápasu skvěle servíroval, v první čtyřech game držel podání čistou hrou a na příjmu vyvíjel tlak na servis soupeře, který získával velké množství bodů přechodem na síť. Brejku se ale nedočkal a přišla na řadu zkrácená hra, ve které měl jasně navrch Jarry a získla ji poměrem 7:2.

V začátku druhém setu získal Alcaraz čistou hrou podání soupeře a slavil první brejk zápasu. Hned v následující hře ale podání neudržel a dovolil Jarrymu srovnat. Za stavu 2:3 Španěl odvrátil několik šancí soupeře a servis si ještě udržel. V následujícím gamu na podání nabídl Chilanovi další možnost na brejk a tu už 21. hráč světa využil a v následující hře zápas ukončil. Na první dva mečboly udělal dvojchybu a postup si v závěrečném gamu velmi zkomplikoval. Nakonec ale po dvouhodinovém souboji slavil největší výhru kariéry.

Jarry, kterému v předchozím zápase vzdal domácí Tomás Martín Etcheverry za stavu 1:1 na sety,  se ve finále postaví proti domácí divoké kartě Facundu Díazu Acostovi.

Výsledky turnaje ATP 250 v Buenos Aires

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

22
Přidat komentář
Ondra979
no zavery z toho delat nema cenu, ale po skvelem W, vybornem IW prisel urcity utlum. na US open to jeste bylo vicemene ok, Medvedev odehral proti nemu asi zapas turnaje..na AO uz bych byl prisnejsi, Zverev byl urcite hratelny a mel se hrat paty set kde by byl mel dobrou sanci, bohuzel to nezvladl...jeho tenis se mi libi, ale nema zatim konzistenci a ma problemy s koncentraci v dulezitych momentech a to casto na vlastnim servu, takze ho ceka kopa prace, ale urcite nam jeste predvede co umi..a je dobre, ze je tu Jannik na budouci nr 1, jako dalsi adept, to by mu mohlo jen pomoct, tak do prace a ono to jiste prijde :)
Reagovat
Ondra979
samo po skvelem Cinci...na IW se ale tesim a doufam, ze tam Carlos predvede na co ma
Reagovat
Nola
Jejda, to vysvetli ako bol ten Zverev hratelny ? Bol, ale az pre Medveda, ktory sa s nim trapil 5 setov, preco tu nejakeho hraca podcenujes? Zverev odohral neskutocny duel, je velky problem to uznat? Zverev sa proste vracia po zraneni do formy, ktoru mal pred zranenim na FO, podcenovat ho sa neoplati, ved porazil Carlita aj na TM, Zverev je nebezpecny hrac, zvlast na harde a aj antuke, tak sa preber z toho sna konecne, ved aj tvojmu konikovi dal viackrat zabrat
Reagovat
Ondra979
tak jiste ze byl hratelny, ale to ten zapas bylo potreba videt ze pani vsevedouci. mam na Carlose proste jiste naroky, a tady se mel hrat paty set, pak by to bylo ok i kdyby prohral, Zverev umi byt docela labilni a v patem setu by se asi necitil zrovna komfortne, ale Carlos to zajebal..tak to bylo a tim nezhazuju Zvereva. a jestli myslis ze dal zabrat Fedovi, tak jiste ano, ale to uz bylo taky v zaveru jeho kariery...
Reagovat
Nola
ano Sasha je labil, kedze sa nechal porazit z vedenia 2:0 ako vo finale USO aj v semi na AO s Medvedom, z toho isteho vedenia, ale to neznamena, ze Carlos ten zapas nejak podcenil, to iba ty mas pocit, ze Carlos musi porazit Zvereva vzdy za kazdych okolnosti, kedze ho mas zaskatulkovaneho ako nespolahliveho hraca, hlavne, ze Medved ti az tak nevadi, no nie kazdy den je sviatok, uz sme sa viackrat presvedcili, ze aj ti najlepsi dokazu prehrat zapasy, ktore by mali vyhrat, je to proste tenis a lopticka je gulata a ano myslim Fedexa a nebolo to iba v zavere kariery,o.i.Fedex hral tenis svetovej triedy este aj v roku 2019, takych hracov sa uz vela neurodi, tak ho tu nepodcenuj laskavo
Reagovat
Ondra979
ne, to je o tom, ze na Carlose mam proste jiste naroky jako adepta na nr 1, o nicem jinem. a myslim, ze ten zapas mohl lehce podcenit, to ale vi jen on. kazdopadne paty set byl ve hre, minimalne TB ctvrteho, ale Carlos si po rebreaku ve ctvrtem kdy mel byt ve vyhode uplne zbytecne ztrati servis, misto toho aby dostal Zvereva pod tlak kde se neciti on prilis dobre..to mu vycitam, ma byt na tyto situace uz lepe pripraven, sam o tom totiz hovoril ale skutek utek. prohra s Medvedem mi nevadi, protoze tam byl proste lepsi naprosto zretelne, Zverev byl lepsi jen o malo a dalo se s tim neco delat, ty zapasy byly rozdilne byt skoncily oba 3:1. a o Fedexovi tohleto neni a nebudu to dal rozebirat, ale od cca 36 uz jsou i legendy zranitelnejsi a nejde s tim nic moc delat, vidime to uz i na Djokovicovi..
Reagovat
Nola
tak tie naroky proste zvolni, on nie je stroj, je este velmi mlady, a ten Sasha je proste uz na okruhu velmi dlho, zatial nesplnil sice ocakavania, ale ked mu pada servis, je zdravy a odhodlany je proste nebezpecny hrac, tak to je, nebyt toho zranenia na FO, kedy hral uplne vyrovnanu partiu s Nadalom je mozno niekde inde a ktovie akoby ten zapas nakoniec dopadol, to sa uz nedozvieme...... nebol horsim hracom, to si snad pamatas, tam porazil predtym prave Carlita.... a ano aj Novak uz nema na ruziach ustlane, cas nezastavis, tak to proste je, ale vycitat Carlitovi tuto porazku je uplne mimo, pretoze tym dehonestujes vykon supera...... co ma povedat taky Medved, ked prehral uz dve finale z vedenia 2:0, ako volakedy povedal Forehand, radsej prehrat cestou do finale, ako zazit prehru v tom najdolezitejsom zapase, a taku prehru zatial Carlos nezazil
Reagovat
Amputace
Jistěže byl Zverev hratelný, dokazuje to ostatně i průběh. Alcaraz měl nakročeno k obratu. Ve čtvrtém setu měl momentum rozhodně na své straně, ale bohužel se tradičně zhroutil na svém servisu ve chvíli, kdy byl herně lepší než soupeř. Tohle je za mě největší Alcarazova slabina. A určitě se nic z toho nebije s tím, že Zverev odehrál skvělý zápas. Ale nic nehratelného určitě nepředvedl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že by druhý Lehečka?
Reagovat
Bira
Nemůžu si pomoci, třeba je to jen můj pohled, ale nikdy jsem v Alcarazovi neviděl, že by mohl dlouhodobě vládnout. Je to mladý tenista, lidé ho mají rádi, ale já jsem si k němu cestu nenašel, a upřímně úplně nevím proč Každopádně takové výsledky mě nepřekvapují, a Alcaraz může s těmito hráči prohrát a nebral bych to jako senzaci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak nikdo není prorokem a v tenisu pár proměnných je. Ale to, že jsi v Alcatrazovi neviděl někoho, kdo by mohl vládnout, myslím moc nesouvisí s jeho momentálním rozpoložením. Je mu 20 a už má 2GS, tak mi fakt nepřipadá jako hráč, nad kterým se dá mávnout rukou. Jestli se ti nelíbí nebo jeho hra, je celkem podružné...
On také přeci jen hraje trochu jinak než před dvěma roky. Není tak výbušný a ubral z razance, což může být i kvůli zdraví.
Na druhou stranu, na vládnutí je adeptů více a zřejmě se budou střídat. Situace před 2roky až před rokem byla jiná, tam prostě hrál o levely výš než ostatní.
Reagovat
turista
Souhlasím. Carlos Alcaraz není stroj. Dokázal toho v mladém věku už strašně moc. Pro vývoj jeho další kariéry tahle porážka neznamená vůbec nic. Pojede dál.
Reagovat
Nola
ja trebars ano, ale tu bol prirovnany k Hewittovi v jednom clanocku... ja verim, ze nebude ziadnym Hewittom, mne sa paci jeho hra, aj jeho osobnost

ale kto si spomina ako sa to cele zomlelo v roku 2022? Nadal vyhral dva GS a vsetko bolo pripravene, aby vyhral aj treti na USO a stal sa NO1, Djokovi zakazali hrat a este mu aj vzali body za W - aj vdaka dvom clenom B3 .... Rafa ulohu nezvladol, vypadol s Tiafoem a tak USO aj ranking ovladol Carlitos, ale uz aj na USO celil mecbolom s Jannikom ak si dobre spominam...... taketo vyhry v tak mladom veku neskutocne nabudia sebavedomie a nielen to, ostatni hraci v zapasoch pocituju respekt a velku auru..... neskor sa zranil a nemohol hrat cast sezony, aj tej nadchadzajucej, ale na trave hral vyborne, odniesol si dva tituly a znovu si nabudil sebavedomie do neskutocnych vysok, ale na harde sa mu prestalo darit, prehral s horsimi hracmi ako je on a zaklincovali to prehry s Djokom, Medvedom na USO.... niekedy po hodoch nastane uspokojenie a mozno to bolo pricinou preco sa tak stalo, nie je prvy ani posledny, radsej pomale krociky ako hura system a nicenie tela za kazdu cenu, vysledky este pridu, ja tomu verim.......
Reagovat
Mistic
Vcelku súhlasím. Vtrhol na scénu ako uragán, ale za veľkej pomoci hore napísaného. Mohlo sa zdať, že bude rýchlo dobiehať čísla BIG3. Ale teraz to už tak nevyzerá. Myslím, že ich rekordy sú celkom dobre zakonzervované a riekami pretečie veľa vody, kým sa im ktokoľvek čo i len priblíži.
Reagovat
Patik
Porazil Djokovica vo finale Wimbledonu a vyšplhal tým na vrchol najvyššej hory a cokoľvek co je pod vrcholom už ho nezaujíma..záujem bude už len keď v tom bude figurovať Djokovic.. Alebo Nadal na RG.
Reagovat
Pe3k
Nehledě na jeho kvality, to že porazil Djoka ve finále Wibledonu po tom co se stalo na RG a po tom prvním setu je malý zázrak a jen těžko může vyhrát něco co se tomu vyrovná, možná OH.
Reagovat
Amputace
Nadal na RG je samozřejmě mnohem mnohem víc než Djokovič ve Wimbledonu. Takže s těmi tvrzeními o vrcholu hory bych byl opatrný.
Reagovat
Krisboy
Opatrný měl být tvůj otec, teď už je to jedno.
Reagovat
Dovodo6
Stále platí, že Alcaraz nic nevyhrál od Wimbledonu, ted se nepovedla ani 250. Ten Djokovič fakt může v klidu vládnout tenisu až do 40
Reagovat
Patik
Sinner zamiesal kartami.
Reagovat
vavrinec
Nemůže. Jannik mu to "rozmluví"
Reagovat
Krisboy
Však on i Tom Macháč k tomu bude mít co říci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist