Alcaraz obhájil titul v Indian Wells, ve finále opět vyzrál na Medveděva

18. 3., 00:03
Aktuality 60
ATP INDIAN WELLS - Carlos Alcaraz (20) ve finále tisícovky v Indian Wells porazil znovu po roce Daniila Medveděva (28). Španěl tak poprvé obhájil trofej na tvrdém povrchu. V souboji o titul přetlačil Rusa 7:6, 6:1 a získal svůj pátý turnaj z podniků Masters 1000.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz poprvé obhájil titul mimo domácí antuku (© Profimedia)

Medveděv – Alcaraz 6:7, 1:6

Carlos Alcaraz dorazil do Indian Wells dva týdny po zranění kotníku v Riu de Janeiro. Po úvodní ztrátě setu s Italem Matteem Arnaldim se rozjel a potvrzuje, že se mu v Kalifornii daří. Zdejší bilanci upravil na 16:1. V repríze loňského finále opět neztratil set s Daniilem Medveděvem, s kterým prohrál zatím pouze na grandslamech a vzájemnou bilanci zvýšil na 4:2. Stejně jako minulý rok se historicky nejmladší světové jedničce povedlo v Kalifornii porazit Sinnera a hned poté i ruského tenistu.

Medveděv získal hned první game na příjmu a po využití druhého brejkbolu vedl 2:0. V následující dlouhé hře odvrátil tři šance mladého Španěla a zvýšil svůj náskok. Alcaraz se dopustil více nevynucených chyb a vypadal méně klidný než obvykle. Snažil se Rusa tlačit hned z returnu, což se mu v pátém gamu vyplatilo, po vítězném prohozu získal poprvé Medveděvův servis a následně ziskem třetí hry v řadě srovnal. Po zbytek setu si oba hráči drželi svá podání a dějství musela rozhodnout zkrácená hra. V té se ujal vedení 5:2 Alcaraz, na příjmu využil hned první setbol po chybě Medveděva z forhendu a po 70 minutách utkání získal tie-break poměrem 7:5.

Vyhraný set dodal mladému Španělovi více jistoty a ve druhém dějství sebral soupeři podáni hned v úvodu a i díky skvělým vítězným úderům se dostal do vedení. Alcaraz přestal dělat nevynucené chyby a držel si svůj náskok tří her. Za stavu 4:1 opět zaútočil na podání Medveděva a v následující hře utkání dopodával.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Vyhrát tenhle turnaj znovu pro mě znamená opravdu hodně. Měl jsem ze začatku starosti o svůj kotník a necítil jsem se dobře. Ale od prvního kola jsem se zlepšoval a cítil jsem se lépe. Vyhrát turnaj Masters mi dodává další motivaci pro následující turnaj v Miami, zmínil Alcaraz ihned po konci zápasu.

Jako obhájce titulu startoval Alcaraz poosmé a potřetí v kariéře se mu povedlo zopakovat triumf z předchozí sezóny. Poprvé to dokázal mimo domácí antuku. Na triumf dvojnásobný grandslamový šampion čekal osm měsíců od loňského Wimbledonu. Letos vypadl ve čtvrtfinále Australian Open, v semifinále v Buenos Aires a v Riu de Janeiro kvůli zranění už po dvou gamech vzdal. Posledním hráčem, kterému se povedlo v Indian Wells obhájit titul byl Roger Federer v roce 2018.

Teprve ve 20 letech si Alcaraz zahrál své už šesté finále na podnicích Masters, v této fázi prestižních tisícovek má parádní úspěšnost 5:1. Jediný nezdar zapsal ve svém předchozím finále napříč všemi úrovněmi loni v srpnu v Cincinnati, přestože mohl Novaka Djokoviče porazit ve dvou setech a měl k dispozici i mečbol. Celkově má ve finále bilanci 13:4.

„Chtěl bych pogratulovat Carlosovi, na tomhle kurtu se ti daří a ty i tvůj tým odvádíte dobrou práci, pokračujte v tom i nadále. Snad mě tu jednou necháš vyhrát,“ řekl s úsměvem po obdržení trofeje pro poraženého finalistu Medveděv. „Děkuji i svému týmu za zábavné dva týdny, děláme dobrou práci. Díky všem, kdo mě podporují, to vy jste důvod proč hraju,“ dodal.

Bývalý lídr žebříčku a aktuálně čtvrtý hráč pořadí Medveděv ale stále patří k nejlepším na tvrdých površích, zejména na těch na severoamerickém kontinentu. Ve finále prestižních tisícovek disponuje úspěšností 6:4.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Indian Wells

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paddy
...Při domácích zápasech ženské ligy se Kaderka uvelebí na balkoně se slunečníky nad střídačkou domácích a sprostě pokřikuje na rozhodčí i soupeřky během zápasů ženské basketbalové ligy. "Ty z*rde!" nebo "Zlom jí nohu!" létají výkřiky nad palubovkou ve sporadicky zaplněné hale...

více v diskuzi o valné hromadě ČTS
Reagovat
paddy
"Věk je něco, co nemůžete porazit. Ať se snažíte bojovat, jak chcete, ať se ho snažíte obelhat skrze stravu, trénink nebo regeneraci, to číslo v občance vás stejně dožene," nechal se slyšet osminásobný grandslamový šampion ve svém podcastu Advantage Connors.

"Když hrajete proti hráčům, kteří jsou o patnáct let mladší, zkušenosti jsou vám k ničemu. Se zkušenostmi je to tak, že než je člověk získá, je už příliš starý na to, aby je využil," myslí si Connors.

"těch 36-37r je prostě bod, ve kterém se vše láme" Karel Lamač

na to tady upozorňuji již pořádně dlouho
Reagovat
paddy
https://www.instagram.com/p/C4k6KTUoc9s/
Reagovat
Amputace
Ano, vidím to podobně. Na druhou stranu Djokovič je vážně úkaz. Lépe geneticky vybaveného tenistu jsem asi ještě neviděl. Jaké pohybové flexibility je ve svém věku schopen. To s Nadalem a už vůbec ne Federerem v tom věku nejde absolutně srovnat. Takže jestli má někdo potenciál zlomit tu zakletou hranici 37 let coby věku, kdy už se GS nevyhrávají, je to určitě on.
Reagovat
paddy
obecně Big3, ale nakonec žádný

ve 38r byl Federer víc než blízko (2x MB)
Nadal teoreticky (kdo jiný než on ve 38r na RG; 112-3) mohl letos na RG, ale kvůli zdraví skoro bez šance
u Djokoviče jsem viděl poslední šanci na AO (36r7m)

Oldest Grand Slam Champions
1 Rosewall 37r 1m 24d 1972 AO
2 Federer 36r 5m 7d 2018 AO
3 Rosewall 36r 4m 5d 1971 AO
4 Djokovic  36r 3m 6d 2023 UO
5 Djokovic  36r 0m 6d 2023 RG
6 Nadal 35r 11m 19d 2022 RG
7 Federer 35r 10m 26d 2017 W
8 Rosewall 35r 10m 0d 1970 UO
9 Djokovic  35r 7m 25d 2023 AO
10 Nadal 35r 7m 14d 2022 AO
Reagovat
jackiec
Boha jeho, ty jsi úplně posedlý těmi čísly, kdy nejde vyhrát GS...Ale neboj, Srb vyhraje po 37 letech věku a překope ti tu tvou nepřekopatelnou pseudotabulku
Reagovat
paddy
přiznej si, že to nerad posloucháš, a ještě máš drzost o oficiálních číslech tvrdit, že jde o pseudotabulku

pozn: pseudo-. předpona, která v cizích složených slovech znamená nepravý, klamný, lživý, falešný, tvářící se jako, vymyšlený.

pseudovýmysly jsou naopak ty vaše o ukradených titulech či GS titulech ve 40r
Reagovat
jackiec
Ty jsi komik a snad budeš mít alespoň koule pak přiznat že lze vyhrát GS i v 37letech až to Srb v pohodě dokáže, akorát tu ze sebe děláš šaška
Reagovat
jackiec
Myslím že až ten slam vyhraje tak stáhneš ocas a už se tu neukážeš nebo to nějak obkecas
Reagovat
paddy
diskuze je o výměně názorů
budoucnost neuznáš ani ty, ale patříš mezi hordu místních, kteří místo argumentů umějí jen urážet
dle tvé rétoriky by šašci byli ti, kdo tvrdili, že Djokovič vyhraje W23 a automatický titul na AO24?
Reagovat
jackiec
Fakta jsou takové že vyhraje další slam, překope ti tvou trapnou tabulku a ty stejně neuznáš že lze vyhrát slam i v 37 páč na to nemáš koule a zalezeš do ulity
Reagovat
paddy
- to není moje tabulka
- GS lze vyhrát ve 37r, nikdy jsem to nerozporoval, a podařilo se to Rosewallovi. Možná to někdo zvládne i ve 38r.
- já jen říkám, že u Djokoviče tomu nevěřím
- jaká máš fakta, že Djo vyhraje další GS? nepleteš si náhodou fakta a názor?
- opět se místo argumentů snižuješ k dehonestaci druhého
Reagovat
Krisboy
"Fakta jsou takové že vyhraje další slam"

...a pak se rozčilujou, že si z nich děláme prdel.
Reagovat
Amputace
S tím pseudo má nicméně pravdu... On naopak vychází z dat, která jsou pravdivá, tedy úplný opak toho, co vyjadřuje pseudo. Já ale za sebe říkám, že Djokovič rozhodně může být tím, kdo ta čísla změní. Byť doufám, že ne.
Reagovat
Ondra979
no fakt skoda toho Feda, mel na to drzet rekord...jinak tato tabulka samo ma svou vahu, proste vyhravat GS i po 35 je neobvykle a dokazaly to jen legendy, po 37 uz je to extremne tezke. jsem hodne zvedav na Djoka, ale urcite to bude mit tezsi, nicmene pokud to nekdo muze dokazat, tak je to on. ono se to nezda, ale zatimco v 33 hral jako by mu bylo 28, nicmene uz musel byt o kousek pomalejsi, ale dokazal to v pohode vykompenzovat, v 35 byl zase o neco pomalejsi, ale on je natolik komplexni a flexibilni, ze to porad zvladal, tak je mozne, ze ted uz to zacne byt prece jen problem, nekde se to zlomit musi. jsem na nej zvedav na antuce, kde by uz prece jen mel byt snadneji k porazeni nez drive, na trave to bude ale jina a tam bude horky favorit, protoze tam proste umi hrat nejlepe kdyz si odmyslime Alcaraze ktery neni zatim dostatecne konzistentni...ja tipuji, ze ten 1 GS jeste da, ale on muze dat urcite dva, ale tezko uz to bude takova brnkacka jako driv, a muze se stat, ze uz nevyhraje ani jeden..bude to zajimave, ja se tesim na novou rivalitu Alcaraz - Sinner, to bude mit naboj, ale urcite bych si dal jeste finale Alcaraz - Djoker,klidne na hline..tak hlavne at je na co koukat!
Reagovat
paddy
horký favorit v poslední době neplatí, W a AO nevyhrál a naopak vyhrál USO, kde má špatné stats
nevím, jestli to tady zaznělo, ale Djokovič dojel na prokletí 2195 dní, to není náhoda
July 16, 2023, Carlos Alcaraz interrupts Djokovic's streak at Wimbledon after 2.195 days.
January 26, 2024, Jannik Sinner interrupts Djokovic's streak at the Australian Open after 2.195 days.

nejhorší pro něj je, že tam teď jsou 2 silní koně, zatímco ještě před nedávnem, tam skoro nebyl nikdo, takž tituly visely nízko, stačilo přijet
vyhrát je lehčí, když Alcaraz na AO23 nepřijel a na RG23 se sám ukřečoval
Reagovat
Ondra979
hm to je zajimave tech 2195, asi osud. hele loni mel trochu stesti na RG i na USO, Alcaraz ho mohl asi porazit uz na RG jak rikas, ale to nevime, na USO ho zastavil MEdvedev takze taky nevime, ktey pak uz vykon ve finale jak se mu stava nezopakoval...no ale letos na RG djokovi proste moc neverim, na AO jsem tusil ze by to uz nemusel mit snadne, ale ukazalo se to az v SF,kde jsem cekal tuhy boj, nakonec JAnnik vyhral celkem presvedcive. takze z toho vyvozuju, ze na hardu to uz bude mit tezke, ale porad muze vyhrat, kdyz bude mit trochu stesti, na RG uz mu moc neverim, na W ale naopak, tam loni klidne mohl vyhrat, ale vybral si trochu smuly, a tam zatim malokdo umi hrat na jeho urovni, krome Alcaraze to mozna bude prave Jannik, ale kdo jiny ho tam muze ohrozit pokud tedy si nevybere spatny den tak to tezko rict..musel by se jeste nekdo objevit coz se muze stat ale zatim tam mladi moc neumeji az na tyhle vyjimky
Reagovat
Dovodo6
Sám se ukřečoval Prostě ho Djokovič fyzicky roznesl, a to prosím pěkně v 36
Reagovat
paddy
je komické pořád číst, jak Djokovič určuje chod všechno a prohrává jen, když nemá motivaci
oba byli rudí jako draci, jejich ega jsou mohutná a prsty směřující k uchu po vítězném míči jsou výrazem ješitnosti
když Nardi nachytal Djokoviče, tak ten to neunesl, další důkaz jeho povahy

jak říká klasik: "36 není 37 až už vůbec ne 40"
Reagovat
jackiec
Hej pady až Srb vyhraje GS ukážeš nám tady novou nepřekonatelnou tabulku nejstarších GS vítězů nebo stáhneš ocas a schoveš se do ulity jak šnek? tebe si tu pak vychutnám ty analytiků nepřekonatelnej
Reagovat
Dovodo6
Jeho povahy se nezastávám, ale vloni na Roland Garros ho prostě přejel. Jasně, letos to může být jinak
Reagovat
Amputace
Djokovič ho vážně fyzicky neroznesl. Tam byl problém, že Alcaraz byl extrémně přemotivovaný, sám Fererro o tom mluvil. Dnes už s tím pracuje jinak.
Reagovat
Dovodo6
Z přemotivovanosti asi těžko dostal křeče
Reagovat
Amputace
Jistěže ano. Neschopnost odpočívat, připravit se na zápas, řádně zregenerovat. Alcaraz s tímhle měl problém, byl příliš divoký. Dohrál zápas a nejraději by hned šel hrát další. Neuměl se zastavit - i proto ta častá zranění.

Asi těžko ho Djokovič "fyzicky roznesl" po dvou hodinách zápasu. Ještě bych tohle tvrzení bral, kdyby se to stalo v pátém setu po úmorné mnohahodinové bitvě. Ale vždyť se odehrály dva sety. Jako přičítat Djokovičově zásluze i to, že soupeř dostal po dvou setech křeče, to už je vážně síla.
Reagovat
Dovodo6
Jenže ty první 2 sety trvaly přes 2 hodiny. Proč by ho jako po dvou hodinách v plném zápřahu nemohl fyzicky uštvat?
A jestli jeho trenérský tým není schopen pohlídat, aby na semifinále grandslamu řádně zregeneroval a odpočíval, tak na to už vůbec není co říct
Reagovat
Amputace
Takže kdyby Alcaraz skrečoval, považoval bys to za vítězství, protože ho Djokovič uštval?
Reagovat
Dovodo6
Napsal sem příspěvek pod vláknem, kde se píše o věku 36-37 let jako o zlomovém, že v semifimále FO na tom byl Djokovič v 36 letech fyzicky lépe než ten dvacetiletý
Reagovat
Ondra979
hele trochu brzdi, Fed na W19 mel skoro 38 a pohyboval se na svuj vek neuveritelne...samo Djok je jiny somatotyp a je jeste vic flexibilni, proste gymnasta, ale ze by byl o tolik lepsi to si zase nemyslim co se tyce pohybu, jinak jako tenista je jiste o neco komlexnejsi nez Fed a i proto ma vic GS. uvidime, jak se mu bude darit letos dal, to leccos napovi..
Reagovat
Amputace
Federer v pozdnějším věku mimořádně těžil ze své úderové geniality, která mu pomáhala účinně pokrývat kurt, aniž by se musel (s nadsázkou řečeno) kdovíjak hýbat. Ale pohybově je "starý" Djokovič ještě úplně někde jinde. Federer v 36/37 letech většinu obraných úderů z BH už slajzoval, protože u nich zkrátka nebyl včas. Oproti tomu podívej se na Djokoviče a jak často od něj vidíš slajz. Jen velmi málo, protože ty míče stále v pohodě stíhá. O flexibilitě a jeho dokluzování ani nemluvím. Jako samozřejmě, Federer měl skvělý pohyb na poměry téměř čtyřicátníka, ale já říkám, že Djokovič je v tomto ohledu ještě jiná liga. A to říkám jako jeho hater.
Reagovat
Ondra979
jinak kdyz bych srovnal Feda s Djokem, tak Djokovic ma jiste lepsi bekhend, resp stabilnejsi, ale ne hezci, a to proste dela dost, asi o malinko lepsi pohyb, lepsi return a psychiku, jak jsme se presvedcili, Fed zas o neco lepsi servis, forehand kdyz mu slapal, a hru na siti samo a obecne variabilitu a shot making, kde byl neprekonatelny, ale ten jednorucak se proste ukazuje jako celkem znacna slabina, viz Tsip a dalsi..ale zase by to nebyl on :)
Reagovat
Marduch
Jsi jak tvůj idol, vážně.. Djokovič má lepší tělo bééé Do určité míry ano, ale jen slepý nevidí diametrálně rozdílnou práci v tréniku a přípravě včetně stravy. Spaghetti Carbonara si Djokovič večer před zápasem uričtě nedává
https://www.youtube.com/watch?v=4nm6gsaVDMk
Reagovat
Krisboy
Nebo hamburger jako Nishikori
Reagovat
Patik
Djokovic môže vklude zlepit ďalších 5 gs z toho tri môže uhaluzit rôznymi walkovermi ľahkými losmi šťastím náhodou.. to ze zkazil jeden Wimbledon a jedno AO ešte neznamená ze už nato nemá ..vekovo není brzdeny rozhodne ešte som nespozoroval ze by niekde nestíhal a nezvládal držať krok viď napríklad minulý rok cincy každý deň zápas a vo finále ešte ďalšie 4 hodiny otocil s Alcarazom..bez dňa volna..ak má na niečom zlyhať je to motivácia fyzicky vie byť ešte minimálne jeden a pol sezóny v pohode konkurencie schopný ba favoritom všade..
Reagovat
Ondra979
ukaze cas, ale nemyslim si, ze da 5gs, to je unreal. za me jsou realne 2, ale muze se stat, ze nevyhraje ani dva nebo dokonce ani jeden, ja to vidim na jeden. samo muzu se plest, ale vychazim z toho, ze ho Sinner prejel celkem jasne, ja cekal ze to bude 5 setak a asi jest vyhraje djok, jenze nestacil na nej a podle to nebyl jen "vypadek", nicmene dalsi cast sezony ukaze
Reagovat
turista
Tak Novak Djokovič se může snažit vyhrát taky nějaké ty menší turnaje jako byl Tel Aviv či Astana na zlepšení bilance když už ty GS nebudou možné.
Reagovat
Krisboy
Úžasnej zápas. Carlos téměř dokonalý.
Velký respekt oběma!

Reagovat
Krisboy
Medvedev to tenkrát v Melbourne pěkně podělal. Mohli jsme mít Big3, takhle se musíme spokojit s Big2. Ale třeba Méďu nahradí Kuba
Reagovat
paddy
Uvidíme, jak dlouho to Alcarazovi vydrží.
Pokud ano, pak už Djokovič bude tušit, že proti dvěma mladým hřebcům bude hrát druhé housle. Ke GS titulu by navíc musel udělat věkový rekord (nepočítáme-li o 1 měsíc mladší věk vůči Laverovi na RG25). Tel Aviv se letos asi zase hrát nebude, takže Astana může být horké želízko. Někde to, k turistově radosti, dolepit musí.
Reagovat
Zirluck
Djokovic vyhorel na AO proti Sinnerovi, kde odohral príšerný zápas a hneď tu z neho rob druhé husle :D. Uvidíme, čo ukáze na olympiáde a FO ak aj tam padne tak áno, môžeme sa o niečom baviť.
Reagovat
Tennisfan77
Prim jsou pro něj GS. Masters vyhrál všechny, TM několikrát. Přesně proto se odhlásil z Miami, nemá smysl to tam zkoušet, nic mu to nepřinese. Potřebuje hlavně ovládnout antuku, olympiádu a případně Wimbledon a USO. Nic jiného nemá prioritu.
Reagovat
turista
Carlos Alcaraz tenhle cenný titul obhájil. Velká gratulace! Je z mladých nejlepší. Musel tady porazit dva hráče z první pětky za sebou.
Reagovat
Zirluck
Najlepší je podľa mňa Sinner, ale uvidíme časom.
Reagovat
NereknuHele
Dobre, ze ta ruska spina podporujici valku a zabijeni nevinnych lidi, prohrala.
Reagovat
Patik
Reagovat
alcaraz.dva
Jděte dnes ven a užívejte si víc zivota
Reagovat
enfee
Troubo
Reagovat
Nola
dnes je nadherne pocasie, trochu vitaminu D by nezaskodilo
Reagovat
Krisboy
Ještě je brzy, sluníčko nemá ještě tu sílu
Reagovat
Ondra979
hm tak dobre Carlos, snad bude v podobnych vykonech pokracovat...na antuce by to mohlo byt zajimave, snad se dockame prvniho GS finale mezi Carlitem a Jannikem
Reagovat
Tennisfan77
Antuka bude v jejich rivalitě možná rozhodující. Rychlejší hardy jako AO, Cincinnati, Paříž či TM půjde za mě spíše na stranu Sinnera. Naopak USO, Toronto, Miami a IW bude výhodou pro Alcaraze. Na trávě to bude asi 50/50 a na antuce by měl mít znatelnější výhodu Alcaraz.
Reagovat
Krisboy
New Big2 dostává jasné obrysy

Kájovi gratuluji, neviděl jsem ani loptičku.
Reagovat
Tennisfan77
Ve hře Medveděva nejvíce miluju momenty kdy se snaží zaútočit. On dá tomu úderu naprosto veškeré úsilí a ve finále míček sotva přeletí sako a spadne někde na mid lajnu.
Reagovat
Patik
Tomu ver a technika forehandu pri ktorej by bežnému človeku vyklbilo a vylomilo ruku v každom zahybe.
Reagovat
hanz
Pravda, ty jeho forhendy jsou fakt jak plácání...
Reagovat
Krisboy
Takové výchovné záhlavce.
Reagovat
mamina
Je umění prohrát se ctí. To je tento případ. Je vidět, že má s Alcarazem i jeho týmem dobrý vztah. Tak už to ve sportu chodí, že na place velcí rivalové, ale mimo hru vztahy dobré. A mně, jako divákovi se ten zápas moc líbil.
Reagovat
alcaraz.dva
Souhlas Prohrát páté finále v řadě ..Tak tohle je fakt síla
Reagovat
Patik
Medvedevovi nevonia variabilný tenis..nikdy mu nevonal ešte keď hral proti Rogerovi si s tou hrou ťažko dával rady.. Radšej by pinkal aj 5 setov s Djokovicom v jednom rytme..len ťažko bude porážat Carlosa a čím bude starší nebude stíhať ešte viac..
Reagovat
bogo
Súhlas, tá jeho hra je otravná, zo základnej čiary v štýle robota do nekonečna vracia údery. Málo útočí, nechodí na sieť, zriedka skracuje hru, no taká tenisová stena.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist