Alcaraz se odhlásil z Masters v Římě. O generálku na Roland Garros ho připraví přetrvávající zranění

3. 5., 13:46
Aktuality 10
Carlos Alcaraz kvůli problémům se svalem v oblasti pravého předloktí přijde o třetí ze čtyř přípravných turnajů před Roland Garros. Po Monte Carlu a Barceloně se odhlásil také z podniku Masters 1000 v Římě, kde loni vypadl v 3. kole.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz přijde o Masters v Římě (© Profimedia)

Carlos Alcaraz si sval na pravém předloktí poranil před měsícem během tréninku na začátku antukové sezony a zdravotní potíže výrazně ovlivnily jeho přípravu na French Open. Před druhým grandslamem roku neodehraje jediný turnaj bez omezení.

Úplně přišel o Masters 1000 v Monte Carlu a domácí pětistovku v Barceloně, než se představil v Madridu. Ve španělské metropoli ale především při forhendových úderech ruku šetřil a při obhajobě titulů z předchozích dvou sezon skončil ve čtvrtfinále po třísetové porážce s Andrejem Rubljovem.

A z následujícího turnaje Masters v Římě se již potřetí za poslední měsíc odhlásil. Důvodem je sval, který po zranění nestihl zcela zregenerovat a vinou otoku španělského tenistu znovu bolí.

"Po turnaji v Madridu jsem v ruce cítil určité nepohodlí. Dnes jsem podstoupil několik testů, které odhalily otok svalu v důsledku nedávného zranění. Musím si odpočinout, abych hrál zase bez bolestí," oznámil dvacetiletý Španěl na sociálních sítích.

Alcaraz se v Římě představil zatím jen v loňské sezoně, kdy skončil překvapivě ve třetím kole na raketě Maďara Fábiána Marozsána.

Kromě světové trojky Alcaraze se v italské metropoli možná nepředstaví ani domácí světová dvojka Jannik Sinner a čtvrtý hráč světa Daniil Medveděv z Ruska. Oba tento týden z Madridu odstoupili kvůli zranění pravé kyčle.

Naopak po vynechání Madridu by měl na antukových dvorcích v areálu Foro Italico startovat první muž žebříčku a šestinásobný šampion Srb Novak Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
turista
Tak do RG se asi Carlito dá dohromady. Pokud to zvládne tak tam pravděpodobně vyhraje titul. Na antuce opravdu umí.
Reagovat
turista
Marodka je letos velká na ATP okruhu. Novak Djokovič hrát bude. Ale zase není rozehraný. Od MC uplynulo hodně času. Musí přežít první zápas a pak už to snad bude dobrý.
Reagovat
PTP
Ty mladý kluci dneska houby vydrží, to je samej functional tenis, normální trenér, super trenér, mentor, fyzioterapeut, psychoanalýza ...
Reagovat
farr
Tenis je čím dál náročnější a program je čím dál uhozenější + nesmyslně těžké míče, strašně pomalé kurty = všichni jsou úplně rozložený. Něco shnilého je v království dánském.
Reagovat
Ondra979
tak to se slusne sype...snad bude ready aspon na FO, a Sinner taky to by byla skoda
Reagovat
Patik
Niesom si úplne istý či to doliečia za dva týždne ale dúfam že hej lebo sú to krom Djokoviča dvaja najväčší favoriti..bola by to obrovská škoda pre tenis.
Reagovat
terryjohn
Jak dlouho trva pripsani vyhry v soutezi? Nemam nic na fortune
Reagovat
com
Alcaraz i Karolina se odhlasily, aby mohly spolu..
Reagovat
RafaGoat
Alcaraz je žena?
Reagovat
hanz
To jen comča zaspal ve škole podmět a přísudek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist