Alcaraz udolal ve Wimbledonu v pěti setech Djokoviče! Teprve 20letý Španěl má už druhý grandslamový titul

16. 7. 2023, 19:53
Aktuality 197
Carlos Alcaraz (20) vyhrál všech 12 letošních zápasů na travnatých dvorcích. Španělský supertalent dokonce ve finále slavného Wimbledonu porazil 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 sedminásobného šampiona a vítěze posledních čtyř ročníků Novaka Djokoviče (36), který útočil na vyrovnání rekordů Margaret Courtové a Rogera Federera a přišel o šanci na kalendářní Grand Slam. Rodák z El Palmaru získal druhý grandslamový vavřín, loni kraloval na US Open, a zůstane světovou jedničkou.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz odehrál před startem letošní sezony jen osm zápasů na trávě s bilancí 4:4 a jeho maximem ve Wimbledonu bylo loňské osmifinále. Španělský supertalent ale znovu potvrdil, že je z jiného těsta než jeho vrstevníci plus ti, kteří už několik let marně usilují o ukončení dominance Big Three na grandslamech.

Zatímco většina talentů na grandslamový triumf stále čeká, rodák z El Palmaru zvládl i své druhé finále na podnicích velké čtyřky. Navíc letošní rok zakončí se stoprocentní úspěšností na nejrychlejším povrchu, a to 12:0. Po prvenství v londýnském Queen's Clubu, kde hrál svůj vůbec první travnatý turnaj ATP, nenašel přemožitele ani na tom ze slavnějších londýnských pažitů.

Už cesta do finále nebyla jednoduchá. Poradit si musel s Nicolásem Jarrym hrajícím v životní formě, bývalým finalistou Matteem Berrettinim či vrstevníkem Holgerem Runem. A v souboji o titul přišla ta v současnosti nejtěžší možná výzva, a sice téměř pětihodinový duel se sedminásobným šampionem, vítězem posledních čtyř ročníků a největším favoritem Novakem Djokovičem.

Statistiky zápasu Alcaraz - Djokovič

Djokovič přesně jako v semifinále proti Sinnerovi odvrátil v úvodním gamu s pomocí skvělého podání brejkbol, soupeři následně sebral servis a vypracoval si náskok 3:0. Favorizovaný Srb dostával Alcaraze na jeho podání pod tlak i nadále, v dalším gamu sice nevyužil stav 15:40, ale dostal se k třetí šanci a tu už proměnil. Alcaraz odvrátil hrozbu kanára na poslední chvíli, ovšem takřka bezchybný Djokovič další snížení skóre nepřipustil.

Alcaraz vstoupil do druhé sady mnohem lépe, svůj servis si udržel bez problémů a pak využíval toho, že se Djokovičovi nedaří trefovat první podání. Srb úvodní brejkbol odvrátil, ale na druhý udělal nevynucenou chybu z forhendu. Djokovič ovšem zareagoval okamžitým rebrejkem. V následující hře ale pokračovalo Djokovičovo trápení s úspěšností trefených prvních servisů a opět čelil brejkbolu, který zlikvidoval v maratonské výměně trvající 29 úderů. Tentokrát skóre srovnal.

Djokovič se i ve třetím gamu na servisu dostal do stavu 0:30 a tentokrát si s ním poradil suverénně, čtyřmi body v řadě nepříznivý vývoj otočil a srovnal na 3:3. Druhé dějství musela nakonec rozklíčovat zkrácená hra. Djokovič v ní disponoval náskokem 3:0 a jako první setbolem, vyrobil však dvě laciné chyby z bekhendu v řadě a Alcaraz po fantastickém returnu z bekhendu zvítězil 8:6. Djokovič tak přišel o sérii 15 vyhraných tie-breaků na grandslamech.

Očividně rozhozený Djokovič po promarněné šanci hned na začátku třetího setu ztratil servis a za stavu 1:2 nevyužil dva brejkboly v řadě. Ve festivalu nevynucených chyb pokračoval Srb i za stavu 1:3 a maratonský 26minutový game po 13 shodách a šesti odvrácených brejkbolech nakonec prohrál.

Hru na podání nezvládl už potřetí v zápase, což je stejný počet jako v šesti předchozích utkáních. Další ránu nesl Djokovič těžce a v následujících dvou gamech získal jen dva fiftýny. Ve třetí sadě trefil jen šest vítězných úderů a spáchal 18 nevynucených chyb.

Djokovič se po ztraceném třetím dějství vydal do útrob stadionu a po přestávce na toaletu se postupně zlepšoval hlavně na returnu. V úvodním gamu na podání zlikvidoval dvě brejkbolové hrozby a za stavu 2:2 dokázal Alcarazovi sebrat servis a po dlouhé době se propracovat k nějakému typu vedení. A nepustil ho, dokonce set zakončil dalším brejkem po dvojchybě soupeře a šel do toho rozhodujícího s výhodou možnosti začít podávat.

Všechny tři úvodní gamy rozhodující sady nabídly brejkbol, Djokovič si s ním poradil skvělým servisem a pak na síti zkazil jednoduchý volej, kterým si mohl vypracovat náskok 2:0. Možná se nakonec jedná o klíčový bod zápasu, protože Alcarazovi se vzápětí podařilo Srbovi sebrat podání a měl nakročeno k triumfu. Náskok brejku si navzdory enormnímu tlaku, jemuž musel ze všech stran čelit, udržel až do konce.

Alcaraz je prvním vítězem Wimbledonu mimo Big Four (Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal a Andy Murray) po 21 letech, poprvé od Lleytona Hewitta v roce 2002. Ve 20 letech a 72 dnech je třetím nejmladším šampionem nejslavnějšího turnaje po Borisovi Beckerovi a Björnovi Borgovi, teprve třetím španělským vítězem po Rafaelovi Nadalovi a Manuelovi Santanovi a čtvrtým španělským vícenásobným grandslamovým šampionem (Nadal, Santana a Sergi Bruguera).

Tím ale výčet úspěchů rozhodně nekončí. Djokovičovi sebral sérii 15 vítězných tie-breaků na grandslamech, více než 10letou neporazitelnost na wimbledonském centrálním dvorci, šňůru 27 grandslamových výher, šanci na kalendářní Grand Slam a také sérii 34 vítězství v tomto dějišti.

Djokovič si může vyčítat dva body v utkání, které nejspíše rozhodly o jeho nečekané porážce. A to lacinou chybu z bekhendu při setbolu v tie-breaku druhé sady a také zkažený jednodušší volej při brejkbolu na vedení 2:0 v rozhodujícím dějství. Zatímco předloni byl od kalendářního Grand Slamu jedinou výhru, letos jeho naděje skončila už ve finále Wimbledonu.

Rodák z Bělehradu si zhoršil bilanci ve finále Wimbledonu na 7:2 a nepodařilo se mu dorovnat rekordmana Federera (osm titulů). Navíc zatím nevyrovnal ani absolutní rekordmanku v počtu grandslamových vavřínů Margaret Courtovou (24 trofejí), vítěz letošních Australian Open a French Open nicméně drží mužský rekord a má nejvíce finálových účastí na podnicích velké čtyřky v historii (35).

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

197
Přidat komentář
QacO
Nevadí je to šport idesa ďalej djoko určite ešte 2-3 roky môže vyhrávať každý turnaj na ktorom sa zúčastní....
Ale jedno je isté kráľom tenisu je a ostane!
Reagovat
paddy
Nad 17 - 2x GS, 6x 1000, 5x 500, 4x 250
Alc 12 - 2x GS, 4x 1000, 4x 500, 2x 250
Djo 5 - 1x 1000, 4x 250
Fed 1 - 1x 250
Reagovat
paddy
Carlos Alcaraz (20 years, 72 days old) on Sunday became the third different man in the Open Era (since 1968) to win Wimbledon before his 21st birthday.

YEAR PLAYER YEARS-DAYS
1985 Boris Becker 17-227
1986 Boris Becker 18-226
1976 Bjorn Borg 20-27
2023 Carlos Alcaraz 20-72
Reagovat
kolapse
Reagovat
paddy
smile

https://www.super.cz/1209594-nejvetsi-fanousci-wimbledonskeho-sampiona-alcaraze-princezna-charlotte-a-princ-george-takhle-prozivali-jeho-zapas.html

a připomeňme, že její máma Kate si před turnajem střihla trénink s Federerem smile
https://www.youtube.com/watch?v=Ele-RbEkmcQ

královská rodina prostě ví, koho se držet - rekordmana nebo očekávaného vítěze smile
Reagovat
paddy
nedávno se tady objevovaly teorie, že existuje spiknutí proti východoevropským hráčům, nebo že losy jsou zfalšované
toto nebylo prokázáno smile

---------
Včerejší zápas ukázal, kdo je momentálně nejlepším tenistou světa a Djokovič může být rád, že Alcaraz v Austrálii nemohl startovat, protože ze tří vzájemných zápasů vyhrál jen ten, ve kterém Alc za vyrovnaného stavu odpadl následkem křečí. Jinými slovy Djo, který údajně nemá konkurenci, nedokáže porazit 20letého mladíčka s malými zkušenostmi.

Djo včera poznamenal: "Myslel jsem, že s tebou budu mít problémy jen na antuce a betonu, ne na trávě."
To si nepřipouštěli ani jeho fanoušci ani fanoušci jeho konkurentů. Je vidět, že Djo už cítí, že jeho doba pomalu končí.

--------
a nyní rozhlasové vysílání pro tenisový odboj smile

"Operace Carlos pokračuje."
"Opakuji."
"Operace Carlos pokračuje."

konec vysílání

--------
blíží se hattrick (UO22 + W23 + ???) smile
https://www.youtube.com/watch?v=rW3P5AlcZD8&t=1170s
Reagovat
turista
No a co? Novak prohrál jedno finále ve Wimbledonu. Nic víc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
skvělou show během níž odehrál nevídaných pět setů za sebou. Ochozy nadšeně aplaudovaly, přesto tento obdivuhodný výkon starého barda k vítězství na vrcholném festivalu tenisu nestačilo. Nakonec zvítězil mladík Carlito, který předchozí souboj křečovitě proskrečoval. Tentokrát hrál ale mnohem uvolněněji a na jeho výkonu to bylo znát. Hlavně odvážné přechody, důraz a dobré naladění mu zajistilo rozdílové body. Naopak zkušený DJ Okovič překvapivě zaváhal a zaplněné ochozy pak dlouho aplaudovaly novému králi.smile
Reagovat
Kozoroh
smilesmile Pobavilo.
Reagovat
RFanousek
Djokovic takových zápasů vyhrál v kariéře tolik co nikdo jinyr. Už bylo na čase aby zase po nějaké době podobný zápas prohrál.
Jeho poslední šance na GS to na 100% nebyla takže jeho fanoušci určitě nebudou tak smutní jako my po finále 2019.
Reagovat
turista
Vyhrál V Melbourne podesáté a potřetí v Paříži na RG což je nejcennější. Ještě bude mít možnost v této sezóně nějaké tituly vyhrát i kdyby to měl být Tel Aviv a Astana.
Reagovat
Pe3k
Djokovic dal za celý zápas jen 2 esa? Kolik jich asi měl ve finále 14 a 19?
Reagovat
Ereinion
a to má teď údajně nejlepší servis za celou kariéru...
Reagovat
Kozoroh
V roce 2014 Novak trefil 13 es a ve finále 2019 10. Dokonce i ve finále 2013, které prohrál s Murraym ve 3 setech, jich měl víc než včera, a to 4. Včera ho servis nepodržel. smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Dá sa to pozrieť nikde na internete ? smile
Reagovat
Pavol
niekde
Reagovat
kolapse
Reagovat
Krisboy
Měl štěstí, že ten dřevěnej sloupek nepoškodil. To by byl konec hned. Co k tomu říct? Tohle udělá ve Wimbledonu jenom buď úplnej blb, nebo Djokovič. Normální člověk by to nikdy neudělal...ale to už dááávno všichni víme, že smilesmile
Reagovat
Amputace
Poškodil :) Byl na to během zápasu detailní záběr. Samozřejmě to nepoškodil ve smyslu nějaké demolice, ale otisk tam po něm zůstal :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl ho aspoň podepsatsmile
Reagovat
Krisboy
Abych řekl pravdu, také si myslím, že to alespoň poškrábat musel. Myslím, že rozhodčí se zachovali ještě velkoryse. Tohle byla trapárna na úrovni Kyrgiose smile
Reagovat
paddy
viz odkaz
hezká je také fotka s fanouškem, který se zakusuje do zničené rakety smile
https://www.the-sun.com/sport/8614641/furious-djokovic-smashes-racket-wimbledon-final/

včera jsme sice neviděli srdíčka, ale byly tam aspoň pusinky smile
https://twitter.com/CrackedRacquets/status/1680622940461625347
Reagovat
Pavol
dík smile
Reagovat
woody
Pokud zůstane zdravej a nepříjde někdo podobně dobrý (pochybuju), v následujících letech, tak roztrhá všechny rekordy BIG3.

Novak sice hází chvalozpěvy na Carlose, ale zápas si prohrál těma dvěma chybama v TB 2. setu, kdyby ho zmáknul tak ten záps vyhraje. Snad urží motivaci do zbytku sezóny a sezóny další. Včera propásl velkou, opravud velkou šanci.
Reagovat
soloo
dobré ráno stará mama
Reagovat
Kozoroh
Vyhrát každý jednotlivý grandslam je velká dřina a nikdo není imunní vůči syndromu vyhoření a ztrátě motivace. Nezapomínejme na to, že Big 3 se ke svým monstrózním GS číslům propracovala mj. proto, že se navzájem motivovali k zisku dalších a dalších GS triumfů. Což když to Alcaraze po několika letech hypotetické drtivé nadvlády přestane bavit? Bude chtít honit rekordy? My fanoušci ho nemáme tak zažitého a prozkoumaného jako Big 3.
Reagovat
turista
Ať klidně Carlos láme rekordy. Novak by měl zabojovat o 100+ titulů jako to udělal Federer.
Reagovat
kolapse
momentum byl TB druhého setu, shodli se na svých tiskovkáchsmile
Reagovat
Tennisfan77
+ TB druhého setu. Objektivně se dá říct, že si Djokovič prohrál osmý titul z Wimbledonu sám. Udělal tři fatální chyby, ty ho stály zápas.
Reagovat
kolapse
je tak, strašně tšžko se to kouše, a to je 13 h pondělísmilenejvíc bolí ten kalendářní GSsmile
Reagovat
Ondra979
no sice nemel NOvak matchpointy jako roger pred ctyrmi lety, ale je to tezka porazka, o tom zadna. ale ten kalendarni GS by nebyl dany i kdyby vyhral..na USO mu to jednak tolik nejde a byl by zase pod obrovskym tlakem, ale zamrzi to, ze ta sance padla a dalsi uz tezko bude..
Reagovat
soloo
Novak si za to muže na 100% sám take školacke chyby to sa fakt len tak nevidi a boli ich mraky... takže nenazval by som to tažkou poražkou ale zlyhanie.
Reagovat
ipko
skôr by som to prirovnal k Rogerovej prehre s Novakom vo finále 2014.. Roger urval prvý set v TB, ďalšie dva prehral, vo štvrtom odvrátil aj MB a dotiahol do piateho setu, kde aj tak v závere pustil.. určite to bol tesnejší zápas ako včera, ale vývoj prakticky rovnaký tentokrát v neprospech Djokoviča s tým rozdielom, že vo štvrtom nemusel otáčať a odvracať MB..
Reagovat
Ondra979
jo to asi ano, bohuzel si ten zapas z r 14 pamatuju, po tom, jak odvratil MP a vratil se jsem doufal, ze bude mit v patem sete navrch a ze to dotahne, bohuzel se nestalo...a vlastne to stejne bylo i v roce 08 s Rafou, jeste tesnejsi prohra taky po odvracenych MP, ale nic z toho.. kombinaci u smuly a zaroven nedostatecne sebeduvery prisel roger o 3 Wimbledony, a daly se vyhrat urcite 2...ach jo
Reagovat
soloo
vy to prirovanavate k tomu Rogerovi a to je špatne mate veľmi zly pohlad na Djokovicovu prohru. Roger ano mate to co pisete kombinace stesti malej sebeduvery atd ale s Novakom sa to neda porovnavat protoze Novak selhal pri banalnich mickach a vic krat.coz je rozdil selhani Djoka a Rogeroveho nedostatecneho stesti a sebeduvery
Reagovat
Ondra979
tak stejne to neni, ale uplne banalni ty micky nebyly..v tom TB to byly dulezite body, ten brat, tak to nejspis vyhral, Roger nepromenil klicove body taky bohuzel, at uz BP v patem setu, nebo ty MPs..a taky je treba brat v potaz kvalitu soupere, ktery k tomu vyrazne prispel, to plati jak pro NOvaka vcera, tak Rogera
Reagovat
soloo
tak v ramci duležitosti fiftinu to bolo ako tak stejne, jenže rozdil je v tom že Roger nemel stesti pri tychto situaci a Novak selhal. Ja som to videl proste jasne selhal, protoze to byli školacky chyby Novaka a to je v tom rozdil
Reagovat
Tennisfan77
Mě to nekouše vůbec. smile Já jsem naopak rád, že po letech 2018 a 2019 měl konečně taky smůlu. smile
Reagovat
spaniel
Sranda, jak nekteri odepisuji Djokovice. V 36 prohral v 5 setech, TB byl haluz, klidne mohl vyhrat. Navic je Alcaraz v podstate jediny hrac na jeho urovni. S jeho fyzickou jeste rozhodne odepsany neni.
Reagovat
Ondra979
tak ja ho urciten neodepisuju, ale muze se stat ledacos, uz malinko presluhuje kdyz to trochu nadsadim. USo podle me spis nevyhraje, tam mu to tolik nejde, ale samozrejme porad je mezi top favority. pak bude velmi dulezite AO, pokud by tam padnul s Alcarazem treba, tak na antuce uz to podle me bude mit v 37 letech slozite, letos mel stesti ze Alcaraze chytly krece jinak mohl prohrat uz to SF...a na W vyhrat za rok urcite muze, ale prece jen uz to neni tak jiste..a jak mu to pujde dal, je velky otaznik, ale logicke by bylo, kdyby uz prece jen jeho vykonnost klesala a na vyhru na GS bude pak potrebovat i kus stesti, tj nepotkat Alcaraze, pripadne Meda nebo nekoho jineho konkurenceschopneho, treba Zvereva ve forme apod..podle me ma v sobe jeste 1-2 GS, ale uz to neni zdaleka tak lozene jak se zdalo
Reagovat
Ondra979
a pak tu jsou jeste dalsi mozni neprijemni souperi, samo Sinner, Tsip, Fritz, Tiafoe , Rune, mozna Shapo..pokud si zacnou jeste trochu vic verit, tak na hardu nebo antuce ho muzou uz i porazit nebo poradne potrapit taky..a urcite FAA az se uzdravi, ten mi zde letos dost chybel..
Reagovat
Tennisfan77
Asi souhlasím. Klíčové je jasně AO, na US Open mu spíše taky nevěřím. Bude hrát pravděpodobně max Cincinnati, Toronto spíše ne, navíc je ve dvou setech zranitelný. Může reálně sezónu skončit bez titulu a rozhodne začátek příštího roku.
Reagovat
turista
Bez titulu ne. Vylepší si to na menších podnicích jako je Tel Aviv, Astana a podobně. Mohla by dopadnout i nějaká tisícovka. Federer to taky tak dělal.
Reagovat
Kozoroh
smile Někteří jedinci zkrátka příliš moc propadají aktuálním trendům a nevidí pro stromy les. Včerejší bitvu No1e ztratil, ale několik vítězných ho ještě čeká. smile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Pavol
Aj kurz na Alkáča bol úžasný. Pardón Carlosa Alcaraza . A šanca ako vždy 50 - 50 smile
Reagovat
Mercury
Jsem rad, ze Roger zustava jedinym kralem Wimbledonu. Alcaraz je famozni a moc mu tu vyhru preju. Buh zehnej tenisu.
Reagovat
Tennisfan77
Tak tak. Djokovič by se mi do toho Royal boxu moc nehodil. Snad nevyhraje příští rok. smile
Reagovat
Ondra979
no tak urcite bude minimalne favorit c.2..takze to bude na vazkach ale taky doufam, ze to uz nevyhraje
Reagovat
ipko
Carlosova famózna štatistika v 5-seťákoch, len to dokazuje jeho psychickú odolnosť a v tomto sa jednoznačne odlišuje od zvyšku mlaďasovsmile
Reagovat
kolapse
hlava po porážce zřejmně vychladla, gratulace Carlossmilenový šampion je tu ! Největší průser vidím fakt v tom TB, vedení 3:0 měl dotáhnout do konce, jenže to zmastil jak málo kdy, vedení 2:0 na sety by carlos už nerozdejchal, takhle ale dostal druhej dech a pak začal hrát naprosto famózně a během třetího setu jsem už věděl že bude zle. Tenis je fakt na palicu, kdo by to řekl, po prvním setu.
Reagovat
paddy
Djo 2,2
Alc 2,5
Med 4,0
Sin 11,0

Ještě budou americké betony, které umožní kurzy překlopit ve prospěch Alcaraze.

Big3 éra pomalu vyprchává smile
Reagovat
Ondra979
hm trochu prekvapive djoko nejvetsi kurzovy favorit, kdyz se mu na USO vzhledem k jeho standardum tolik nedari..ale to nic neznamena, jednak se to muze zmenit a jednak je jiste, ze uso bude nejotevrenejsi z GS jako jiz byva...a to je dobre
Reagovat
Pe3k
Naštěstí na US open je to pole hráčů co mohou Djoka porazit je nejširší. Tam ho může poslat domů aj takový Nisikori smile
Reagovat
turista
Naneštěstí, ne naštěstí. Ale Nišikori ho opravdu domů nepošle. Není tak dobrý jako kdysi.
Reagovat
Fransoas
Bohužel jsem průběh zápasu zastihl ve třetím setu.Vzhledem k tomu že jasným favoritem byl Novak,pokládal jsem to za ztracené.Byl jsem mile překvapen jaký byl aktuální stav.Srba nemusím za některé jeho teatrální výstupy v různých zápasech.Proto jsem přímo nadšen,že ho mladý Španěl dokázal porazit,ale bylo to hodně těsné - na to se historie ale ptát nebude.Ovšem všechny zápasy jsou se Srbem hodně složité.Španěl ukázal že i v takto mladém věku může být proti velkému favoritovi vyrovnaným soupeřem. Tímto patří Alcarazovi obrovská gratulace za předvedenou hru a zisku titulu na nejprestižnějším GS. smilesmile
Reagovat
dappe
Je docela možné, že Djokovič ten GS rekord stihl na poslední chvíli, Alcaraz se jeví dost silný a ty nůžky mezi nimi se budou rychle rozevírat.
Reagovat
paddy
stream - Alcaraz
ČT 1 - Vinnetou
Filmbox Extra - Ben Hur

smile smile
Reagovat
a.magerova
A Rybana se mu právě vdala.. smile
Reagovat
paddy
aka bondgirl smile
Reagovat
annah
Fascinující statistika...
Reagovat
Pe3k
Po prvním setu bych na Alkaraze nevsadil zlámanou grešli, nevsadil bych na něj ani mojí špatnou pověst, zkrátka nic a přesto to ten synek dokázal a porazil Djokowitche ve finále Wimbledonu smile smile smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Krisboy
Vamos Carlos!!

smilesmilesmile
Reagovat
paddy
smile
Byl to napínavý a vyrovnaný zápas přesně dle mého očekávání, jen se více tahali o servisy. Dokonce jsme si mohli vychutnat i 26 min. gem. Potvrdilo se, že Alcaraz je jedním z mála hráčů, kteří mají hlavu na to, Djokoviče porazit. Alcaraz měl 19 BB (úsp. 23 %), tzn. 3,8 BB na set. O tom může zerogen jen snít. Ti by Djokoviče nedokázali porazit ani na Playstationu při nejnižším stupni obtížnosti.

Djokovič měl už od prvního setu potíže udržet si svůj servis, který má obecně velmi dobrý. Relativně velká míra chyb na obou stranách neukazuje na špatnou kvalitu, ale na to, že oba proti sobě měli velmi těžkého soupeře, který dobře returnuje. Chyby také pramenily z toho, že museli podstupovat vyšší míru rizika na rozdíl od předchozích zápasů. Kvalita zápasu byla vysoká.

Ukázalo se, že Djokovič není neporazitelný, a potvrdilo se, že řeči o automatických či ukradených titulech jsou směšné jako jejich autoři. Djokovič totiž nedokázal vyhrát titul na turnaji, na kterém byl největší favorit ve své kariéře a byl tam čtyři ročníky neporažený. Navíc ho porazil 20letý mladíček, který má s trávou minimální zkušenost.

Psal jsem před turnajem, že si dokážu představit, že Alcaraz vyhraje i titul. Troufnul jsem si na to i vsadit, takže s letošním Wimbledonem se loučím plně spokojen. Mojí malou radost z tiketu více než umocňuje zlost místních posměváčků. smile
Reagovat
paddy
smile
Nemá smysl si hrát na kdyby, historie platí, jak se stala, ale jen si představte, kdyby Federer vyhrál Wimbledon 2019. Pak by bylo skóre: 22-22-21 a bylo by to hodně zajímavé.

Nicméně vraťme se do reality. Máme stav 23-22-20 a já chci upozornit na tento scénář. Na hardu je nejtvrdší konkurence, kde na Djokoviče bude číhat trojzubec Alcaraz-Medveděv-Rune, kteří mají hlavu ho porazit. Nejstarší GS šampion je Rosewall 37r 1m, pak Federer 36r 5m a Rosewall 36r 4m. Djokovič má nyní 36r 2m. Na USO (36r 3m) má slabou bilanci 3/16. V oblíbené Austrálii mu bude už 36r 8m. Rosewall mohl být výjimka z jiné doby slabší konkurence. Federer je jeden z Big3. Kde bude strop? Je hodně blízko.

Pokud Djokovič pojede na RG24 stále s číslem 23 a Nadal se vrátí zdravý a rozehraný, tak může vzniknout napínavá situace. Jelikož Nadal je clay-GOAT, takže u něho by nemusel být problém posunout rekord na 38r (Federer to těsně nezvládl ve W19), čímž by vyrovnal skóre na 23-23-20. Djokovič by pak musel kontrovat ve Wimbledonu (37r 1m) a Austrálie (37r 8m) by byla daleko.

Může to být ještě zajímavé, přestože někteří oslavují, že je hotovo. Dokud bude maximální skóre jen 23 a Nadal ve hře, tak si myslím, že je rozumné čekat s konečnými soudy.
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
"Rosewall mohl být výjimka z jiné doby slabší konkurence." Slabší konkurence? Si děláš srandu?smile
Reagovat
Ondra979
docela dobry rozbor. taky me neco podobneho napadlo, roger se udrzel na svych nejsilnejsich povrsich konkurenceschopny do cca 38, ale uz to byla jen trava a rychlejsi hard nebo indoor, na outdor hardu to drzel max do tech 36 a kousek, kdy vyhral posledni AO a uz to nebylo uplne ono. ten W v roce 2019 mel samo brat o tom zadna, to me stve dodnes. Jak dlouho to udrzi djokovic se dozvime snad brzy,ale uz by nemusel moc dlouho coz naznacil dnesni zapas, nicmene kdyby uz nevyhral ani GS to by bylo velke prekvapeni, ale i to se muze stat..pokud by nedal USO, coz je dost mozne, tak pak bude pro nej zasadni AO24, kde bude mit mozna posledni slusnou sanci na vyhru..jak to neda, tak muze jit i psychika dolu atd..
Reagovat
turista
No tak bude sbirat menší tituly. Léta běží. Djokovič je konkurenceschopný. Alcaraz je ale výjimečný. Poučil se z porážky na RG a dokázal to tady zužitkovat.
Reagovat
turista
Nadal už je mimo hru. Djokovič téměř taky. Carlos Alcaraz bude pravděpodobně nepřekonatelnou překážkou. Velká gratulace pro Carlose.
Reagovat
Ondra979
Djokovic ne, to neprehanej. jen uz to nebude mit proste lozene ted s Carlosem, na hardu je navic konkurence prece jen lepsi..no a kazdym rokem to bude mit tezsi a tezsi a je otazka, kdy uz to bude na nej moc uhrat GS..mozna to prijde uz za rok, mozna pozdeji ale prijde to. a Rafa pokud se vrati zdravy, tak jeste jednu sanci by mit asi mohl, ale je to velky otaznik
Reagovat
IngStavinoha
Rafa se obávám, že už je zdravotně ve stadiu Federer, Murray.
Reagovat
paddy
lze pokračovat jako wheelchair, singl jako singl

Djokovič na tom trénuje již dávno smile
https://www.youtube.com/watch?v=ZubK_zd3LiU&t=85s
Reagovat
turista
Ano. A Alcaraz ho na antuce porazí.
Reagovat
mahycek
Magerko, ty milé ženo, Roger má 8 a Djoko pořád
7. Příjemnou noc. Pavel tedy sorry Mahycek
Reagovat
paddy
"milé"
z toho usuzuji, že magerka je rodu středního. No, proč ne smile
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat
a.magerova
Jsem zatím konzerva, ale do budoucna si asi nějaké něco jiného vyberu ať jdu s dobou... smile

https://xy1.cz/f1fa5
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Kaj vidíš magerku?
Reagovat
a.magerova
Tady smile
Reagovat
Pe3k
smile smile
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat
a.magerova
Tak tak, ochrana osmičky a kalendářního GS mě udělala dnes velmi šťastnou.
Dík smile
Reagovat
com
stastna to zena smilesmile
Reagovat
annah
Ja jsem šla zalevat zahradu v úplné euforii. smile
Roger je určitě taky rad.
Reagovat
a.magerova
I Rafa, kvůli tomu kalendářnímu GS... smile
Reagovat
mahycek
Jsem rád, že čas od času se tu objevují staří
pardálové, jako třeba Kozoroh,Ell Nino, Steve 79,Ondra 979, Patik,Mayo.Nola a také a.magerová.
a další.Neuražte se prosím, že vás všechny
nevyjmenuji. A také Fandina a další....
Stýská se mi někdy po vás..smile smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, staré zlaté časy...
Reagovat
a.magerova
Jj, skoro 15 let s tenisportálem... smile
Reagovat
Kandinsky1
Djokoviče bude ten doslova prosvanej brejkbol ze začátku pátého setu asi dlouho strašit, jednoduchej forhend kousek od sítě smile
Reagovat
IngStavinoha
je to holt taky jenom člověk

https://www.youtube.com/watch?v=RyBHRd5D0G0
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
ipko
skôr ak by to pustil nešlo by to do outu? ale v tej rýchlosti sa ťažko rozhoduje
Reagovat
Kandinsky1
To asi ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, na FH to fakt nebylo. Od Carlita prostě další skvělý obranný úder. Joker už nestihl víc ustoupit, nevíme, jakou roli tam hrál vítr a Joker měl navíc ve hře nad hlavou vždycky rezervy...
Reagovat
miros
Zaplaťpámbu že ten přetvářkář dostal konečně na řiť, holt tu máme nového krále který pokud vydrží zdraví tak si myslím že už Djokoviče k ničemu nepustí. Prohrát s dvacetiletým cápkem no to mě teda poser. To je tragéd. Hurá.
Reagovat
Kozoroh
Holt trojkové roky No1emu ve Wimbledonu nepřejí, před 10 lety prohrál s Murraym, což pro Británii znamenalo, že má po dlouhlých 77 letech domácího šampiona a dnes Djoka přemohl Alcatraz, čímž se Wimbledon po 10 letech dočkal nového šampióna.

Pro zápas byly zásadní tři momenty, které určily momentum ve finále - první byl začátek prvního setu, kdy měl Carlos brejkbol, který však neproměnil, Novak ho následně brejknul a dostal mladého Španěla pod deku. Druhý zásadní moment byl TB druhé sady, kdy Novak měl zpočátku navrch, jenže o mini-break se připravil laciným stopbalem do sítě, následně předvedl dvě laciné chyby z BH a nakonec při setbolu se zbrkle vydal na síť a Carlito ho prohodil. Ztráta dobře rozehraného TB ho negativně ovlivnila v třetí sadě. Třetí zásadní moment byl začátek páté sady, No1e měl brejkbol, který však nešťastně zahodil, bral míč ze vzduchu a napálil ho do sítě. Měl ho nechat spadnout na zem, vypadalo to, že míč spadne do deblového koridoru. Carlos se udržel, následně No1emu podání prolomil a dotáhl zápas do vítězného konce...

Pro No1eho a jeho fanoušky je to bolavá porážka. U Novaka jsme si zvykli, že takové těsně zápasy dokáže vždycky dotáhnout do vítězného konce, při vyrovnání na 2:2 na sety jsem si dělal naději, že to dopadne podobně jako finále AO 2020, které Novak taky rozehrál skvěle, poté se dostal do útlumu a deficitu 1:2 na sety, aby následně bral čtvrtý a pátý set. Jenže Carlos je v hlavě silnější než Thiem. Má ten dar šampiónů rozhodovat se správně ve vypjatých momentech zápasů. Nezbývá než mu dnes smile a konstantovat, že má před sebou zářivou budoucnost.
Reagovat
Patik
aaaale..pamätáme si ako mal Djokovič vynikajúcu formu v r. 2016 vyhral FO a na Wimbledone ho sundal Querrey ? neni to tak tragické ako to mnohí teraz vnímajú..za dve sezóny sa stretli na dvoch GS..bol to zápas o pár loptách Djokovič to mohol vklude otočiť..hralo sa cez štyri hodiny..Djokovič bude stále favoritom číslo jeden na každom GS..jeden prehratý zápas to nezmení..
Reagovat
turista
Novak zmastil TB nepochopitelným a pro něj netypickým způsobem. Carlos se tak vrátil do zápasu a dotáhl ho do vítězného konce. Velká gratulace pro Carlose! Novak by měl vyhrát nějaké tisícovky a menší turnaje. S těmi dalšími GS to může být problém. Pokud bude hrát Alcaraz na téhle úrovni tak už si nikdo z Big 3 na GS asi neskrtne.
Reagovat
Patik
Píšeš akoby bola samozrejmosť ze Alcaraz bude na každom GS čakať vo finále.
Reagovat
ipko
tak Rafa tiež určite happy, že si vychoval borca, ktorý ho ešte teoreticky udržal v GS racesmile
Reagovat
Ereinion
btw kurz 5, že utkání bude trvat aspoň 4 hoďky smile easy money, jak se říká
Reagovat
Ereinion
sry, to mělo být samostatně smile ale jo, by byla celkem sranda, kdyby to Rafa ejště příští rok dotáhl
Reagovat
turista
Nic už nedotáhne. Alcaraz a věk 38 let mu to nedovolí.
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
A kdo vypsal takový kurz? Tipáč ne, to bych si jinak všimnul.
Reagovat
Ereinion
fortuna...vypsaly to dost divně, bylo jen cca 1.8 na to, že to bude přes 3 a půl hodiny
Reagovat
mahycek
S Rafou Carlos, ale nemá moc společného, akorát,že je španěl. Spíše mu lahodila v oku
Rogerova hra. A trenér Ferrero to potvrdil
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Amputace
Je to tak. Určitě má herně blíže k Rogerovi. Nicméně s Rafou ho nespojuje pouze národnost, ale především průběh jejich kariér a status wonderkida, s nímž byl Nadal v teenage věku rovněž spojen a též už jako mladíček vyhrával velké turnaje. Po Nadalovi tady nikdo podobný nebyl. Až nyní Alcaraz.
Reagovat
Ereinion
Carlos mi Nadala připomíná hlavně tím, jak nevypustí žádný míček a je schopen doběhnout skoro nemožné...Nadal když měl 20, tak to bylo to stejný. Alkáč je opravdu kombinace celé Big 3
Reagovat
turista
Už není v GS race. Přes Alcaraze 37 či 38 letý Nadal GS nezíská.
Reagovat
uztoje
jen taková zajímavost, tady udávají 37 - sice úplně jiný level...smile

Ale co se týká wimbledonu, resp. grandslamů, někdo třeba najde v análech.

https://www.theguardian.com/sport/2010/may/29/longest-tennis-game-keith-glass
Reagovat
Krisboy
37 bodů, nikoli shod...
Reagovat
uztoje
Longest games | Talk Tennis

"The longest known singles game was one of 37 deuces (80 points) between Anthony Fawcett (Rhodesia) and Keith Glass (Great Britain)

smile
Reagovat
paddy
pro mě také džus smile
Reagovat
Krisboy
Ano, já. Myslel jsem, že mluvíš o gamu mezi Djo a Alc za stavu 3:1 ve druhem setu. Tam bylo tuším 32 bodů a asi 14 shod...
Reagovat
DidusIneptus
Alcatraz má ještě času dost na sbírání titulů. Ale že zkušený Djokovič ho nechá vyhrát, tomu fakt nerozumím. Djokovič by mu moh dělat tátu.
Reagovat
Atoidi1
Poradili byste, prosím, někdo, stream na Bářinu čtyřhru (kdyby byl komentovaný libovolným jazykem bude to milé), včera jsem našel podle toho, co tu bylo zmíněno jen "ohlušené" přenosy a když člověk zmáčkl "unmute" vyskakovala jen nová okna s reklamami, ale zvuk nenaskočil. Předem velice děkuji každému. Hezký večer!
Reagovat
Mantra
https://jokeristhebest.live/60da96a7/80a5d286/2cc2c14a
Reagovat
Mantra
ale eurosport to přepíná na rozhovory... smile
Reagovat
Atoidi1
Moc díky !!
Reagovat
IngStavinoha
http://cdn.buffsports.stream/webplayer.php?t=ifr&c=2173398&lang=en&eid=143782726&lid=2173398&ci=6048&si=4&ask=1689540300

chce to šikovně a třeba i opakovaně odklikávat pičoviny - s citem pro současnou netovou džungli ;-)
Reagovat
IngStavinoha
případně i jiné linky na sportshub
Reagovat
uztoje
https://fiveyardlab.com/channel.php?v=ten0
Reagovat
EllNino
to bude průser
Reagovat
Mantra
s Kotyzou na palubě smilesmile
Reagovat
spaniel
Nebudu lhat, mam radost.
Reagovat
IngStavinoha
i já tě tu rád vidím po tym džonsnu ;-)
Reagovat
spaniel
Jaky jsi mival nick?
Reagovat
IngStavinoha
BílovecHooligans
Reagovat
Pe3k
lol nepoznáš fulneka?
Reagovat
spaniel
Ne, i kdyz zacit debatu, jiste by se projevil :D
Reagovat
Serpens
Bara hraje poslední zapas kariery?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
Mantra
začala servis na 40-0 aby ho stejně pustila smile
Reagovat
steve79
Djokovic muze v klidu jeste 2- 3 roky vyhravat Granslamy. To ze ho ted Carlos porazil nic neznamena. Roger ho mel v roce 2019 na lopa a mel 40:15 a svuj servis.
Reagovat
mahycek
Jsem tady asi 13 let i když teď už zřídka, když
Roger už nehraje. A také Rafa. Musím ocenit i
Djoka za smířlivou mluvu a ocenit velmi
mladého Alcaraze a hlavně Rogerův 8
Wimbledonů nebyl vyrovnán a už nebude smile
U Alkaraze mi vadí akorát, že velmi často kazí
1 servis a pak to dohání druhým, nebo nezměrnou bojovností. Ale, ano máme nového
krále Wimbledonu, zaslouženě a né naposled.
Na Rogerův osmý titul to nedotáhnesmile
smile
Reagovat
steve79
Na tom servisu potrebuje zapracovat. Je mu 20 let muze byt lepsi.
Reagovat
DidusIneptus
Jak to můžeš vědět?
Reagovat
Ereinion
doufejme, Djokoviče každopádně odepsat určitě ještě nemůžem smile má "jen" 36 let, Roger byl taky konkurenceschopný až do 38...
Reagovat
Ondra979
no roger byl konkurenceschopny pak uz hlane na trave a rychlem hardu, a to v roce 18 mel navic docela nepochopitelny vypadek s andersonem..to byl taky strasny zapas z jeho strany, prohra z 2:0 a z MP to byla. takze uvidime, ja myslim, ze ted uz se na nem ten vek zacne projevovat, samo bude jest velmi silny, ale uz by tajeho aura mela pomalu a jiste mizet..snad se tak stane
Reagovat
DidusIneptus
Djokovič mě naštval. Takhle se nechat zneuctít od takovýho bažanta!
Reagovat
DidusIneptus
Nevím, kolík měl za celý zápas podání, možná dobrých 209, ale z toho jen 2 esa!!! Na tom je jasně vidět že neumí podávat! Hráč takového kalibru by měl za zápas v pěti setech udělat aspoň 49 es!
Reagovat
steve79
smilesmile*1
Reagovat
elsky
Dobrej nick.
Reagovat
IngStavinoha
stane se - i ve zdegeneraci se občas může najít zdravější kus
Reagovat
RFanousek
Poprvé od roku 2003 vyhrál někdo jiný než Velká čtyřka.
Alcaraz se narodil v roce 2003.
Reagovat
Mantra
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Ta big4 zní ve Wimbledonu moc honosně. Reálně na tom turnaji máme big2 = 15 titulu a dvě pážata co vyhrála zbytek.
Reagovat
d@ve
Carlos teda příjemně překvapil. smile Už jsem nad ním po tom 4.setu lámal hůl. Ale ubojoval to nakonec vcelku důstojně. smile
Reagovat
steve79
Doufam, ze letos ninimalne dva vzajemne zapasy uvidime. Djokovic s Alcarazem jsou ted minimalne o level vyse nez zbytek sveta.
Reagovat
Ondra979
ja bych chtel videt finale na AO, viteze samo carlos, ale bude to tezke..na USo snad novaka nekdo vynda driv, tam mu to tolik nejde
Reagovat
paddy
smile

a naše modlitby směřují do australského blázince, aby místní svěřenec našel dostatek síly a nespáchal sebevraždu smile
Reagovat
Mantra
zvědav jak to balkánci nakousne mindset na USO
Reagovat
IngStavinoha
už je tady zas...

že by přišel jeho čas?

Ještě potvrdit Angreštek musí,

že nejede po koleji kusý.

smilesmilesmile
Reagovat
steve79
Konecne po delsi dobe bylo velice napinave finale. Carlos i Novak hrali famozne.
Reagovat
fialka
Úžasné, klobúk dole. Tentoraz dravosť a mladost zvíťazila nad skúsenosťou. Črtá sa nový španielsky tenisový hrdina.
Reagovat
Ereinion
Fantazie, konečně je tu nová hvězda, co má opravdu kvalitu...

Djokovič na mě snad poprvé dělal dojem, který na mě dřív dělal Fedex v pozdější fázi kariéry...herně na to furt má, ale mentálně už je za zenitem...tenhle zápas si asi bude vyčítat dlouho, v druhém setu udělal netypické chyby v tiebreaku a to byl nakonec klíčový moment zápasu...

Gratulace Carlosovi, nejlepší GS finále za hoodně dlouhou dobu
Reagovat
steve79
Je dobre, ze Alcaraz objevil, protoze jinak by Novak mohl mit klidne 26 - 27 grandslamu.
Reagovat
steve79
Po jednom zapase tezko odhadovat. Roger se bohuzel nekolikrat pro Djokovicovi slozil.
Reagovat
Ereinion
jako jo, ale Alcaraz má prostě tu samou výhodu, co měl Djokovič oproti Federerovi - je mladší. A to je psychicky o dost jednodušší pozice....když Carlos prohrál ten zápas na RG, tak si prostě mohl říct, že jsou to zkušenosti, přiště budu lepší...tohle si Djokovič bude říkat po dnešním zápase o dost hůř
Reagovat
turista
Ano, Alcaraz se z té porážky na RG poučil a stačil mu na to měsíc.
Reagovat
Mayo
Tak to som nečakal, že by dokázal poraziť ND na tráve. Gratulacia. Novak nestačil na prvého/jediného poriadneho súpera, ktorý sa vyskytol ale aj taký je šport. Ešte je pred ním veľa titulov. Alcaraz ak bude tvrdo pracovať ma potencial na 15+ GS, nemá takmer slabinu.

Buh vi či zápas sledoval aj strelec zlatého gólu don Andres smile
Reagovat
Ondra979
no jsem zvedav jak dlouho si ND udrzi jeste tuto uroven kdy muze vyhrat skoro kazdy GS..ja doufam, ze uz pristi rok to bude o necem jinem, i na nej to musi prijit a dnesek nam uz neco malo naznacil..
Reagovat
street4
Prat druhym smulu, nestesti, starnuti. To je teprve charakter! smile
Reagovat
Ondra979
nepreju mu smulu, jen jsem rad, ze uz se mozna projevuje konecne na kurtu ze neni v primu, a to je naprosto prirozene a musi/muselo se to jednou stat
Reagovat
IngStavinoha
25 GS bude bohatě stačit.
Reagovat
Patik
Tak konečne nejaký spaniel s ktorým tu Djokovic nezametie..zápas nemal žiadnu výpovednú hodnotu do budúcnosti Djokovic vie stále držať krok s hocijakym mladochom aj 5 hodín na kurte.. Co sa Alcaraza týka ten odíde do dôchodku ešte skôr než Nadal.
Reagovat
Nola
never tomu, bude striedanie strazi, Carlos hral velmi dobre, Novak si prehral TB, zbytocnymi chybami, Carlos sa nezlakne ziadneho hraca, veri si na nich, hlavne na svojich vrstovnikov a co zmoze stary Novak, proti nemu?
Reagovat
Patik
Djokovic môže vyhrať ďalších 5 GS bez toho aby stretol Alcaraza to len teraz je a chvíľu bude ešte nejaké haló okolo Alcaraza..teraz neznamená ze všade kde sa Djokovic objaví bude Alcaraz čakať v životnej forme aby ho porazil.. Nabuduci rok sa bude isto aj tak vláčiť so zraneniami..
Reagovat
Kojinho
Jasně, no. Akorát to není žádné haló, ale holý fakt, že Carlos je už teď špičkový hráč, který dokáže porazit Djoka v nejlepší formě. Djoko v jeho věku neměl ani jeden GS.
Reagovat
Patik
Nepochybne Carlos ma potenciál ale ako hovorím nieje umenie vyhrať ale obhájiť..Carlos môže vyhrať a poraziť ho ale dôležitá je premna konzistentnost.. Robiť to opakovane.
Reagovat
bardunek666
Se hodí alespoň na poražení Djokobiče. Jinak oba dva nesympaticti jak kuří oka.
Reagovat
Nola
Carlitos bol lepsim hracom v 3.setoch, hral skvele, nemam tusenie kolko GS vyhra, ale bude pravdepodobne dominvat ako Fedex..... poklona
Reagovat
Patik
Bude dominovať dokiaľ mu telo nevystavi stopku..cize veľmi krátko..vynechal polku sezóny a to mal len 19.
Reagovat
Ianny
Můžu požádat o stream na ceremoniál?
Reagovat
miledus
https://jm.freestreams-live1.tv/tennis-2/
Reagovat
Ianny
Moc díky, jen jsem to měl bez zvuku, nevím jak na to, jsem už starej a blbej:)
Reagovat
com
smile Djokobitch konecne ze hry smile
Reagovat
a.magerova
Nebudu lhát, mám radost převelikou smile
Reagovat
miledus
smile
Reagovat
a.magerova
Mládí vpřed smile
A osmička letos zachráněna, o kalendářním GS ani nemluvě smile
Reagovat
Tennisfan77
Djokoviče Dohnal osud za ty haluzacke výhry proti Nadalovi a Federerovi.
Reagovat
Ondra979
no docela pozde, ale lepsi nez nikdy..skoda ze ho neskolil uz na FO, myslim ze na to mel nebyt tech kreci..no tak snad priste uz ho sunda i tam, a jeste na AO by to chtelo...na USO ho vyklepne nekdo jiny, tam to djokovi nejde :)
Reagovat
turista
Aspoň má Novak 3x RG. Plně si zaslouží být ve společnosti Wilandera, Lendla a Kuertena se 3 tituly na RG!
Reagovat
Ereinion
taky to tak vidím, dneska se to aspoň lehce srovnalo
Reagovat
Tennisfan77
Ta smeč na bb v pátém setu, to Roger s Rafou zařídili smile
Reagovat
Ereinion
to byl celkem šok...ale hlavní byl samozřejmě ten TB v 2. setu, za stavu 6:5 udělal Djokovič dvě laciné chyby z bekhendu...takhle přesně Roger prohrál ty tiebreaky s ním v 2019 finále. A to předtím Djokovič vyhrál cca 15 tiebreaků v řadě smile
Reagovat
Tennisfan77
Vše nasvědčuje tomu, ze tam zasáhl tenisový bůh. smile
Reagovat
Ereinion
bylo na čase smile
Reagovat
turista
To si nemyslím.
Reagovat
IngStavinoha
;-)))))
Reagovat
turista
Nadala nikdy Nole neporazil haluzacky. Federera ano.
Reagovat
EllNino
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist