Alcaraz v Barceloně přežil maratónské semifinále a pak vyhrál i své čtvrté finále

24. 4. 2022, 22:33
Aktuality 54
ATP BARCELONA - 18letý Španěl Carlos Alcaraz vyhrál i své čtvrté finále na okruhu ATP. Na domácí antuce v Barceloně, kde dnes nejprve v semifinálovém maratónu utekl ze dvou mečbolů Alexi de Minaurovi, v něm přehrál krajana Pabla Carreña a stvrdil svůj premiérový posun do Top 10.
Carlos Alcaraz

Španělské finále na antukovém turnaji v Barceloně vyhrál osmnáctiletý Carlos Alcaraz, jenž porazil 6-3 6-2 Pabla Carreña a získal třetí letošní titul. Už díky postupu do semifinále měl velký talent světového tenisu jistý posun do první desítky žebříčku ATP.

Alcaraz ovládl finále jednoznačně za 67 minut, ale málem do souboje o titul nepostoupil. V dopoledním semifinále proti Alexi de Minaurovi čelil dvěma mečbolům, než Australana po třech hodinách a 39 minutách udolal 6-7 7-6 6-4.

Program v Barceloně narušoval celý týden déšť, někteří tenisté včetně obou finalistů proto museli v pátek i dnes odehrát dva zápasy.

Před turnajem v katalánské metropoli letos Alcaraz triumfoval v Riu de Janeiro a na Masters v Miami. První titul kariéry získal v červenci v Umagu. Tři turnajová vítězství mají v této sezoně na kontě už jen španělský grandslamový rekordman Rafael Nadal a Rus Andrej Rubljov, jenž dnes triumfoval v Bělehradu.



• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2,802.580 eurů
nedělní výsledky (24. 04. 2022)
• Dvouhra - finále •
Alcaraz (5-Šp.) - Carreňo (8-Šp.) 6-3 6-2
• Dvouhra - semifinále •
Alcaraz (5-Šp.) - De Minaur (10-Austr.) 6-7(4) 7-6(4) 6-4
Carreňo (8-Šp.) - Schwartzman (6-Arg.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Krawietz/Mies (Něm.) - Koolhof/N. Skupski (Niz./Brit.) 6-7(3) 7-6(5) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

54
Přidat komentář
Rafaeoli25
Ve Francii dle očekávání. Jen zopakuji, Macron nevyhrál, protože je dobrý, Le Penová prohrála, protože je velmi špatná. Oba nabízejí jednoduchý program, on je ale v jeho nabízení líbivější než ona - v nabízení toho nic, toť vše. Jediný dobrý kandidát voleb byl vyřazen již v prvním kole, Melenchon byl jedinou naději Francie, že se věci tam mohou pohnout komplexně pozitivním směrem. Francii tak čekají další roky nicoty, ty by jí ale čekaly i s madame Le Pen, jen u ní by to bylo s velkým virválem kolem.
Reagovat
blixa
No ty bys přál Francouzům hodně šílené věci, ultrabolševického magora jako prezidenta ! Oni ti něco udělali ? smile Jediný rozumný kandidát byla Valérie Pécresse, bohužel francouzský volič rozumný nebyl ...
Reagovat
Pe3k
Ne jen Frantíkům, on by ty bolševiky přál všem, podle něj je to ta "správná cesta".
Reagovat
blixa
To máš asi pravdu. Lidi jsou prostě nepoučitelní, i když něco už 1000x selhalo, budou to chtít (pro ty ostatní smile) znovu a znovu ...
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to žvaníš? Seznam se s jeho programem, než budeš soudit. Řekni co špatného je v jeho programu? Vyšší zdanění bohatých, vyšší minimální mzda, více ekologie, v čem vidíš problém?
Reagovat
Rafaeoli25
Šedá myš bez špetky charismatu a bez názoru Pecresse, no to jsem se fakt zasmál smile
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně se neboj, je jen otázka času, až radikální levice ve Francii vyhraje, on položil základy, za pět let už může jeho nástupce volby vyhrát, kdyby postoupil do druhého kola, prohrál by podle odhadů tak 45:55%, tedy těsně. Skoro polovina Francouzů je tedy na takovou změnu připravena. I kdybyses stokrát stavěl na hlavu pravicobijče smile. V Německu už levicová vláda jede naplno, valorizace minimální mzdy na 2000 Eur, ekologická revoluce, tak to má vypadat, štěkat můžeš fakt jak chceš smile
Reagovat
blixa
Rozumný člověk který není bezuzdný žvanil, jako prakticky všichni ostatní. Ano, takový je dneska prakticky bez šance, což je tragédií dnešního "vyspělého" (- jak dlouho ještě ?) světa.
Reagovat
blixa
To patřilo o jedno výše.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo je rozumný člověk, politik? Ten, kdo chce udržovat status quo nebo hůře ještě víc rozevírat nůžky mezi bohatými a chudými dalším a dalším snižováním daní pro ně a seškrtáváním sociálního státu, jako to chtějí dělat lidé jako Pecresse a jí podobní? No tak na to Francouzi zvědaví opravdu nejsou a Němci, Skandinávci nebo Belgičané či Španělé už vůbec ne, smůla. Právě na sociální spravedlnosti a jistotách byl založen mír a prosperita celé západní Evropy po druhé světové válce, což lidé jako ty očividně odmítají vidět. A proto se jen diví, že lidé tam ty jistoty prostě pořád chtějí a nechtějí je jakkoli ořezávat různými gaullisty. A Macron je jen epizoda, po něm bude od gaullistů a centristů definitivně pokoj..
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi takový blb, že nemáš obdoby. Ale když se proti někomu začneš stavět, tak jsi mistr v házení špíny, to už víme.
Reagovat
turista
Melenchon by neměnil politický systém jako bolševici. Pouze by se více zabýval problematikou chudých, chronicky nemocných, svobodných maminek s dětmi, seniorů, invalidů a podobně.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile Tak jasně, on už nějaký bolševik přiznal barvu, než se dostal k moci ? Naivko naivní ...
Reagovat
turista
No k zestátňování by prostě nesáhl. Nepleť si sociálně laděného politika s komunistou. K tomu máte vy pravičáci sklony plést si sociální a socialistický.
Reagovat
blixa
Ty si děláš prdel, viď ? Melenchon je komouš jako prase. Bývalý trockista je jen odrůdou komunisty a bývalý komunista neexistuje. Nenávidí volný trh, chce zastropovat ceny potravin a pohonných hmot. Jak to chceš jinak docílit než násilím ? Chce 90% daň pro všechny bohatší lidi, zrušit jadernou energetiku, prostě totální šílenec, který by Francii uvedl do naprostého chaosu a rozvratu. Velký přítel Putina, kterého po začátku války dlouho hájil, než mu poradci vysvětlili, že to mu body nepřináší takže nakonec otočil, fakt morální člověk. Magor a lidský odpad v jedné osobě. Na blití ... smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Takže Orbán použil v Maďarsku k zastropování cen násilí? Kde? Ne, jen vyhrál svobodné volby a prostě to nenásilně schválil v parlamentu. O čem to tu meleš?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak 90% daň byla před 40 lety i ve Švédsku, i ABBA jí platila. Taky tam byl komunismus?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak pro tebe je odpad on, pro mě jsi zase odpad ty, takové ubohé a trapné kecy, aby člověk pohledal, holt blbů není nikdy dost viď..smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Blixa je takový vyhraněný pravicobijec, obhájce asi rovnou anarchokapitalismu, kde není prostor pro soucit a jakoukoli alespoň základní rovnost. Chudí ho nezajímají a mají pojít. Není to překvapivé, takoví pravičáci, alespoň ti čeští jsou. A strašně je žere to, jak se levice opět, alespoň na Západě probouzí a je to vidět prakticky v každém zemi. Třeba i v Belgii, tam mají komunisté nakročeno k vítězství v parlamentních volbách, přímo v srdci EU. Tyhle řeči tedy nikoho na Západě moc nezajímají, oni prohrají a ví to a proto tak křičí, či spíš kvičí smile
Reagovat
blixa
Ne, s anarchokapitalizmem nemám názorově nic společného, soucitu mám dost, ale rovnostářství pokládám za zločin proti lidskosti. Vám, levičáckým magorům totiž nejde a nikdy nešlo o blaho chudých, ti jsou vám naprosto ukradení, protože jim nabízíte jen peklo a nic než peklo, teror a mnohem větší chodbu než ta pro vás odporná pravice, vám jde jen o vaše zcela nesmyslné idee které se musí prosadit, byť to bude stát třeba miliony životů. Jste duševní zrůdy, vaše krutost nezná hranic a brutalita také ne. Pravice nabízí prosperitu a bohatství, a přestože v takovém systému budou chudí a bohatí, tak ti chudí budou vždy nesrovnatelně bohatší než ve vašich realizovaných šílených bolševický vizích. Ano, je klidně možné, že se bolševici prosadí v řadě zemí, tzv. vyspělý svět je v evidentním úpadku a pravděpodobně stojíme před pádem naší civilizace. Váš šílený ekologizmus povede jen chudobě, rozvratu a nedostatku všeho, včetně tě nejzákladnějších potřeb. A pokud tohle ti "chudí" nepochopí včas, nerozšlapou vám držky a nepošlou vás do pekla, kam patříte, tak je asi konec neodvratný a někdo nás převrství, ani nechci spekulovat kdo. A ty se toho ještě dožiješ a to ti přeju, já už asi naštěstí ne.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
blixa
No jo. Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat ... smile
Reagovat
Krisboy
Já nedělám ani jedno, ani druhé. Pouze čumím.
Reagovat
blixa
Nu což, taky možnost smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Placáš nesmysly, čirá demagogie, co předvádíš a dobře to víš, ale to jde pravičákům velmi dobře, to se musí nechat smile. Prakticky ten samý Melenchonův program roku 2022 pokud to nevíš, realizují sociální demokraté ve Švédsku už od roku 1945 dodnes, tedy skoro 80 let, i s těmi 90% daněmi, které tam svého času platila i ABBA nebo Borg, přesto nikam neemigrovali. A hle, tento rovnostářský model nejenže nepřinesl Švédsku zkázu, ale naopak z něj učinil jeden z nejvíce prosperujících a nejbohatších států na světě, to tedy vysvětlíš jak? Melenchonovým vzorem tedy není nějaká Venezuela ty šaškovský demagogu, ale právě země jako Švédsko. Dále, zastropování cen, no to dělá Orbán v Maďarsku už dlouhých deset let. A přineslo to tam kolaps a chudobu? No nepřineslo, naopak to zastabilizovalo a zakonzervovalo ceny a firmy musely ustoupit a rádi tam zůstávají, ač s mnohem menšími zisky, takže další tvoje lež a demagogie, že zastropování cen přináší zkázu, jsi fakt pravičácký blb, ale takových je docela dost, takže se zase tak moc stydět nemusíš. Pravdou je, že kapitalismus bez větších regulací je cestou do pekel. A s lidmi s uvažováním jako máš ty, bychom asi všude v Evropě měli totálně zprivatizované zdravotnictví a školství a boháči jako Bezos by tu platili taky 0-5% daně jako je to vše v USA bohužel (ale i tam se to nakonec změní, to si piš). No, to naštěstí v Evropě nikdy nebude, naopak se tu bude dál utužovat silný sociální stát a rovnostářství, prostě se bude více a více pomáhat sociálně slabým, kteří si to zaslouží. A poslední tvoje lež, u níž se zastavím - že prý v každé společnosti musí být chudí. No nemusí samozřejmě a hlavně Němci s tím chtějí pod novou levicovou vládou jaksepatří zatočit. Okamžitá valorizace minimální mzdy na 2000 Eur, důchody v minimální stejné výši, vysoké sociální dávky plus významná regulace cen bydlení, to všechno jsou kroky, které nakonec chudobu zcela vymýtí. Tak taková je pravda a realita vážený a tvoje lži a mystifikace na tom nic, ale nic nezmění smile
Reagovat
Fandina
:-))) jo ty si mi sympatický. Fakt, politicky určitě i jinak. A také tím, jak se dovedeš vytočit. Joooooooooooooo, souhlas s tebou. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jsi taky milec pravice, já ti to neberu, doufám, že máš doma i vlaječku Svobodných nebo alespoň ODS smile
Reagovat
annah
Kristepane, oni mají komunisti v Belgii nakročeno k vítězství? No potes koště! Chudáci Belgičani, to si snad nezaslouží. Netuší, jaký marasmus je čeká! Stačí zapatrat směrem na východ. :-)
Reagovat
blixa
Politickou situaci v Belgii sice nesleduji, ale tipnul bych si, že jen žvaní ... politolog ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak se podívej na belgian opinion polls, zadej si třeba na googlu, teď jsou těsně druzí, neustále ale rostou, takže první budou už brzy. Každopádně jejich program není nic, čeho by se kdokoli měl obávat, jen normální levicový program.
Reagovat
Rafaeoli25
Jen se pořád musím usmívat tomu, jak se těmto věcem divíš. Ty myslíš, že lidi v západní Evropě baží po thatcherismu a reaganismu, který odstartoval rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými a který započal nadnárodní kapitalismus, kdy moc začala padat do rukou jen několika desítek vyvolených gigantů? Ne příteli, to lidé opravdu většinově nechtějí. Proč by chtít měli?
Reagovat
Rafaeoli25
Alca až na výpadek v Monte Carlu opravdu letos výborný, ale musí na každém dalším turnaji ukazovat, že už je stabilní, jak na tom na antuce opravdu je, se ukáže hned teď v Madridu.
Reagovat
Patik
ako natom je na antuke ukáže French Open..antukové 500 a 1000 turnaje môže vyhrať kdejaký šulin z prvej tresknem 150ky.
Reagovat
turista
No tak Alcaraz, Tsitsipas a Rublev nejsou nějací šulíni ale machři. Jejich úspěch bych takhle neshazoval.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nejhůře postavený hráč, který v posledních několika letech vyhrál Masters. Kolikátý byl?
Reagovat
RF46
Tem španělákům by měl někdo ten doping rozmluvit...
Reagovat
GaelM
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Krisboy
Tak Alex ho pěkně rozehrál, finále už byla demolice. Borec. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pro Carlose je Busta výborný matchup, v podstatě ho nemá čím ohrozit.
Reagovat
Krisboy
Já jsem neviděl ani loptičku, ale výsledek hovoří jasnou řečí.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já taky ne, ale viděl jsem jejich předchozí zápas a teď to mají myslím 3:0...
Reagovat
Pe3k
Tak mi vysvětli proč byl pro něj De Minaur zlý match up.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je dobrá otázka. Sice jsem nikde nepsal, že by Mínotaur byl pro Alcatraze špatný matchup, ale fakt je, že jsem si před zápasem říkal, že to může dopadnout jakkoli. Nevím, z čeho ten můj pocit pramenil. Busta je velmi velmi solidní, hraje razantně, ale nemá zas nijak pestrou hru. Mínotaur sice taky není nijaký kouzelník s míčem, ale hraje trochu zvláštním stylem - mění razanci, délku, prostě nevím, prostě dokáže zavařit i lepším hráčům, než je on sám.
Reagovat
Ereinion
De Minaur hraje plošší údery a je skvělý běžec, takže ty Alkáčovy dropshoty nejsou tak účinný...ale těžko říct, z jednoho zápasu se nedá moc usuzovat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To bych neřekl, že hraje plošší údery než Busta. Možná ten BH cross má takový jedovatý.
Reagovat
Fandina
Bustička škoda, ale Alca byl lepší.

Ale zaujalo mě, že před ceremoniálem nastoupil Jan Kodeš a od pořadatelů převzal nějaké ocenění.
Reagovat
blixa
Však jo, alkáč je prostě alkáč, kam se na něj hrabe nějaká buchtička ... smile
Reagovat
Fandina
Ale když on má hezké vlásky ... smile
Reagovat
Fandina
Jinak ale souhlas, buchtička je nic proti alkáčovi. smile :DDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po Kodešovi se tam jmenuje jeden z kurtů.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist