Alexander Zverev na úvod nezaváhal. S Bedenem ale strávil na kurtu přes dvě hodiny

9. 2. 2017, 14:21
Aktuality 5
ATP MONTPELLIER - Alexander Zverev se hned v prvním zápase na turnaji ATP ve francouzském Montpellier pořádně zapotil. Čtvrtý nasazený měl už ve druhém kole problémy s Aljazem Bedenem. Brita ale nakonec udolal a po setech 7-5 3-6 6-4 postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne s domácím Jeremym Chardym.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Alexander Zverev nemá v posledních dnech zrovna nejlepší formu. Od německého talentu se očekávala dvě vítězství v Davis Cupu proti Belgii. Devatenáctiletý Zverev ale porazil jen Arthura De Greefa a o dva dny později nestačil na hrdinu víkendového utkání Steva Darcise.

Ani na halovém turnaji ATP v Montpellier 21. hráč světa nepředvedl příliš přesvědčivý výkon. V premiérovém duelu s Aljazem Bedenem se trápil zejména na druhém servisu, na kterém vyrobil deset dvojchyb a uhrál jen 34% výměn.

V prvním setu přišel o podání jako první právě německý tenista. Zverevovi se nicméně povedl rebrejk a ve dvanáctém gamu sebral soupeři servis podruhé, čímž definitivně rozhodl o osudu úvodní sady.

Ve druhém dějství však manko brejku již smazat nedokázal. Bedene, jemuž patří v žebříčku až 109. místo, si střežil podání bez jakýchkoli komplikací a vynutil si rozhodující set.

V něm byl v klíčových momentech lepším hráčem Zverev a rychle vedl o dva brejky. Situaci si ovšem čtvrtým ztraceným servisem v zápase lehce zkomplikoval. Brit vzápětí zaznamenal dvě čisté hry na podání, ale k brejkbolu se dostat nedokázal.

Ve čtvrtfinále se Zverev, který si loni v Montpellier zahrál semifinále, utká s domácím Jeremym Chardym, jenž vyřadil loňského finalistu krajana Paula-Henriho Mathieua. Čtvrtý nasazený tak může Francouzovi oplatit dva roky starou porážku z Kuala Lumpuru.

Nezaváhal ani domácí favorité. Richard Gasquet začal na domácí půdě hladkou výhrou nad Tunisanem Malekem Jazírím, kterého přehrál 7-5 6-2.

Ve čtvrtfinále ho čeká krajan Kenny De Schepper s nímž vyhrál oba vzájemné duely. Devětadvacetiletý De Schepper dnes zdolal dvakrát 7-6 Ukrajince Ilju Marčenka a do čtvrtfinále turnaje ATP postoupil podruhé v kariéře. Usilovat v něm bude o premiérové semifinále.

Druhý nasazený Jo-Wilfried Tsonga začal hladkou výhrou 6-1 6-2 nad krajanem Pierrem-Huguesem Herbertem. O semifinále si zahraje s dvacetiletým Rusem Daniilem Medvěděvem, který vyřadil Španěla Fernanda Verdaska.

Už včera se s turnajem překvapivě rozloučili Marin Čilič a Mischa Zverev.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 eur
čtvrteční výsledky (9. 2. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Tsonga (2-Fr.) - Herbert (Fr.) 6-1 6-2
Gasquet (3-Fr.) - Jazírí (Tun.) 7-5 6-2
A. Zverev (4-Něm.) - Bedene (Brit.) 7-5 3-6 6-4
Paire (Fr.) - F. López (5-Šp.) 6-4 7-6(5)
Medvěděv (Rus.) - Verdasco (8-Šp.) 6-3 6-3
Chardy (Fr.) - Mathieu (Fr.) 3-6 6-1 6-4
De Schepper (Fr.) - Marčenko (Ukr.) 7-6(9) 7-6(2)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
janek_da
tak to asi trošičku zaváhal, co?
Reagovat
brixner
Tohodle rusáka fakt nemusim!
Ale ten druhej mi nevadí, jsem asi fakt vadnej...
;-)
Reagovat
Haitik
Nadal se odhlásil z Rotterdamu..
https://twitter.com/MichalSamulski/status/829704034877587457
Reagovat
kada.tom
dvě největší hvězdy se odhlásily ... bude příležitost pro hráče jako je Grigor, Marin, Dom, Tomáš ...
Reagovat
Pavol
Aspoň niekto zodpovedne bojuje a nezahadzuje svoj talent ako napríklad Kližan.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist