Alexander Zverev v Montpellier vyhrál dvouhru i čtyřhru se svým bratrem

12. 2. 2017, 16:12
Aktuality 15
ATP MONTPELLIER - Skvělý týden v hale v Montpellier má za sebou německý mladík Alexander Zverev. Devatenáctiletý tenista ve Francii po finálové výhře nad domácím trojnásobným šampionem Richardem Gasquetem získal svůj druhý titul na okruhu ATP a následně si se svým bratrem Mischou připsal i premiérový triumf ve čtyřhře.
Alexander Zverev

Alexander Zverev v Montpellier zvládl tři třísetové duely, nezastavil ho žádný ze tří domácích soupeřů včetně nasazené dvojky Jo-Wilfrieda Tsongy a vítěze posledních dvou ročníků Richarda Gasqueta a po loňském triumfu v Petrohradu získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Znovu uspěl v hale.

Ve svém celkově čtvrtém finále si dnes Zverev poradil s Gasquetem, proti kterému poprvé na turnaji nemusel jít do třísetového souboje. V první sadě sice neudržel výhodu brejku z úvodního gamu a dovolil soupeři vyrovnat na 2-2, další brejkbol už však Francouzi nenabídl a zvítězil 7-6 6-3.

"Jsem moc šťastný, že jsem získal první letošní titul. Byl to těžký turnaj a já hrál celý týden třísetové zápasy. A snadné to nebylo ani dnes. Myslím, že se finále hrálo na vysoké úrovni a jsem rád, že jsem ho vyhrál," radoval se devatenáctiletý Němec.



Navíc dvě a půl hodiny po triumfu ve dvouhře se Zverev radoval i ze svého premiérového titulu ve čtyřhře, v níž triumfoval se svým o deset let starším bratrem Mischou Zverevem, který letos v Melbourne šokoval výhrou nad Andym Murraym. Ve finále, které si spolu zahráli potřetí, Němci zdolali 6-4 6-7 10-8 francouzsko-kanadský tandem Fabrice Martin a Daniel Nestor.

"Alexander Zverev a Mischa ZverevZískat dva tituly během jednoho dne se nestává každý den. Je to skvělé. Byl to úspěšný den pro Zverevovi a nikdy na něj nezapomenu," řekl Alexander Zverev.

Vyhrát dvouhru i čtyřhru během jednoho týdne dokázal naposledy Lleyton Hewitt v roce 2014 na trávě v Newportu. Bratrská dvojice vyhrála debl na okruhu ATP naposledy před šesti lety, kdy Andy a Jamie Murrayovi triumfovali v Tokiu.

'Saša' Zverev si v singlovém žebříčku polepší na 18. místo a překoná tak své dosavadní maximum. V pořadí ATP Race To Milan, na základě kterého se letos poprvé kvalifikují hráči do 21 let na svůj Turnaj mistrů, se vyhoupne do čela žebříčku. 

Bratry Zverevovy nyní čeká společný program. V následujících týdnech budou hrát v Rotterdamu, Marseille, Acapulku, Indian Wells a Miami.

Třicetiletý Gasquet hrál singlové finále v Montpellier pátý rok po sobě, na své triumfy z let 2013, 2015 a 2016 však navázat nedokázal a nerozšířil tak svou sbírku 14 trofejí.

"Dnes to byl těžký zápas. Celý první set byl hodně vyrovnaný. Měl jsem špatný začátek, rychle mě brejknul. Bylo to opravdu náročné, protože on má skvělé údery z obou stran a neuvěřitelný servis," řekl Gasquet na adresu Zvereva, jemuž je předpovídána budoucnost světové jedničky. "Vyhrát si zasloužil, ale já jsem s tímto týdnem také spokojený," dodal Francouz.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 dolarů
nedělní výsledky (12. 02. 2017)
• Dvouhra - finále •
Zverev (4-Něm.) - Gasquet (3-Fr.) 7-6(4) 6-3
• Čtyřhra - finále •
A. Zverev/M. Zverev (Něm.) - Martin/Nestor (2-Fr./Kan.) 6-4 6-7(3) 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
turista
Saša Zverev je opravdu výborný. To se musí uznat.
Reagovat
Torresek
Super tenista (: předpokládám že budoucí světová jednička. Má to v hlavě srovnané , rozhodně lepší jak Kyrgios a nebo Thiem :D
Reagovat
svetova.dvojka
Dokonce double pěkně Sašo..., titul v singlu a s bráchou titul v doublu...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
panzer.dragon
Titles at age of 19: Roger Federer: 1 Alexander Zverev: 2 Rafael Nadal: 16
Reagovat
panzer.dragon
Teenagers with multiple ATP titles since 2000 Lleyton Hewitt Andy Roddick Rafael Nadal Novak Djokovic Andy Murray J.M del Potro A. Zverev
Reagovat
turista
No Rafa Nadal a Lleyton Hewitt byli jako teenageři asi nejlepší. Nasbírali toho tolik, že to zůstane asi nepřekonáno. Ale taky se zamlada trochu vystříleli. Hewitt získal 30 titulů, Rafa 69 titulů, toho ale Novak Djokovič se 67 tituly dokázal v podstatě dohnat. Fedexe už asi nedají.
Reagovat
tito
Brzy bude mít na Borise.
Reagovat
Stan_Borowitz
opravdu mohl celkem brzy být...
Reagovat
Kozoroh
A vítězem GS k tomu...
Reagovat
a.magerova
Jj.... aaaale až skončí Roger.... :-))
Reagovat
Kozoroh
Super Sašo! Stylově jsi frantíky vytrolil :-)))
Reagovat
Krisboy
No, asi ve Francii nebude moc populární :) Tsongu a hlavně Gasqueta mám rád, ale Sašovi to přeju. A hrozně se mi líbí, jak se navzájem podporujou s bráchou :)
Reagovat
kada.tom
no, vytřel jim tam zrak, 3 ze 4 semifinalistů Francouzi a on jim to tam takhle "vykrade" :-D
Reagovat
Krisboy
Borec jaxviň. Včera v brutální řeži Tsongu, dneska Rišára...respekt!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist