Alexandrovová vyhrála turnaj v Soulu a má třetí titul

25. 9. 2022, 11:33
Aktuality 2
WTA SOUL - Jekatěrina Alexandrovová na turnaji WTA 250 v Soulu slaví zisk třetího titulu. Ve finále porazila 7-6 6-0 lotyšskou šampionku z roku 2017 Jelenu Ostapenkovou, kterou v závěru limitovalo zranění nohy.
Jekatěrina Alexandrovová (© AFP)

Jekatěrina Alexandrovová na 22 z posledních 27 turnajů od loňského června vypadla na první, nebo druhé soupeřce. Když však překonala 2. kolo, vždy přešla minimálně přes čtyři soupeřky a dostala se minimálně do semifinále.

V červnu na trávě v Hertogennoschi a tento týden na tvrdém povrchu v Soulu dokonce nenašla přemožitelku a svou sbírku trofejí rozmnožila na tři.

V jihokorejské metropoli ve svém celkově 5. finále svedla souboj dvou nejvýše nasazených hráček s Jelenou Ostapenkovou. Lotyšku, která v Soulu triumfovala před pěti lety, zdolala 7-6 6-0, když v prvním setu třikrát smazala manko brejku a za stavu 5-6 odvrátila i setbol.

V druhé sadě už Alexandrovová dominovala. Lotyška i kvůli zranění nohy nestíhala a prohrála 21 z posledních 23 fiftýnů.

• WTA 250 SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 251.750 dolarů
nedělní výsledky (25. 09. 2022)
• Dvouhra - finále •
Alexandrovová (2-Rus.) - Ostapenková (1-Lot.) 7-6(4) 6-0
• Čtyřhra - finále •
Wickmayerová/Mladenovicová (Belg./Fr.) - Muhammadová/Santamariaová (1-USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Mony
Že bych vyrazil do Říčan na partysmile?
Reagovat
Fandina
jede. Gratulka holčině. Moc jsem s výhrou nepočítala, ale Káťa když zahraje dobře, tak je radost se na to dívat. Dneska jsem to neviděla, ale v SF hrála moc dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist