Allertová, Bouzková a Krejčíková jsou ve 3. kole kvalifikace Australian Open

13. 1. 2018, 07:58
Aktuality 12
AUSTRALIAN OPEN - Hned tři české tenistky postoupily do třetího kola kvalifikace Australian Open. Na včerejší úspěch Barbory Krejčíkové dnes navázaly Denisa Allertová a Marie Bouzková, které hrály kvůli dešti v hale.
Denisa Allertová

Kvalifikaci Australian Open druhý den komplikuje počasí. Včera se kvůli dešti odehrálo jen pár zápasů, některé z nich byly dokonce přesunuty na velký kurt pod zataženou střechu Margaret Court Areny. Jedním z nich byl i duel Barbory Krejčíkové s Číňankou Fangzhou Liu

Po zhruba dvanáctihodinovém čekání se na kurt dostaly až v půl desáté večer a lépe se s náročným dnem vypořádala dvaadvacetiletá Češka. Asiatku zasypala 28 vítěznými údery a za hodinu hry zvítězila dvakrát 6-1. V předchozím kole přitom ztratila jen o game více s Italkou Paoliniovou. 

V grandslamové kvalifikaci Krejčíková startuje podesáté v kariéře a potřetí se dostala do závěrečného kola. O premiérový start v hlavní soutěže se v neděli utká s teprve patnáctiletou Ukrajinkou Martou Kostjukovou.

"Zatím se mi tady daří, tak se zkusím konečně do hlavní soutěže dostat. Když se to nepodaří, tak se nic neděje. Jsou další turnaje a další zápasy, hlavní meta je dostat do top stovky," řekla Krejčíková pro Tenisový svět.

Allertová i Bouzková přesun do haly zvládly
Další dvě Češky se včera na kurt vůbec nedostaly, byť celý den - od rána do noci - čekaly v areálu, a dnes pořadatelé jejich zápasy přesunuli kvůli dešti do haly. A obě se nečekaným podmínkám přizpůsobily lépe, než soupeřky.

Čtyřiadvacetiletá Denisa Allertová, jejíž kariéru komplikují časté zdravotní potíže, odehrála první game proti Elitse Kostovové ještě venku, ale pak se rozpršelo a duel byl přesunut do haly. Česká tenistka se s nezvyklou situací vypořádala, Bulharku porazila 7-6 6-2 a letos tak ve dvou utkáních neztratila ještě ani set. 

Allertová hraje grandslamovou kvalifikaci potřetí v kariéře a poprvé po třech letech. Na US Open 2014 úspěšná nebyla, na následném Australian Open se už do hlavní soutěže dostala. Předloni v Melbourne dosáhla i svého nejlepšího grandslamového výsledku, když se dostala do 3. kola.

V hlavní soutěži grandslamu si Allertová zahrála už desetkrát a celkem sedmkrát se dostala minimálně přes první kolo. Zítra se o svůj čtvrtý start na Australian Open utká s Američankou Daniellou Collinsovou.

Premiérový postup do 3. kola kvalifikace grandslamu vybojovala krátce po 10. hodině večerní Marie Bouzková, jež v Melbourne mezi dospělými debutuje. Devatenáctiletá vítězka dívčího US Open 2014 si poradila 6-4 6-1 s Japonkou Miharu Imanišiovou a zítra si tak - při svém celkově třetím startu v kvalifikaci - zahraje se svou slovenskou vrstevnicí Viktorii Kužmovou ze Slovenska o grandslamovou premiéru.

Mezi muži je ve třetím kole kvalifikace také poslední český zástupce Václav Šaránek, jehož zápas s argentinským kamarádem Andreou Collarinim byl odložen na zítřek. V neděli tak bude o start v hlavní soutěži usilovat hned kvarteto Čechů. 

Jistou účast na Australian Open 2018 mají zatím dva muži (Tomáš Berdych a Jiří Veselý) a sedm žen (Karolína a Kristýna Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová).

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
páteční a sobotní výsledky žen (12. a 13. 01. 2018)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Krejčíková (13-ČR) - Fangzhou Liu (Čína) 6-1 6-1
Allertová (18-ČR) - Kostovová (Bul.) 7-6(5) 6-2
Bouzková (ČR) - Imanišiová (Jap.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Milí fanusikovia, milí citatelia, Milli Vanilli,

Opat sa tu hlasime s pestrením pocas Grandslamových turnajov. Fantasy liga, kde si okrem merania si pipikov na portáli mozete zmerat aj svoj tenisový odhad..Nominujte si do svojho tímu 8 vyvolenych hrácov a hraciek a mozno to budete práve Vy, ktorý vyhráte (chvilka napatia), velké nic..Ale ten dobry pocit je tiez fajn...Kto skusil, vie, kto neskusil, bude prekvapeny, je to celkom zabavne...Pozdravujem

http://www.grandslamfantasytennis.com/league-profile/?league=624

Instrukcie na linku..
Reagovat
tommr
3 hráčky v závěrečným kole kvalifikace jsou příjemný překvapení. Snad se aspoň jedný z nich podaří projít do hlavní soutěže. Blízko k tomu jsou Bára Krejčíková a Denisa Allertová, který budou mírný favoritky na postup. Marie Bouzková bude naopak jasná outsiderka a může jen překvapit ...
Reagovat
bIbec
Maruška postoupila, ale v příštím kole to bude hrozně těžké. Z těch čtyř jí věřím úplně nejmíň.
Reagovat
historik
úplně stejně.
Reagovat
tommr
z jakých čtyř? :)
Reagovat
bIbec
já myslel ještě toho Vaška :-)
Reagovat
Roger_Federer
Docela prekvapko, jeho vypadnuti, pokud teda nevedel, ze se zucastni i tak.
Reagovat
mkubis17
to asi vědět nemohl když byl teprve ve druhym kole :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne mohol aj v prvom kole, teoreticky..
Reagovat
Roger_Federer
Pokud by dostal slibeneho LL nebo Wild card po odhlaseni nekoho, tak byproste udelal misto nekomu jinmu.
Reagovat
skott
loňská vítězka juniorky Marta Kostyuk po dalším super obratu postupuje do 3. kola.
Reagovat
Hector21
Golubic také chytla druhou mízu, po trápení v prvním kole dnes suverénní výkon
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist