Allertová čtvrtfinále v Linci neobhájí, prohrála s Fettovou

10. 10. 2017, 21:24
Aktuality 7
WTA LINEC - Denisa Allertová poprvé po čtyřech měsících nezvládla zápas prvního kola. Na podniku WTA v Linci česká tenistka nestačila na Chorvatku Janu Fettovou a v Rakousku tak neobhájí loňské čtvrtfinále.
Denisa Allertová

Denisa Allertová v Linci loni i předloni došla do čtvrtfinále, letos však skončila už na raketě své první sokyně. Čtyřiadvacetiletá Češka dnes prohrála 5-7 2-6 s dvacetiletou Chorvatkou Janou Fettovou, které se tak povedla odveta za dva týdny starou porážku z Taškentu.

První kolo Allertová nezvládla poprvé od poloviny dubna, od té doby na každém ze sedmi turnajů vyhrála alespoň jeden zápas. Dnes v Rakousku jen marně dotahovala náskok soupeřky, využít dokázala jen dva z jedenácti brejkbolů.

Fettová si o postup do čtvrtfinále může zahrát s další Češkou Barborou Strýcovou, tu čeká první kolo proti Američance Madison Brengleové až ve středu. Stejně tak Kateřinu Siniakovou, která se utká se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou. V případě výhry na ni v dalším kole čeká Bulharka Viktoriya Tomovová.

Slovenka Magdaléna Rybáriková dnes v Linci potvrdila roli nasazené jedničky, když v úvodním kole přehrála 7-5 6-3 Nizozemku Richel Hogenkampovou.

Ajla Tomljanovicová odstartovala výhrou 3-6 6-4 6-1 nad olympijskou vítězkou Monicou Puigovou z Portorika, přestože byla ve druhém setu dvakrát brejk dole. Ve druhém kole se čtyřiadvacetiletá Chorvatka utká s rumunskou kvalifikantkou Buzarnescuovou.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (10. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fettová (Chorv.) - Allertová (ČR) 7-5 6-3
Rybáriková (1-SR) - Hogenkampová (Niz.) 7-5 6-3
Buzarnescuová (Rum.) - Kontaveitová (4-Est.) 7-6(8) 6-3
Tomovová (Bulh.) - Broadyová (Brit.) 3-6 7-6(6) 6-4
Tomljanovičová (Chorv.) - Puigová (Portor.) 3-6 6-4 6-1
Kužmová (SR) - Friedsamová (Něm.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
škoda. Já jsem včera v Linci byla, ale jen do šesti odpoledne, takže jsem Denču neviděla.
Reagovat
Frick
A kde je psáno, že by nemohla zkusit požádat o WCMD do Lucemburku?
Reagovat
EllNino
tam už je pár WC rozdanejch ne ?
Reagovat
EllNino
Není to ono .. dřív bojovala, měnila trochu i rytus hry, ale teď hraje jako stroj, když má změnit rytmus hry, letí to většinou do pekel, kraťas zkusila snad jen jednou na setbol ...a neúspěšně :/ ... nějak nevím, co by měla změnit, její hra je příliš čitelná, furt jen rovné placky bez liftu, servis trochu zlepšila, nedává už tolik deblů, ale stejně to je bídnota ...

Jana Fett hraje účinný tenis a pokud Bára přejde přes Madison Brengle, tak bude mít těžký úkol ji porazit ...

Honza Šátral těsně prohrál s dalším kanadským talenem Felixem Augierem, škoda, zahrála tam dobré zápasy, ale bodově nevytěžil skoro nic ...
Reagovat
Frick
Je to smutný. Pořád si promítám ten její úžasnej zápa s Kerberovou v IW, to jsem byl u ní úplně unešnej a věřil, že půjde rychle nahoru.

A místo toho šla od tohoto zápasu přesně opačnym směrem :-(

Pokud Denča bude zdravotně v pořádku, měla by se pokusit urvat MD na AO v posezónních turnajích. Na výběr toho bude dost. Aktuálně by k tomu potřebovala tak těch 140 bodů.
Reagovat
EllNino
no zápasy s Kerber, Halep, Lisicki na AO ... byly skvělý, ale prostě to neumí opakovaně předvádět, letos se její hra hrozně zhoršila, oproti loňským halám, kde hrála opravdu pěkný tenis ... ale co už, snad se ještě dostane výš
Reagovat
tommr
po delší době jsem viděl Denisu v akci a musím říct, že mě její herní projev velice zklamal. Předvedla pěší, pasivní tenis beze špetky bojovnosti. Zřejmě chytla nějakej virus průměrnosti od Šátrala?
Dneska oba sety skoro jako přes kopírák: za stavu 1:0 měla Denisa několik brejkbolů, který neproměnila hlavně kvůli pasivní hře načež jí soupeřka brejkla a Denisa se na to pak prostě vyflákla ...
Dnešní porážka znamená i další bodovou ztrátu a pro letošek definitivní konec nadějí na návrat do první stovky. A obávám se, že pokud se Denisa nějak radikálně nezlepší bude pro ní první stovka nedosažitelná i nadále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist