Almagro odvrátil mečboly a postoupil. Obhájce Wawrinka padl

6. 1. 2012, 18:35
Aktuality 0
Nepříliš suverénně vstoupil do nové sezony Španěl Nicolas Almagro. Druhý nasazený hráč turnaje v Čennaí dnes s Japoncem Sugitou musel odvracet mečboly, po více než dvou a půl hodinách ale nakonec zvítězil 4-6 7-6 6-4. Hůř si vedl loňský vítěz Stanislas Wawrinka, který neuhrál ani set proti dalšímu Japonci a titul tak neobhájí.
Stanislas Wawrinka

Třetí nasazený hráč turnaje Stanislas Wawrinka měl v Čennaí namále už v minulém kole, kdy musel otáčet zápas s Francouzem Rogerem-Vasselinem. Že ho úvod sezony nezastihl v dobré formě, se ukázalo i v dnešním zápase, v němž už jeho čtvrtfinálový soupeř Go Soeda zvrat v utkání nepřipustil a zvítězil ve dvou setech.

Klíčovým momentem úvodního setu byla třetí hra, ve které Soeda sebral Wawrinkovi jeho servis. Své podání si 120. tenista světa už pohlídal a sadu získal poměrem 6-4. V následujícím dějství udeřil Soeda rovněž ve třetím gamu, který odstartoval málo vídanou sérii: své servisy si oba soupeři prolomili celkem v šesti hrách po sobě. Za stavu 5-4 měl Japonec možnost zápas ukončit a sedmý brejk v řadě už nedovolil. Japonský kvalifikant prokázal v závěru zápasu pevné nervy a připsal si už šesté vítězství v nové sezoně.

"Zasloužil si vyhrát. Hrál sebevědomě a já nedokázal najít rytmus a moc si nevěřil. Takový je ale život a tenis," uznal po zápase Wawrinka.

Tenista ze země vycházejícího slunce potrápil i druhého nasazeného Nicolase Almagra. Španěl měl svůj první zápas odehrát v minulém kole, jenže jeho soupeř Steve Darcis odstoupil kvůli zranění. Svou premiéru si desátý hráč světa odbyl proti Japonci Juiči Sugitovi, který nerozehranosti svého soupeře v prvním setu využil. Ze stavu 5-2 ještě Sugita Almagrovi dovolil snížit, ale sadu vzápětí vyhrál 6-4.

Minimálně vyrovnaným soupeřem byl Sugita Španělovi i ve druhém setu, kdy si Almagro nevypracoval jediný brejkbol, zato musel při svém podání tři odvracet. Brejk ale diváci neviděli, a tak přišla na řadu zkrácená hra. Do ní vstoupil lépe favorit, Sugita ale nepříznivý vývoj otočil a za stavu 6-4 měl dva mečboly. Odvážně hrající Almagro oba odvrátil, poté Japonec promarnil i třetí, a to se mu následně vymstilo.

Třetí set byl dlouho v režii Nicolase Almagra, který díky dvěma brejkům vedl už 5-1, konec dramatické zápletky to ale ještě nebyl. K nadšení indických diváků Japonec snížil na 4-5, poté skvělým křížným forhendem odvrátil mečbol, vymazal i druhý a následně si vypracoval dva brejkboly. Nevyužil ale ani jeden; po dalším odvráceném mečbolu měl pak ještě jednu příležitost k prolomení Almagrova podání, jenže pohrdl i jí a Almagro vzápětí při čtvrtém mečbolu už nezaváhal.

O finále si Španěl zahraje s objevem loňské sezony Milosem Raonicem z Kanady. Ten dnes nasázel 15 es Dudimu Selovi z Izraele, jenž především v prvním setu hrál s favoritem vyrovnanou bitvu. V ní se oba hráči mohli spolehnout na své servisy, které si drželi až do tie-breaku. Těsně před ním měl Sela první brejkbol, který byl zároveň setbolem, ten ale Raonic odvrátil a následnou zkrácenou hru vyhrál.

Druhý set patřil rovněž Raonicovi, který se v šestém gamu konečně dočkal brejku a vedení 4-2. Za stavu 5-3 pro Kanaďana mohl Sela zápas ještě zdramatizovat, jenže Raonic jeho první brejkbol odvrátil esem, druhý dokonce esem z druhého podání a po hodině a půl utkání ukončil.

Posledním semifinalistou se stal papírově největší favorit Janko Tipsarevič. Devátý hráč světa v duelu s Davidem Goffinem v prvním a třetím setu ztratil na podání pouze po třech fiftýnech, v druhém setu však jeden servis prohrál a Belgičana porazil až po více než dvou hodinách. O finále se utká se Soedou.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Goffin (Belg.) 6:2, 3:6, 6:2, Almagro (2-Šp.) - Sugita (Jap.) 4:6, 7:6 (10:8), 6:4, Soeda (Jap.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:4, 6:4, Raonic (4-Kan.) - Sela (Izr.) 7:6 (7:4), 6:3.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist