Almagro otočil finále v Nice a získal už třetí letošní titul

21. 5. 2011, 17:20
Aktuality 1
ATP NICE - Nicolas Almagro získal už třetí titul letošní sezony. Španělský tenista v generálce na French Open v Nice otočil finálový souboj s Rumunem Victorem Haneskem a připsal si celkově jubilejní 10. trofej pro vítěze turnaje ATP.
Profily hráčů
Nicolas Almagro

Dvanáctý hráč světa Nicolas Almagro proti Victoru Haneskovi vyhrál všechny tři vzájemné souboje, včetně obou letošních. Oproti duelům v Aucklandu a Acapulku však dnešní duel začal lépe Rumun, kterému v žebříčku ATP patří 69. příčka, a v této sezoně Almagrovi poprvé sebral set. 

Berdychův semifinálový přemožitel Almagro ale po prohraném tie-breaku zabral, začal soupeře přehrávat a díky lepšímu podání a především dvojnásobně menšímu počtu nevynucených chyb dovedl zápas k vítězství 6-7 6-3 6-3. Svému soupeři tak zabránil získat druhý titul v kariéře. Ten jediný zatím zaznamenal v roce 2008 v Gstaadu, dnes si připsal již čtvrtou finálovou prorážku. 

Naopak pětadvacetiletý Španěl si po triumfech v argentinském Buenos Aires a brazilském Costa do Sauipe z úvodu sezony připsal už 3. letošní a celkově jubilejní 10. titul kariéry, jichž dosáhl pokaždé na své nejoblíbenější antuce.  Ve finále prohrál dosud pouze třikrát.

Na nadcházejícím French Open bude Almagro obhajovat loňské čtvrtfinále, v němž nestačil stejně jako před třemi lety na Nadala. Letošní ročnk odstartuje proti Poláku Lukaszi Kubotovi, ve 4. kole může narazit na loňského semifinalistu a osmého nasazeného Melzera, ve čtvrtfinále pak na Murrayho. Až v případném semifinále hrozí střet s Nadalem.

"Myslím, že na French Open jsem připraven. Chci si teď trochu odpočinout a zítra začnu trénovat. A pak se uvidí, co se v úterý stane. Je to nejdůležitější antukový turnaj roku a já do něj jdu s velkým sebevědomí," řekl pětadvacetiletý Almagro.

Hanescu, pokud v Paříži zdolá domácího Benoita Paireho, ve druhém kole pravděpodobně vyzve letos neporaženého Novaka Djokoviče.

- ATP 250 NICE (Francie, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (21. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Almagro (3-Šp.) - Hanescu (Rum.) 6-7(5) 6-3 6-3

Čtyřhra - finále:
Butorac/Rojer (2-USA/Niz. Ant.) - S. González/Marrero (4-Mex./Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Almagro,myslím že se v Paříži dostane hodně daleko.Omlouvám se za botu,kterou jsem napsal v jednom z posledních příspěvků.Almagro je můj oblíbený tenista a jsem ho nějakým nedopatřením pasoval na argentince.Samozřejmě vím že je španěl.Bylo to patrně dáno tím,že většinou píšu hodně pozdě a argentinci postoupili do finále svět.poháru družstev.Tak se mě to tam nějak zatoulalo.A propo,navštívil jsem včera a předevčírem starou dobrou Štvanici se se koná svět.pohár v beach volejbale.Škoda že taková atmosféra tam nebývá na tenisových turnajích.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist