Almagro ovládá jihoamerickou antuku. Vítězí i v Buenos Aires

21. 2. 2011, 08:36
Aktuality 4
ATP BUENOS AIRES - Nicolas Almagro získal během dvou týdnů druhou trofej pro vítěze. Svou letošní neporazitelnost na jihoamerických antukách si udržel i v Buenos Aires, kde si po finálové výhře nad domácím Chelou připsal celkově devátý titul.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro v únoru pravidelně startuje na turnajích Golden Swing, už pátý rok po sobě však chyběl na úvodním podniku v Chile. Ten nyní zůstává jediným, který na antukách v Jižní Americe ještě nevyhrál. Po dvou triumfech z Acapulka (2008 a 2009) i Costa do Sauipe (2008 a 2011) nově ovládl také Buenos Aires a připsal si celkově devátý titul.

Pětadvacetiletý Španěl má nyní na kontě devět vítězných zápasů v řadě, neboť minulý týden nenašel přemožitele v brazilském Costa do Sauipe. V argentinské metropoli se až letos poprvé dostal do finále, ve kterém stejně jako před týdnem v semifinále zdolal ve třech setech Juana Ignacia Chelu.

"Je to skvělý pocit. Mám obrovskou radost, že jsem tu dokázal vyhrát a doufám, že moje sbírka titulů bude ještě mnohem větší. Devět trofejí je hezký milník, ale já neustále myslím na víc," řekl Almagro po zápase, ve kterém se foukal silný vítr." Věděl jsem, že to bude těžké utkání. Navíc v tom větru nebylo jednoduché trefovat míčky čistě. Ve druhém setu jsem udělal dost nevynucených chyb, ale ve třetím jsem zase hrál agresivně a udělal vše pro to, abych zvítězil," dodal antukový specialista z Murcie, jenž získal všechny své triumfy na antuce. Pětkrát ho viděli slavit diváci v Jižní Americe.

"Je skvělé se každý rok vracet do Latinské Ameriky. Vždy jsem tu měl dobré výsledky. Když jsem byl mladší, dostával jsem se do semifinále, v posledních letech už získávám tituly. A doufám, že ještě nějaké přidám," věří 13. hráč světa, který vyhrál 200. utkání na okruhu ATP. Ve finále prohrál dosud pouze dvakrát.

Jednatřicetiletému Chelovi nevyšel útok na vytoužený první domácí titul, celkově sedmý. "Byl to skvělý týden, hrál jsem na vysoké úrovni. Samozřejmě jsem zklamaný, protože jsem prohrál. Ale jsem spokojený se svou hrou," řekl poražený Argentinec.

Především Almagro se v Argentině musel o víkendu vyrovnat s náročným programem. Španěl kvůli dešti odehrál v sobotu čtvrtfinále s Acasusem i semifinále s Robredem.

Oba se nyní přesunou na podnik ATP World Tour 500 do mexického Acapulka. Třetí nasazený a dvojnásobný šampion Almagro se v prvním kole utká s Rumunem Haneskem. nasazenou osmičku Chelu čeká krajan Schwank.

- ATP 250 BUENOS AIRES (Argentina, antuka, 478.900 dolarů) -
nedělní výsledky (20. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Almagro (1-Šp.) - Chela (8-Arg.) 6-3 3-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Marach/Mayer (Rak./Arg.) - Ferreiro/Sá (Braz.) 7-6(6) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulujem myslím si že almagro je už minimálne 2 najlepší antukár hned po nadalovy a jediný kto ho môže potrápiť na FO
čo dokázal už minuli rok keď sa stretli už tuším v 4finále alebo 8 filále a bol to jednoznačne najlepší zápas skoro bez nevýnutených chýb a dalo by sa povedať že mal aj naňho len škoda tých TB a tým pádom mal aj smolu že s ním stretol lebo nebyť nadala jednoznačne by ho nik nezastavil za cestou do finále
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je druhý nejlepší antukář a s Almagrem má bilanci 5:0...
Reagovat
smazaný uživatel
ferer 2 najlepší antukár nikdy nebol ani nebude ale tiež nehovorím že nebol lepší ako almagro bol lepší ale ja hovorím o súčasnosti a ako som už napísal na FO ho má šancu zastaviť len nadal alebo zranenie!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale byl a furt je
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist