Almagro podruhé vyhrál turnaj na brazilské antuce

13. 2. 2011, 12:59
Aktuality 2
ATP COSTA DO SAUIPE - Nicolas Almagro získal osmý titul z turnajů ATP a hned polovinu si jich připsal na antuce v Jižní Americe. Tento týden se po třech letech raduje z triumfu na antuce v brazilském Costa do Saiupe, kde ve finále porazil talentovaného Ukrajince Alexandera Dolgopolova.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro byl nejvýše nasazeným hráčem a ve finále narazil na turnajovou čtyřku Alexandera Dolgopolova. Španělský favorit v zápase uhrál na returnu méně vítězných fiftýnů než soupeř, nečelil však žádnému brejkbolu a za necelou hodinu a půl zvítězil 6-3 7-6.

Jejich poslední vzájemný souboj skončil loni na podzim v Šanghaii výhrou jednadvacetiletého Ukrajince, na antuce však vyhrál i podruhé Almagro.

"Pravdou je, že to bylo velmi krásné finále. A jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí," komentoval Almagro. "Je jisté, že tenhle turnaj je důležitý nejen pro mě, ale i pro všechny tady v Brazílii. Proto jsem šťastný, že jsem tu vyhrál už podruhé a i v budoucnu se tu budu snažit hrát co nejlépe."

Almagro tak v Costa do Sauipe navázal na triumf z roku 2008 a v celkově jubilejním 10. finále získal osmý titul. Dvakrát v minulosti vyhrál ještě ve Valencii a Acapulku, další dva triumfy přidal v minulé sezoně v Bastadu a Gstaadu. Polovinu turnajových vítězství tak slavil v Jižní Americe.

Dolgopolov pokračuje ve svém rychlém vzestupu. Poté, co se v minulé sezoně premiérově dostal do elitní světové stovky, si v lednu senzačně zahrál čtvrtfinále Australian Open a nyní má za sebou i debut ve finále turnaje ATP. I když zatím na první titul nedosáhl, v novém vydání žebříčku se posune mezi třicet nejlepších tenistů světa.

"Myslím, že jsem hrál dobře celý týden. Finále se mi výsledkově nepovedlo, ale Nicolas byl o trochu lepší. Už se těším na další turnaj a na to, že se sem za rok vrátí," řekl Dolgopolov, který má za sebou první turnaj na půdě Jižní Ameriky. Minulý týden ještě vynechal soutěž v chilském Santiagu, nyní má ale před sebou ještě dva turnaje. Příští týden v Buenos Aires narazí 1. kole na domácího Acasusa a ve čtvrtfinále by si mohl znovu zahrát s Almagrem. Chybět by neměl ani na závěrečném turnaji série Golden Swing v Acapulku, kam se na nejlépe dotovaný turnaj chystá největší konkurence v čele se španělským obhájcem titulu Ferrerem.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 470.200 dolarů) -
sobotní výsledky (12. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Almagro (1-Šp.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 6-3 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Melo/Soares (2-Braz.) - Andujar/Gimeno-Traver (Šp.) 7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Jestrab
Co tam Almagrovi, soudě podle toho obrázku, vystrojili za karneval? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nico...jeden ze 3 nejlepších antukářů světa..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist