Almagro si ve Stockholmu drží teoretickou šanci na Londýn

18. 10. 2012, 09:40
Aktuality 3
ATP STOCKHOLM - Na podzim tradičně vrcholí boj o vstupenky na Turnaj mistrů. Volná jsou ještě tři místa a dostat se na postupovou příčku se snaží i Španěl Nicolás Almagro. Ve Stockholmu úvodní zápas proti outsiderovi zvládl, ve čtvrtfinále ho však čeká Hewitt.
Nicolás Almagro

Nicolás Almagro na posledních dvou turnajích v Tokiu a Pekingu vypadl pokaždé v 1. kole a značně si zkomplikoval boj o premiérový start na Turnaji mistrů. Nicméně na 10. místě aktuálně ztrácí na osmého Tsongu 820 bodů a teoreticky zůstává ve hře o Londýn.

Zvýšit své šance může tento týden na menším turnaji ve Stockholmu, kde vítěz bere 250 bodů. S prvním soupeřem si už úspěšně poradil, když rumunského kvalifikanta Mariuse Copila porazil 6-4 7-6. Sedmadvacetiletý Španěl v zápase ani jednou neztratil podání, k čemuž si pomohl i 15 esy.

Ve čtvrtfinále se Almagro utká s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem, který se do švédské metropole vrátil po 10 letech. Jednatřicetiletý Australan ve Stockholmu zvládl už druhou třísetovou bitvu, po Andersonovi si poradil i s Jarkkem Nieminenem. Finského finalistu z let 2001, 2006 a 2011, který byl na místním turnaji sedmkrát v řadě minimálně v semifinále, zdolal 7-6 2-6 6-4 a vyhrál tak i páté vzájemné střetnutí.

Hewitt bude proti Almagrovi, s nímž má ze dvou duelů na antuce vyrovnanou bilanci 1-1, usilovat o první semifinále mimo turnaje na trávě od podzimu 2009.

Ve čtvrtek do soutěže vstoupí tak nasazená jednička Jo-Wilfried Tsonga a dvojka Tomáš Berdych, kterého čeká Estonec Jurgen Zopp. Pokud český tenista splní roli favorita, utká se ve čtvrtfinále s Rusem Michajlem Južným. Ten ve druhém kole nedal šanci domácím Patriku Rosenholmovi, který v úvodním kole vyřadil obhájce titulu Galea Monfilse.

Druhé kolo bylo konečným pro finalistu z roku 2010 Floriana Mayera. Čtvrtý nasazený Němec, jenž měl v úvodním kole volný los, neudržel vedení s Litevcem Ricardasem Berankisem a prohrál 6-4 4-6 2-6.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 486.750 dolarů)
středeční výsledky (17. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Almagro (3-Šp.) - Copil (Rum.) 6-4 7-6(4)
Berankis (Lit.) - Mayer (4-Něm.) 4-6 6-4 6-2
Hewitt (Austr.) - Nieminen (8-Fin.) 7-6(2) 2-6 6-4
Južnyj (6-Rus.) - Rosenholm (Švéd.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
svojí šanci nejspíš propás v Asii. Ve Stockhlomu si může polepšit maximálně o 100 bodů a to jen pokud by získal titul ...

Pro srovnání uvádím maximální možný zisky největších kandidátů na postup na TM na turnajích v tomhle týdnu:
Berdych - max. 145 bodů (za titul ve Stockholmu)
Del Potro - max.205 bodů (za titul ve Vídni)
Tsonga - max. 115 bodů (za titul ve Stockholmu)
Tipsarevic - max. 160 bodů (za titul ve Vídni)
Almagro - max. 100 bodů (za titul ve Stockholmu)

Tomáš by ve Stockholmu moh získat body nejen za titul, ale už i za pouhou účast ve finále. Cesta k tomu je ovšem dost těžká, protože Tomáš by musel postupně porazit Zoppa, Youzhnyho a pak nejspíš právě dva jeho přímý konkurenty v boji o účast na TM Almagra a Tsongu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
U Del Potra to myslím nemáš dobře. Odečítal by Dubaj za 180 bodů. Počítá se mu totiž nula z Tokia, kde se asi pozdě odhlásil.
Reagovat
tommr
jo to máš asi pravdu - nějak jsem si neuvědomil, že za to Tokio má penalizační nulu. Takže vlastně může získat jen 70 bodů ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist