Almagro ukončil Bakerův "pohádkový" příběh a obhájil titul v Nice

26. 5. 2012, 16:11
Aktuality 0
"Pohádkový" příběh amerického tenisty Briana Bakera skončil na turnaji v Nice těsně před cílem. Sedmadvacetiletý kvalifikant a 216. hráč světového žebříčku podlehl ve finále 3:6 a 2:6 světové čtrnáctce Nicolási Almagrovi ze Španělska, který obhájil loňské prvenství.
Profily hráčů
Nicolas Almagro

Baker na svém prvním antukovém turnaji na okruhu ATP zlepšil své dosavadní maximum, když na třináctý pokus přešel přes druhé kolo. V napínavé třísetové bitvě v semifinále pak v pátek otočil duel s někdejším třetím hráčem světa Nikolajem Davyděnkem.

Šokující tažení turnajem někdejší finalista juniorského Roland Garros dotáhl až do finále, kde po jasném průběhu prohrál a ztratil svou patnáct zápasů dlouhou vítěznou sérii. Ve světovém žebříčku se přesto posune do lepší části druhé stovky a získal i divokou kartu na French Open.

Almagro vyhrál celkově svůj dvanáctý titul a druhý v tomto roce. Naposledy ovládl v únoru antukový turnaj v Sao Paulu. "Hrál jsem zde nejlepší tenis za poslední dva roky," řekl Almagro po zápase. "Velmi spokojen jsem především s mým servisem a forhendem. Na kurtu jsem se také velmi dobře pohyboval. Dnešek je dnem, který bych chtěl mít na paměti po zbytek sezóny, nemyslím si, že bych mohl hrát ještě lépe," dodal. Generálku na Roland Garros vyhrál v Nice i před rokem, kdy porazil ve finále Rumuna Victora Haneska.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 450.000 eur)
sobotní výsledky (25. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Almagro (3-Šp.) - Baker (USA) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:

B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Marach, Polášek (Rak./SR) 7-6 (7-5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist