Almagro zaútočí už na 3. trofej z Brasil Open proti Volandrimu

18. 2. 2012, 23:49
Aktuality 14
ATP SAO PAULO - Nicolás Almagro může už potřetí vyhrát antukový turnaj v Brazílii. K triumfům z let 2008 a 2011 z Costa do Sauipe by mohl přidat také trofej ze Sao Paula, kde se v zítřejším finále utká s Italem Volandrim.
Nicolas Almagro

Nicolás Almagro se dokázal rychle aklimatizovat a přechod z evropské antuky na jihoamerickou zvládá výborně. Španělský tenista hrál ještě minulý víkend ve své rodné zemi Davisův pohár a tent týden žádný turnaj v plánu neměl, nakonec však využil nabídnuté divoké karty a odletěl do Brazílie pokusit se navázat na tituly z let 2008 a 2011. 

Zatímco v minulosti se hrálo v Costa do Sauipe, letos se Brasil Open poprvé koná v Sao Paulu, kde kvůli období dešťů připravili halový turnaj v krásném komplexu. Almagrovi však změna prostředí neuškodila a šestadvacetiletý Španěl je letos znovu ve finále. V dnešním semifinále si poradil 6-4 7-6 s krajanem Albertem Ramosem, který ve čtvrtfinále vyřadil Verdaska.

"Ramos je skvělý hráč, ví, jak se dobře bránit. Má skvělý servis, ale já ho neměl o moc horší," komentoval Almagro, který bude v neděli usilovat o svůj celkově 11. titul.

Ve finále se světová jedenáctka utká s Filippem Volandrim, který se do finále dostal poprvé od léta 2006 a celkově podeváté.  Zatím má na kontě dva tituly a s Almagrem poslední čtyři souboje - všechny na antuce - prohrál.

Třicetiletý Ital po překvapivé výhře nad Nalbandianem porazil v dnešním semifinále i domácí nasazenou čtyřku Thomaze Bellucciho, jemuž došly síly. Brazilský tenista vyhrál první set 7-5, další dva ale 0-6 a 2-6 prohrál.

"Byl jsem hodně unavený, v některých bodech jsem ani neviděl míček. Měl jsem bolesti v celém těle. Říkal jsem si, zda zápas nevzdám, ale dnes jsem zkrátka nemohl," řekl Bellucci, jenž nestihl zregenerovat po čtvrtfinálové třísetové bitvě s Argentincem Mayerem. "Páteční zápas byl velmi náročný, nedokázal jsem si po něm dostatečně odpočinout," vysvětloval Brazilec.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 475.300 dolarů)
sobotní výsledky (18. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Almagro (1-Šp.) - Ramos (8-Šp.) 6-4 7-6(7)
Volandri (It.) - Bellucci (4-Braz.) 5-7 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak zatím je to 6:3 a 2:3 z pohledu Almagra, zatím to vypadá, že potvrdí roli favorita
Reagovat
smazaný uživatel
nahledla jsem a favorit bude muset jeste pridat, 3:3 ve tretim... Volandrimu jsem se smala (sleduju jen sve oblibence nebo jejich hrozby), ale uz jsem prestala... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sláva, chlapi to ve zdraví dohráli :-). A hurá do Argentiny.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste se trochu usmivam, z Almagra to ale nebude... :-( Vubec to byl sok, prenest se ocima v tak kratkem sledu z haly na pinkaci antuku!
Reagovat
smazaný uživatel
Potřeba nastavit oči na antuku aspoň trošku kvůli Buenos Aires :-)..na Nishiho se těšim. Moc toho na ní nenahrál..když neberu tu americkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera tu článek o turnaji v Sao Paulu nebyl, tak napíšu o mači Nalbandian : Volandri dnes.
Byl jsem zvědavej, v jakém rozpoložení tam David hraje. No..bylo to hodně ode zdi ke zdi, bez rytmu. Tolik blbejch chyb..hlavně při nábězích na síť..když to chtěl zbytečně narvat k čarám nebo těsně nad síť, i když měl půlku kurtu volnýho (jednou takovou chybou i skončil celej zápas). Záblesky tam určitě byly..třeba krásnej halfvolej na konci třetího setu proti brejkbolu - super zlatá ruka, ale pak zbytečná nevynucená, dvojchyba a nazdar - hotovo. Pokusy o pestrost - hlavně častý dropshoty neměly vždycky takovou kvalitu, aby je hbitej Volandri úplně nestíhal.. A jinak teda Volandriho jednoručnej bekhend, to byla semtam světová paráda.
Ale prostě platí, že David si to prohrál sám. Oceňuju, že i když se vztekal jako blázen, raketa dostala pořádně za uši, tak při podávání rukou ani náznak nějaké frustrace nebo křivého pohledu. Naopak sympatická gratulace Volandrimu.

Almagro má samozřejmě cestu k titulu vydlážďěnou, snad i červený koberec už položený.
Reagovat
skott
Tomu bych i veril, ze si to Nalba musel prohrat sam, protoze Volandri uz par sezon nepatri ani na okruh, ale stejne jeho vysledky nechapu.To je ode zdi ke zdi jeste vic..brejkuje Isnera, dostane ho do pateho setu 10-8, ale na Pippovo servis nestaci, no..
Jinak takove turnaje jsou presne pro Almagra, vzdycky se zasmeju, jak je po nich za hvezdu a top 5 antukare:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem osobně moc zvědavý na Buenos Aires, kde na Almagra kromě trápícího se Simona čeká ještě Ferrer nebo třeba Wawrinka a Nišikori.
Reagovat
smazaný uživatel
I Verdasco tam hraje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ten je poslední dobou úplně mimo formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco hrál i zde, ale vypadl s Ramosem. Oproti němu Nišikori letos zatím hraje velmi dobře, vítězství na AO nad Tsongou je podle mě velmi cenné.
Reagovat
skott
To bylo prvni, co me trklo, ze vidim Nishikoriho v losu Buenos Aires.Docela u me stoupl, mohl nahnat body daleko snaz v San Jose, Memphisu, ale evidnetne mu jde o vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Volandri mě semtam ale překvapil a zahrál některé míče jako v době, kdy ještě za něco stál :-). Každopádně většinou to bylo tak, že Nalba si připravil pozici a úder, který měl být vítězný, poslal do .... Zpackaný mač od Davida.

Nishi v Argentině je určitě zajímavá účast.
Reagovat
smazaný uživatel
V Buenos Aires to podle mě vyhraje David Ferrer. Teda pokud se tam začne hrát :D. Až do úterý tam má pršet :-/ !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist