Ambice máme veliké, věří si Kazaši

1. 3. 2011, 16:35
Aktuality 6
Až bezstarostným dojmem zatím v Ostravě působí výběr Kazachstánu, který se o víkendu při své premiéře ve Světové skupině Davis Cupu utká s Českou republikou. Absolutní nováček elitní divize vůbec neřeší českou nominaci ani neúčast Radka Štěpánka a věří, že má šanci na úspěch.
Tenisté Kazachstánu

"Ambice jsou vždycky velké. Pokud ne, tak není dobrý výsledek. Tahle soutěž je navíc jiná než všechny turnaje," opakoval na dnešní tiskové konferenci nehrající kapitán Kazachstánu Jegor Šaldunov. Kvartet jeho svěřenců hýřil optimismem, rozdával úsměvy a pozitivní energii.

Ani jeden z hráčů se přitom nenarodil v zemi, kterou nyní reprezentují. Úspěšný čtyřlístek se rekrutoval z řad naturalizovaných Rusů. "Kazachstán a Rusko jsou bratrské země. Federace nás pozvala, my jsme nabídku rádi přijali. V té době byla v Rusku velice silná sborná a my jsme využili možnost, že si můžeme zahrát za jinou zemi. Je pro nás velká čest, že teď můžeme hrát Davisův pohár za Kazachstán," řekl Jurij Šukin.

Kazachstán startuje v soutěži od roku 1995 a loni se poprvé v historii probojoval mezi elitu. Cestou vyřadil Koreu, Čínu a Švýcarsko, hlavně díky stoprocentní bilanci Andreje Golubjova a Michaila Kukuškina ve dvouhrách. Na stejnou dvojici pravděpodobně Šaldunov vsadí i nyní.

"Vše bude jasné ve čtvrtek. Ještě se něco může změnit, proto nominaci nebudu říkat dopředu," řekl Šaldunov.

S českým tenisem má výběr Kazachstánu už své zkušenosti. Golubjov dvakrát prohrál s Tomášem Berdychem, loni pak společně v jednom týmu a dokonce v jednom deblu dopomohli Prostějovu k triumfu v české extralize družstev.

"Známe se, máme spolu ale obyčejný, normální vztah jako dva sportovci. Beru ho jako výborného tenistu," řekl Golubjov, který je na 43. místě žebříčku ATP nejvýše postaveným hráčem hostující reprezentace.

Berdychův skalp má však ve sbírce Jevgenij Koroljov, jenž českou jedničku překvapivě hladce a ve třech setech vyřadil na loňském Australian Open. "Byl to z mé strany velice dobrý zápas. Věřím, že stejně dobře jsme připraveni i teď," řekl Koroljov.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
no tak si myslim že kdyby prohral berdych první zapas že už to nezvladnem. myslim že to bude hodně napinave..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže tohle je vlastně takový ruský "céčko"? :D
Reagovat
misoSK
Momentalne su tak rovnocenni s ruskym vyberom, akurat ze maju tragicku formu
Reagovat
Chandler
Když beru jen postavení v žebříčku, tak jsou nemastní, neslaní, ale ty jména znám až moc dobře. Už se těšim.
Reagovat
smazaný uživatel
No Hájek na tom žebříčkově taky není bůhvíjak, ale hlavně jejich forma je zdá se dost tragická.Snad jim to ještě týden vydrží.
Reagovat
tito
No uvidíme- nechci sýčkovat ale oni budou mít extremní motivaci..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist