Američané díky Isnerovi a Mattekové-Sandsové pošesté vyhráli Hopman Cup

8. 1. 2011, 15:32
Aktuality 0
HOPMAN CUP - Tenisté Spojených států, historicky nejúspěšnější tým Hopmanova poháru, získal v 23. ročníku už šestý titul. O letošní vítězství se postarali Bethanie Matteková-Sandsová a John Isner, kteří ve finále zdolali belgické duo Heninová/Bemelmans.
John Isner a Bethanie Matteková-Sandsová

Zatímco Američané prošli svou bez porážky, belgické duo postoupilo z druhého místa na úkor Srbska, které do finále nenastoupilo kvůli zranění Ivanovičové, a mohlo pro svou zem získat premiérový titul z tradiční soutěže smíšených dvojic.  

Finálový souboj začali podle očekávání lépe tenisté Belgie, kterou do vedení dostala Justine Heninová. Bývalá světová jednička, jež po zranění loktu hrála na prvním turnaji od loňského Wimbledonu, však měla proti Bethanii Mattekové-Sandsové hodně práce. V první sadě si totiž za stavu 5-4 neudržela podání a v tie-breaku čelila dvěma setbolům. Set přesto dokázala získat. Ve druhém pak prohrávala 1-3, ale i tento nepříznivý stav otočila pěti vyhranými gamy v řadě. 

"Když jsem uslyšela, že nás čeká ještě finále, nevěřila jsem tomu. Byla jsem totiž už psychicky připravená odetět do Melbourne," přiznala Heninová. "Nebyl to z mé strany ideální zápas, ale v posledních pěti gamech jsem našla rytmus a jsem ráda, že jsem ten zápas vyhrála. Byla to skvělá příprava na Australian Open," dodala osmadvacetiletá Belgičanka, jež ve čtyřech dvouhrách neztratila ani set.

Pak podle očekávání vyrovnal John Isner, který nedal šanci 178. hráči světa Rubenu Bemelmansovi. Američan, jenž loni nedokázal postoupit ze skupiny společně s Melanií Oudinovou, tak letos v Perthu vyhrál tři ze čtyř dvouher. Nestačil jen na světovou čtyřku Murrayho.

O vítězi 23. ročníku tedy nakonec musela rozhodnout čtyřhra, jež ale příliš dramatické zápletky nenabídla. Za hodinu hry vyhrálo americké duo a pro Spojené státy získalo z Hopmanova poháru už šestý titul. Víc žádná jiná země nemá.

"Oni dnes prostě byli lepším týmem. A myslím, že i nejlepší tým celého týdne vyhrál. John tu předváděl skvělé výkony a s Bethanií se skvěle doplňovali," gratulovala vítězům Heninová. 

"Byl to skvělý, opravdu skvělý týden. Musím poděkovat Bethanii, protože mě po celý turnaj podporovala," radoval se Isner. "Hráli jsme skvěle jako tým," dodala jeho partnerka.

Oba dostali na památku malé trofeje v podobě zlatých míčků pokrytých diamanty. Větší radost z něj měla Matteková-Sandsová. "Když jsem tu trofej poprvé viděla, tak se mi moc líbila. Myslím, že je to nejlepší sportovní trofej," smála se pětadvacetiletá Američanka, jež místní publikum bavila svými extravagantními oblečky. "Byl to úžasný týden. Hrála jsem tu poprvé a moc jsem si to užívala." 

Naposledy Američané Hopman Cup vyhráli v roce 2008 , kdy uspěli Serena Williamsová a Mardy Fish. Loni triumfovala španělská dvojice Maria José Martinezová a Tommy Robredo.

- HOPMAN CUP (Perth - Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 australských dolarů) -
sobotní výsledky (08. 01. 2011)

Finále:
USA - Belgie 2-1
Matteková-Sandsová - Heninová 6-7(6) 3-6
Isner - Bemelmans 6-3 6-4
Matteková-Sandsová/Isner - Heninová/Bemelmans 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist