Američané nominovali na duel v Chorvatsku

30. 6. 2009, 10:00
Aktuality 2
Kapitán amerického daviscupového týmu Patrick McEnroe oznámil nominaci pro čtvrtfinálový zápas, který jeho výběr čeká příští víkend na antuce v chorvatské Poreči. Vsadil na osvědčenou sestavu s Roddickem, Blakeem a bratry Bryany.
Tým Spojených států

Pouze jedna z posledních třinácti nominací nebyla schodná s tou poslední. Loni ve Španělsku hrál místo Jamese Blakea Sam Querrey. Američané semifinálový duel na antuce proti favoritům prohráli 1-4.

Dvaatřicetinásobní šampioni týmové soutěže letos zahájili domácí výhrou 4-1 nad Švýcarskem, kterému chyběl Federer. Jediný bod ztratil hned v úvodu Blake proti Wawrinkovi. A přestože Blake vypadl na aktuálně hraném turnaji ve Wimbledonu už v 1. kole se Seppim, dostal přednost před krajany Querreym a Fishem, kteří do dalších bojů naopak prošli.

Na celek Spojených států čeká neoblíbený soupeř. Chorvatsko je totiž jediné, které má s Američany aktivní bilanci vzájemných duelů. Vyhráli jak domácí střetnutí v roce 2003 v hale, tak i senzačně o dva roky později na půdě svých soků. Letos budou o semifinále bojovat na antuce před svými fanoušky v Poreči.

Kapitán Chorvatů Goran Prpič se opírá o Ljubičiče, Ančiče, Čiliče a čerstvého čtvrtfinalistu Wimbledonu Iva Karloviče. Prvně dva jmenovaní jsou však zranění. V nominaci by se tak mohl objevit Karanušič a Dodig.

Čtvrtfinále Davisova poháru, v němž jsou také čeští tenisté, je na programu příští víkend 10. - 12. července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že Amíci budou mít velké problémy - duo Karlovič a Činčila je pěkně potrápí...Dvouhra by měla být sice "jasná", ale i tam budou Chorvaté kousat...:-)) Vamos Chorvatsko!!!
Reagovat
misoSK
dufam ze ich chorvati rozprasia...inac zaujimavy moze byt zapas roddick-karlovic, pekna prestrelka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist