Američanka Collinsová v osmifinále Australian Open povolila pouhé dva gamy Kerberové!

20. 1. 2019, 06:11
Aktuality 42
AUSTRALIAN OPEN - Danielle Rose Collinsová se v osmifinále letošního Australian Open postarala o naprostou senzaci. Pětadvacetiletá Američanka, která nikdy předtím na grandslamu nevyhrála zápas v hlavní soutěži, za 56 minut hry zničila vítězku ročníku 2016 a světovou dvojku Angelique Kerberovou, které povolila pouhé dvě hry. Na svůj nejcennější skalp kariéry se pokusí Collinsová navázat proti Stephensové, nebo Pavljučenkovové.
Danielle Rose Collinsová

Ještě před rokem figurovala Danielle Rose Collinsová až ve druhé stovce žebříčku WTA. Poprvé na sebe výrazně upozornila před deseti měsíci postupem do osmifinále v Indian Wells a následnou semifinálovou účastí v Miami. Do semifinále došla ještě na turnaji v San José.

Na obou letošních generálkách v Brisbane i v Sydney vypadla už v prvním kole a rozhodně se neočekávalo, že by na grandslamu, kde nikdy předtím nevyhrála zápas v hlavní soutěži, mohla postoupit do závěrečných kol.

Pětadvacetiletá Američanka ale všechny tenisové příznivce vyvedla z omylu. Agresivní hrou se totiž probojovala dokonce až do čtvrtfinále. Nejprve v prvním kole vyřadila světovou třináctku Görgesovou, přestože Němka podávala na vítězství, a bez ztráty setu přehrála krajanku Vickeryovou i nasazenou devatenáctku Garciaovou.

O největší šok se ovšem postarala až dnes, když za 56 minut hry zametla 6-0 6-2 s vítězkou ročníku 2016, trojnásobnou grandslamovou šampionkou, bývalou světovou jedničkou a aktuální světovou dvojkou Angelique Kerberovou a stoprocentně jí vrátila loňskou porážku z Eastbourne.

Collinsová od začátku do konce diktovala tempo hry a pasivní Kerberovou ve výměnách od základní čáry neskutečným způsobem přehrávala. V utkání německé favoritce nasázela 29 vítězných míčů (oproti 17 chybám) a soupeřka jí stejným počtem chyb, ovšem v poměru k pouhým šesti winnerům, k postupu výrazně pomohla.

Úvodní dějství trvalo pouhých 20 minut a Collinsová v něm nasazené dvojce povolila jen devět fiftýnů. Ve druhé sadě dokázala loňská semifinalistka Kerberová, která jako jediná v úvodních třech kolech neztratila podání, vzdorovat jen do stavu 2-2.

"Dneska mi nic nešlo. Nehrála jsem tenis, který umím. Soupeřka hrála výborně, určitě jeden z nejlepších zápasů své kariéry. Všechno jí padalo do kurtu, navíc se skvěle pohybovala, takže si zasloužila postoupit. Já jsem za celý zápas nenašla rytmus, zkoušela jsem všechno," uvedla po porážce Kerberová.

Na svůj nejcennější skalp kariéry, teprve druhý nad hráčkou Top 10, se pokusí Collinsová navázat proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové. Ta dvě hodiny po půlnoci vyřadil 6-7 6-3 6-3 Američanku Sloane Stephensovou a připravila ji o šanci stát se po turnaji světovou jedničkou.
Sedmadvacetiletá Pavljučenkovová bude ve svém pátém grandslamovém čtvrtfinále bojovat o premiérové semifinále.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
nedělní výsledky (20. 1. 2019)
• Dvouhra ženy - osmifinále •
Kvitová (8-ČR) - Anisimovová (USA) 6-2 6-1
Collinsová (USA) - Kerberová (2-Něm.) 6-0 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Stephensová (5-USA) 6-7(3) 6-3 6-3
Bartyová (15-Austr.) - Šarapovová (30-Rus.) 4-6 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

42
Přidat komentář
historik
bohužel jsem to nemohl vidět, ale velká gratulace Nastěnko, zasloužíš si to
Reagovat
com
jo finale Pliskova - Pavljucenkovova by bylo super :D
Reagovat
Hector21
neskutečné, moc moc super Nastěnko, klobouk dolů
Reagovat
EllNino
to je nádera, přeju si semifinále s Petrou! :)
Reagovat
Hector21
a já s Barty muhehe :)
Reagovat
tommr
Pavlychenkova herně jako obvykle vynikající a dneska překvapivě i psychicky odolná. Čekal jsem, že se po tý smolný první hře posledního setu zhroutí, ale naštěstí k tomu nedošlo ...
Reagovat
Hector21
ale no tak kurwaaa joooooo :)))))))))))))
Reagovat
George_Renel
Tak se nám dnes okruh kandidátek na No.1 sympaticky snížil. :-D
Reagovat
tommr
jj zbývá jich už jen 5 a z toho jsou 2 Češky! :)
Reagovat
George_Renel
Líbila by se mi pomoc Sereny, ale to asi není šance....
Reagovat
tommr
já si naopak myslím, že šance že Serena vyřadí Halepku je velká ...
Reagovat
EllNino
Borka, neuvěřitelný, další skalp top 10, Collins a Nasťa jsou zatím největší překvapení turnaje a navíc se utkají proti sobě o postup do semifinále .... v porovnání s tím, jak je horní polovina NABUŠENÁ jen jmény z top 20, je ta druhá o dost schůdnější, ale na to se historie neptá ... jsem zvědav, jak to dopadne, turnaj nesmírně otevřený :)
Reagovat
tommr
Petra už má ve svý polovině jen žebříčkově horší hráčky se kterejma má pozitivní H2H. Nejsem si ale jistej jestli to je pro ní nějaká výhoda ...
Reagovat
HayashiM
Nasťa dnes pěkný pestrý tenis. Pojď, doraž ju!
Reagovat
EllNino
no ... ještě že má doublebreak
Reagovat
HayashiM
Jup, teď to byla špatenka. Ale třeba bude stačit další brejk :)
Reagovat
HayashiM
Dyk to říkám :)
Reagovat
tommr
ještě že to urvala na returnu, protože na podání by asi zase selhala ... :)
Reagovat
Haitik
Dnešní zápas jsem neviděl (nebo jako viděl jsem poslední gem), takže nemohu hodnotit výkon nebo tak.. :D Jsem na ní hrdý, že za toho stavu 0:4 a 0:30 se ještě nevzdala a zabojovala, ale už bylo pozdě.. Co tam proboha dělala po tom prvním setu? :D I přesto, že Maruš končí ve 4. kole, tak beru letošní AO jako úspěšný turnaj.. Porazila Wozniacki a to beru všemi deseti.. :D Teď její další turnaj je Petrohrad, ale bych byl radši, kdyby se odhlásila a snažila se jakž takž vyléčit to rameno a představila se až v IW.. Ale fakt, udělala mi radost, především zápasy s Rebeccou a Wozniackou byly skvěle odehrané.. :-) Tak snad to letos půjde, teď až do Madridu neobhajuje nic, tak snad se opět posune výš.. :D :-)
Gratulace Ash.. :-)
Reagovat
EllNino
Bože Nasťo, narozky měl dneska Tiafoe, ne Sloane :(
Reagovat
EllNino
7 brejkbolů vyhozených do koše
Reagovat
EllNino
ty jsi kopyto ...
Reagovat
tommr
nebylo jich 10?
Reagovat
EllNino
Pojď! :D 5:2, to musíš dát
Reagovat
kada.tom
to je darda, čekal jsem, že může mít Kerber s Američankou problémy, ale že až takový, to bych teda neřekl ... ale dobře, že je z turnaje venku, Collinsovou snad vyrazí z turnaje Nasťa nebo Sloane :-)
Reagovat
Fandina
Když včera Collins porazila moji Garcii ve dvou setech, dost mě to mrzelo, ale dneska to byla s Kerber metelice. Hraje strašně rychle a hezky se na její hru dívá, když tedy nehraje proti nějaké mé holčině. A už se nedivím, že cituji z Wiki:

V letech 2014 a 2016 vyhrála dvouhru na celostátním univerzitním mistrovství NCAA. Vysokou školu absolvovala roku 2016, kdy byla nejvýše postavenou tenistkou na americkém univerzitním žebříčku.
Takže ani není divu, že se ve WTA objevila až vloni a tak úspěšně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty prulomy americkych hracu a hracek byvaji casto pozdeji. Hodne tam dbaji na vzdelani, nicmene i tak z tech univerzit rostou velci hraci a hracky. Ta podpora USTA je tam silna a hodne je pomahaji (WC na turnaje a tak)
Reagovat
jirkaS
tak to je nářez :-o
Reagovat
Mayo
6-0, 6-2 :O

Kto je to Collins? Poznám iba toho speváka Phila
Reagovat
smazaný uživatel
To je jeho vnučka :)
Reagovat
EllNino
Vynikající představení od Danielle, na tohle Angie vůbec nebyla připravená a dokonale ji to zaskočilo, neměla protizbraň ...:)

Vypadá to na čtvrtfinále s ryze americkým zastoupením ... ale počkat, Nasťo, trhej! :D
Reagovat
Hector21
Jo, trhej, kousej, klidně ji něčím i umlať...

Hlavně to ale vyhraj Nastěnko...
Reagovat
Kozoroh
Tak to jsem překvapený, měl jsem Angie za největší favoritku turnaje :-o
Reagovat
George_Renel
Její momentální kvality již odhalila nedávno Petra.
Reagovat
Herbert_Hoover
Petra odhaluje kvality všech pokud hraje svůj strop :) Ale Collins..nonpto mě taky překvápko :)
Reagovat
Kozoroh
To by byla Petra v módu Robocop - v něm je schopna vymlátit každou tenistku.
Angie Austrálie sedí a v HC působila herně velmi dobře, takže jsem od ní čekal další hluboký běh v Melbourne. Uhrát jen dva gemy proti outsiderce je jasný propadák.
Reagovat
tommr
dneska byla v módu Robocop Collinsová ... :)
Reagovat
rybicka
Přesně tak. V Brisbane s ní měla Petra plné ruce práce.
Reagovat
tommr
om měl ale nejspíš na mysli Kerberku ... :)
Reagovat
rybicka
Myslela jsem, že Collins
Reagovat
tommr
ono je to vlastně jedno, protože Petra přehrála obě ... :)
Reagovat
tommr
za necelou hodinku smetla Kerberovou z kurtu a povolila jí jen dvě hry. Na winnery to bylo 29:6 pro Collinsovou, na body 56:27!
Collinsová hraje nátlakovej tenis hodně podobně jako Petra Kvitová, ale dokáže předvést i technický finty. Mečbol dneska proměnila krásným kratasem ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist