Americké playoff o Australian Open vyhráli Keysová a Williams

17. 12. 2012, 20:15
Aktuality 1
Také ve Spojených státech skončilo playoff o dvě divoké karty na Australian Open. Mezi ženami si ji zajistila podruhé v řadě sedmnáctiletá Madison Keysová, mužskou část ovládl Rhyne Williams.
Profily hráčů
Madison Keysová

Madison Keysová v semifinále vyřadila druhou nasazenou Alexu Glatchovou a ve finále playoff porazila 7-5 6-3 Mallory Burdetteovou. Kvalifikační síto pro americké tenistky tak vyhrála druhý rok po sobě a potvrdila svou slušnou formu, neboť na konci sezony vyhrála dva ze tří turnajů ITF. 

Letos sedmnáctiletá Američanka při premiéře v Melbourne uhrála pouhé tři hry proti Číňance Jie Zheng, výhru na grandslamovém turnaji však již slavila, když loni na US Open porazila Craybasovou. Ve druhém kole padla ve třech setech s Lucií Šafářovou. 

"Jsem celkem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Bylo by skvělé odletět do Austrálie a nenechat se 'zabít' jako letos," řekla Keysová.

Jednadvacetiletý Rhyne Williams v rozhodujícím utkání zdolal 7-6 5-7 6-3 6-3 Tima Smyczeka, kterému tak oplatil dvě porážky z podzimních challengerů. Williams na grandslamovém turnaji debutoval letos v New Yorku, kde prošel kvalifikací a měl čest zahrát si v prvním kole s Roddickem, který po vítězném zápase oznámil, že po US Open ukončí kariéru.

V australském playoff uspěli Bojana Bobusicová a Benjamin Mitchel. V asijsko-pacifické zóně uspěli už před měsícem Číňané Yuxuan Zhang a Di Wu, který bude dokonce prvním čínským tenistou v hlavní soutěži grandslamového turnaje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist