Americký souboj generací vyhrál i v LA Fish, ve finále se utká s Gulbisem

31. 7. 2011, 14:17
Aktuality 6
ATP LOS ANGELES - Zkušenost opět vyhrála nad tenisovým mládím. I tak by se dal shrnout semifinálový výsledek Mardyho Fishe s Ryanem Harrisonem, ze kterého do finále turnaje v Los Angeles postoupil o 10 let starší Fish. O druhý titul v řadě se utká s Lotyšem Gulbisem.
Mardy Fish

Mardy Fish se s Ryanem Harrison utkal už před týdnem v Atlantě, kde nakonec triumfoval. Po sedmi dnech si devětadvacetiletý Američan souboj s devatenáctiletým krajanem zopakoval, a i když už tak snadnou práci neměl, nakonec znovu zvítězil.

Devátý hráč světa Fish vyhrál první set za pouhých 21 minut 6-0. "Byl to ten nejčistší set, jaký jsem mohl odehrát," uznal Fish. Harrison však za poslední dva týdny předvedl po úvodním prohraném setu už čtyři úspěšné obraty. I v semifinále dokázal vyrovnat, když v desáté hře proměnil jediný brejkbol druhé sady. "Ten game se mi přiliš nepovedl, cítil jsem se trochu pod tlakem," komentoval Fish. O vítězi nakonec rozhodovala až tie-break, v němž se ujal vedení 5-0 zkušenější z dvojice Američanů a postup si už nenechal uniknout.

"Dnes byl Ryan těžším soupeřem než před týdnem. Má před sebou slibnou budocnoust," uznal Fish soueřovy kvality. "Klidně mohl vyhrát."

Harrison, který hrál během dvou týdnl podruhé v kariéře v semifinále turnaje ATP, si pochvaloval, že zpackaném po prvním setu zachoval klid. "Mardy odehrál skvělý set, nemohl jsem s tím nic moc udělat. Pro mě bylo důležité, abych vydržel a dostal se zpět do hry. A to se myslím podařilo. Určitě jsem zahrál lépe, než minulý týden," řekl Harrison.

Fish má v neděli šanci vylepšit svou mizernou bilanci ve finálových zápasech. V 19. finále bude usilovat o 7. titul. Vyhrát dva turnaje už dokázal loni v létě (Newport a Atlanta).

Jeho poslední překážkou v LA bude Ernests Gulbis. Talent lotyšského tenisu za poslední dva měsíce prohrál všech pět zápasů a v žebřííčku se během půl roku propadl z 21. na 84. místo. Ve městě Hollywoodu ale možná jeho kariéra znovu nabírá jiný směr. Po nečekané výhře nad Del Potrem potvrdil formu i roli favorita proti Američanovi Alexi Bogomolovi, který byl v semifinále turnaje ATP v 28 letech vůbec poprvé.

"Je to pro mě další cenná výhry. Věřím, že jsem na cestě zpět mezi elitu," řekl Gulbis, jenž v semifinále nastřílel 33 vítězných úderů.

Gulbis bude usilovat v prvním finále sezony o svůj druhý titul - ten premiérový urval loni rovněž na rychlém povrchu ve Spojených státech ve svém až dosud jediném finále v Delray Beach. S Fishem se utká poprvé.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA / Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
sobotní výsledky (30. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Fish (1-USA) - Harrison (USA) 6-0 4-6 7-6(3)
Gulbis (Lot.) - Bogomolov (USA) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cest zpět mezi elitu. Že mezi tou elitou Gulbis někdy byl, povedl se mu jeden turnaj a všichni z něj začali dělat kdovíjaký talent. Tenhle šašek nebude nikdy šampino ani elita, dokonce pochybuju, že by se dostal někdy do top 10.
Reagovat
Mistr
Ty jako popíráš, že má velký talent?
Reagovat
smazaný uživatel
Talent má, ale na na to, aby třeba jednička nebo stabilní člen top 10. Navíc samotný talent prostě ne vždy stačí. Gulbis je blbec, který s tím talentem neumí nakládat. Divil bych se, kdyby to někdy někam dotáhl.
Reagovat
Mistr
Takový slabší Nalbandian.
Reagovat
smazaný uživatel
Dost slabší.
Reagovat
smazaný uživatel
no talentu má naloženo požehnaně... bohuzel je to rozmazleny fracek, lempl, ktery nikdy nemusel nic moc delat a tedka to jde videt na jeho pristupu... ale mam ho rad kluka:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist