Ančič s tenisem končí. Vrhne se na dráhu právníka

22. 2. 2011, 08:30
Stalo se... 5
Ve 26 letech ukončil tenisovou kariéru Chorvat Mario Ančič. V roce 2004 se probojoval do semifinále Wimbledonu a dva roky nato vystoupal až na sedmé místo světového žebříčku, ale pak ho v rozletu zabrzdila mononukleóza a potíže se zády a koleny.
Profily hráčů
Mario Ančič

"Už to nemůžu prodlužovat, skončil jsem. Musím, protože příroda rozhodla, že je načase. Má záda už nevydrží zátěž profesionálního tenisu," uvedl pro Jutarnji List Ančič, který se nyní vrhne na dráhu právníka. Univerzitu ve Splitu dokončil před třemi roky. 

Tenisové turnaje opouští téměř dvoumetrový hráč s dělovým podáním s bilancí tří vyhraných titulů ve dvouhře a pěti ve čtyřhře. Dvakrát triumfoval na trávě v Hertogenboschi, kde v roce 2006 porazil ve finále Jana Hernycha. V roce 2005 pomohl Chorvatsku vyhrát Davisův pohár, když ve finále se Slovenskem získal rozhodující bod.

Tenisovým fanouškům se vryl do paměti i jeho úspěšný grandslamový debut. V roce 2002 zdolal ve Wimbledonu Švýcara Rogera Federera, který pak v All Englang Clubu prohrál až v roce 2008 ve finále se Španělem Rafaelem Nadalem.

Předposlední zápas své kariéry odehrál Ančič loni v dubnu na challengeru v Ostravě, kde podlehl v prvním kole Ivu Minářovi. Pak už se představil jen v květnu v Mnichově, kde také prohrál hned úvodní zápas.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
misoSK
Dalsi nezabudnutelny hrac ktory takto nestastne konci...Jeho hra ma vzdy bavila, skvely servis, hlavne na trave styl servis-volej ktory mi hodne chyba v sucasnom tenise, ale tiez kvalitne udery od zakladnej ciary, jednoducho komplexny hrac ktory mohol dosiahnut ovela viac nebyt podlomeneho zdravia-zbohom Mario! :/
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi sympatak konci. No to je zivot.ale je to skoda. I kdyz uz dlouho nehral a je to smutne, kdyz to po dlouhych pausach zkousel a uspech zadny. To je hodne frustrujici, kdyz vi co byl schopen uhrat a najednou to nejde. Musi to byt tezke si priznat, ze uz je konec a smirit se s tim. Ale v tomto pripade je to asi to nejlepsi. Vzdyt uz ani nepamatuji kdy naposledy hral. Tak hodne stesti v dalsi, doufam, ze delsi uspesne zivotni etape.Diky za hezke tenisove chvile.
Reagovat
skott
Tohle me velmi mrzi.Porad jsem doufal, ze Mario jeste nerekl poslední slovo.Vzdycky kdyz si uvedomim, ze je mu pouhych 26 let, tak se mi tomu taky nechce vubec verit.
Prestoze za ty sotva ctyri kompletni sezony stihl vic nez vetsina ostatnich za celou karieru, tak urcite mohl dokazat mnohem mnohem vic.Jeden z poslednich typickych wimbledonskych sitaru, ktery ale dokazal pri sve vysce hrat bez problemu i od zakladni cary.Po tom senzacnim vyrizeni Federera za dve hodky ve Wim., tehdy Roger rikal, ze mu prohra pomohla k tomu, aby uz nikdy nikoho predem nepodcenoval a i diky ni byl pozdeji tak suverenni.
Vecna skoda te mononukleozy a dalsich zraneni.Opravdu jeden z nejvetsich smolaru jake pamatuju, spolu s Haasem, Philippoussisem nebo J.Johanssonem u ktereho se da cekat podobny konec...:(
K Ancicove uspechum bych jinak jeste nezapominal priradit bronz ze ctyrhry v Atenach 2004 spolecne s Ljubou (thriller 16-14 ve tretim nad Paesem/Bhupathim), oba meli tenkrat obrovskou radost.
Mariovi preju jen to nejlepsi, zaslouzi obdiv nejen za ten diplom z prav jako profesionalni sportovec, ale hlavne za to, kolikrat se pres neprizen osudu zkousel vratit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jemu teprve 26 let? To jsem si myslel, že mu táhne na 30. No nic Mario hodně štěstí....
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat,zdraví je přednější,hodně úspěchů v právnickém světě Mario....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist