Anderson kvůli zranění loktu nebude obhajovat titul v New Yorku

8. 2. 2019, 10:07
Aktuality 0
Pátý hráč světa Kevin Anderson se příští týden nezúčastní halového turnaje v New Yorku, kde loni triumfoval. Jihoafrický tenista se odhlásil kvůli zranění loktu, s nímž má potíže od Australian Open.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Kevin Anderson na začátku sezony vyhrál turnaj v indickém Pune, na Australian Open ale vypadl už ve druhém kole s americkým mladíkem Francisem Tiafoem. Vrátit na kurty se měl příští týden v New Yorku, ale přetrvávající bolesti loktu ho donutily se z podniku ATP 250 odhlásit.

"Je mi to moc líto, že se letos do New Yorku nevrátím a nebudu moct obhajovat titul. Ten loni nastartoval skvělý rok 2018 a moc jsem se těšil, až se vrátím," třiatřicetiletý tenista z Jihoafrické republiky."Bohužel od Australian Open mám problémy s loktem a dosud nejsem připravený vrátit se v plné síle."

Anderson loni v New Yorku triumfoval po finálové výhře nad Samem Querreym a ukončil dva a půl roku dlouhé čekání na titul. Během své životní sezony si pak zahrál finále Wimbledonu, ve Vídni získal první titul z akce ATP 500 a rok zakončil premiérovým startem na Turnaji mistrů. Aktuálně je 5. hráčem světa, což je jeho maximum.

Kvůli zranění se z New Yorku odhlásil také australský mladík Alex De Minaur. Nasazenou jedničkou by letos měl být domácí John Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist