Anderson se kvůli zranění kolena odhlásil z US Open

25. 8. 2019, 08:10
Aktuality 8
Dvojnásobný grandslamový finalista Kevin Anderson se kvůli zranění pravého kolena odhlásil z US Open. Třiatřicetiletý jihoafrický tenista, který nehrál od vyřazení ve třetím kole Wimbledonu, přijde o druhý letošní grandslam.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Kevin Anderson si už dvakrát zahrál v grandslamovém finále, ale na titul nedosáhl. V roce 2017 podlehl ve finále US Open Rafaelu Nadalovi a loni ve Wimbledonu nestačil na Novaka Djokoviče.

Po loňské životní sezoně zakončené premiérovým startem na Turnaji mistrů letos strádá. Od ledna do června odehrál během pěti měsíců pouze jeden turnaj a přišel o celé antukové jaro včetně French Open.

Pak se představil na dvou turnajích na trávě, ale po Wimbledonu už znovu nehraje. Kvůli zranění pravého kolena přišel o kompletní US Open Series zakončenou posledním grandslamem sezony, na němž měl obhajovat osmifinále. 

Letos měl být ve Flushing Meadows nasazenou šestnáctkou. V pavouku ho nahradil Ital Paolo Lorenzi, jenž podlehl v závěrečném kole kvalifikace Jiřímu Veselému. Italský veterán bude v prvním kole favoritem proti domácí sedmnáctileté naději Zacharymu Svajdovi, jenž si díky divoké kartě odbude grandslamovou premiéru.

Anderson by se měl po US Open představit na Laver Cupu v Ženevě. Sice se jedná 'pouze' o exhibiční souboj mezi tenisty Evropy a zbytku světa, ale letos bude poprvé plnou podporu ATP Tour.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
janek_da
Nebyt Tomase, tak je Usoplesk X nasobnym GS championem.
Reagovat
Kozoroh
https://media2.giphy.com/media/YGT4AG3wGvnhu/giphy.gif
Reagovat
janek_da
Sotva Tomas zacal absentovat, hned ma 2 GS finale. V 32 letech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Anderson bol práve ten, kto mohol zneškodnit Wawrinku.

Este tam číha mladý Poliak.
Reagovat
Kozoroh
Přinejhorším se o zneškodnění Babrinky bude muset postarat Serbinátor, no :-P
Reagovat
Krisboy
Tak to aby začal pořádně trénovat!
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Krisboy
Semizdá, že od doby, co se Kevin vyšvih do špičky, pronásleduje ho jedno zranění za druhým. Že by důsledek příliš intenzivního tréninku?
Aby se úplně nevodrovnal jako Muráj.

Snad se stihne dát do kupy na Laver Cup. Good luck!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist