Anderson se po slibném vstupu do sezony nemůže dostat do formy. V New Yorku vypadl s hráčem druhé stovky

12. 2. 2020, 09:42
Aktuality 1
ATP NEW YORK - Kevin Anderson se po půlroční pauze zaviněné zraněním kolene vrátil v ATP Cupu ve velmi slibné formě, ale od té doby se mu nedaří. Bývalý pátý hráč světa a dvojnásobný grandslamový finalista v hale v New Yorku, kde předloni slavil triumf, v prvním kole letošního ročníku nestačil na hráče druhé stovky Jasona Junga z Tchaj-wanu.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Kevin Anderson musel loňskou sezonu kvůli zranění kolene ukončit už po Wimbledonu. Na kurtech se znovu objevil na začátku ledna v ATP Cupu, a to ve velmi slibné formě. S Novakem Djokovičem prohrál ve dvou tie-breacích a poté porazil Christiana Garína a Benoita Paireho.

Vypadalo to, že jeho návrat mezi elitu bude velmi rychlý. Po skončení premiérového ročníku nové týmové soutěže se však 33letému Jihoafričanovi přestalo dařit. Na Australian Open sice vydřel pětisetové vítězství nad Iljou Ivaškou, ovšem na Taylora Fritze už recept nenašel.

Své zatím nejhorší letošní vystoupení předvedl v úterý v newyorské hale, kde svůj jediný předchozí start (2018) přetavil v triumf. Bývalý pátý hráč světa v utkání prvního kola nestačil 6-7(6) 4-6 na kvalifikanta Jasona Junga z Tchaj-wanu, který v žebříčku ATP figuruje až na 131. místě.

Favorizovaný Jihoafričan byl přitom blízko k zisku obou setů, v tie-breaku měl za stavu 6-5 setbol a ve druhé sadě vedl 2-0. Anderson byl překvapivě horším hráčem na servisu, soupeři dovolil uhrát 23 fiftýnů a sám jich na returnu získal jen deset, k postupu mu nepomohlo ani 17 es.

Brayden Schnur loňské překvapivé finále nezopakuje. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan letos vypadl už v prvním kole s Němcem Dominikem Köpferem, jemuž podlehl 4-6 3-6.

Do letošního ročníku v soubojích druhého kola vstoupí největší favorité, kteří měli na úvod volno. Turnajová jednička John Isner narazí na Jordana Thompsona, Milos Raonic změří síly se Soon-Woo Kwonem, Reilly Opelka vykročí za obhajobou loňského triumfu proti Jošihitovi Nišiokovi a Uga Humberta vyzve domácí Marcos Giron.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 804.180 dolarů
úterní výsledky (11. 2. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jason Jung (Tchaj-wan) - Anderson (JAR) 7-6(6) 6-4
Norrie (7-Brit.) - Shi (USA) 7-5 6-3
Edmund (8-Brit.) - Učijama (Jap.) 7-5 6-4
Thompson (Austr.) - Karlovič (Chorv.) 6-3 7-6(2)
Soon-Woo Kwon (Korea) - Soeda (Jap.) 6-2 6-7(2) 6-3
Lorenzi (It.) - Petrovič (Srb.) 4-6 6-4 6-0
Köpfer (Něm.) - Schnur (Kan.) 6-4 6-3
Nišioka (Jap.) - Laaksonen (Švýc.) 6-3 0-6 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Že by bývalého Berďova otloukánka už také volal důchod?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist