Andreescuová je stále k nezastavení. Na US Open porazila Mertensovou a vyhrála už podvanácté v řadě

5. 9. 2019, 03:25
Aktuality 34
US OPEN - Bianca Andreescuová už 12 zápasů nenašla přemožitelku. Devatenáctiletá Kanaďanka ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále po obratu zdolala 3-6 6-2 6-3 Elise Mertensovou a upravila letošní bilanci na 43-4. O své první grandslamové finále si vítězka prestižních turnajů v Indian Wells a Torontu zahraje s Belindou Bencicovou.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová na sebe upozornila hned na začátku letošní sezony v Aucklandu, kde si coby kvalifikantka a až 152. hráčka světa zahrála své první finále na okruhu WTA. A u toho rozhodně nezůstala. Devatenáctiletá Kanaďanka totiž senzačně dobyla prestižní turnaj v Indian Wells a už v březnu byla označena za kometu letošní sezony.

Andreescuová sice od března do srpna kvůli zdravotním potížím odehrála jediný soutěžní zápas, nicméně se vrátila ve velkém stylu, když ovládla další prestižní podnik v Torontu. Nyní exceluje na US Open, kde si zahraje své první grandslamové semifinále, přestože nikdy předtím na akcích velké čtyřky nepřešla přes druhé kolo. Navíc má jistý debut v Top 10 a na kontě už 12 výher v řadě.

Rodačka z kanadského města Mississauga ve Flushing Meadows při svém debutu v hlavní soutěži vyřadila Katie Volynetsovou, Kirsten Flipkensovou, Caroline Wozniackou, Taylor Townsendovou a dnes po setech 3-6 6-2 6-3 Elise Mertensovou a upravila svou letošní fantastickou bilanci na 43-4, přičemž poslední porážku si připsala v březnu po skreči v Miami.

Andreescuové se úvodní sada kvůli většímu počtu nevynucených chyb příliš nepovedla, ale od druhé sady už byla ve formě posledních týdnů a na kurtu dominovala. Přesto to měla se skvěle hrající Mertensovou, která do čtvrtfinále prošla bez ztráty setu, velmi těžké. Klíčového brejku se dočkala až za stavu 4-3, v následujícím gamu proměnila hned první mečbol a vylepšila svou letošní bilanci v třísetových zápasech na 17-3.

"Je za tím tvrdá práce," řekla Andreescuová, jež hraje hlavní soutěž US Open poprvé v kariéře. "Loni jsem tady hrála kvalifikaci a trápila se po zranění zad. Teď prožívám skvělý rok. Je to bláznivé," radovala se.

V prvním setu ještě na Mertensovou nestačila, ale od druhého úřadovala především z forhendu. "Tenhle úder miluju," řekla. Zápas ukončila čtyřicátým vítězným úderem. "Je to pravda? Štípněte mě," říkala nevěřícně po postupu.

Andreescuová je první teenagerkou v semifinále US Open po deseti letech (Caroline Wozniacká, 2009), první hráčkou od roku 1997 (Venus Williamsová), jež při svém debutu v hlavní soutěži US Open došla až do semifinále, a první kanadskou semifinalistkou závěrečného grandslamu sezony po 35 letech (Carling Bassettová-Segusová, 1984).

V semifinále čeká Andreescuovou premiérový souboj s Belindou Bencicovou. O tři roky starší Švýcarka vyřadila Donnu Vekičovou a rovněž si zahraje první grandslamové semifinále.

O druhé místo ve finále si to rozdají Serena Williamsová a Elina Svitolinová.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
středeční výsledky (4. 9. 2019)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Andreescuová (15-Kan.) - Mertensová (25-Belg.) 3-6 6-2 6-3
Bencicová (13-Švýc.) - Vekičová (23-Chorv.) 7-6(5) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je hodně svá. Reakce trenéra trenéra v čase 1.23 :-)
https://www.youtube.com/watch?v=n5iOuOnEqF8

Líbí se mi, jak neřeší stav. Jde si míček po míčku za vítězstvím.
Belinda hraje 18. turnaj (40 vítězství:16 porážek), Bianca devátý (41:4)

V Torontu se mi zdála víc frackovitější, na US je soustředěnější. V 1. kole proti Volynetsové mi přišla celkem nervozní.
Jsem zvědavý, jak ustojí tlak (nejen dnes, případně v sobotu).
Baví mě, jak za stavu 1:1 bleskurychle sbalí tašku a jde do šaten, ale včera byla Elise dokonce rychlejší :-)

Psa v lóži jsem si všiml až po utkání :-)
Reagovat
Haitik
Skvěle Bianca!! :-) Vyhraj to tam celé! :D
Reagovat
blixa
Chjo, ať to vyhraje kdokoliv, jen ne tahle nová "bílá" Serena. To snad radši ta stará Serena :(. Netušil jsem, že se na vrchol ženského tenisu začne cpát něco tak neuvěřitelně nesympatického. Kurnik, Bel, Elino, udělejte s tím něco !!! ;-)
Reagovat
EllNino
Budeš to tu psát až do konce její kariéry? :D
Reagovat
blixa
Asi ne :( Ta mě nejspíš přežije i v rámci své kariéry.
Reagovat
EllNino
nevidim na ni nic zas tak "obrovského" třeba ve srovnání s Anou Konjuh, Angie Kerber nebo Nasťou Pavlyuchenkovou :)) Prstě má takovou postavu, je celkově taková podsaditější, ale nevidím, že by se tolik postavou odlišovala, navíc nemá ani zdaleka takovou sílu jako Serena
Reagovat
blixa
Zatím nemá. Serena v její letech taky nebyla zdaleka takový mastodont, jako je teď. To všechno přijde, dispozice tam jsou.
Reagovat
Nenela
Nejvetsi slonik je Sabalenka, na tu zadna jina nema.
Reagovat
rybicka
Všeobjímající láska? :-)
Reagovat
blixa
Asi tak nějak :D :D
Reagovat
rybicka
Aha. :-) Jinak většinou jsou mé sympatie a averze podobné. S MH se rozcházíme. Mě prostě sympatická nebyla. Ale chápu, tenistka úžasná a měla krásnou postavu. :-)
Reagovat
jackiec
tak určitě je stokrát sympatičtější jak praserena
Reagovat
jackiec
tak určitě je stokrát sympatičtější jak praserena
Reagovat
jackiec
tak určitě je stokrát sympatičtější jak praserena
Reagovat
blixa
I když to napíšeš třikrát, přesto to nebude pravda. Určitě nemůžu být podezřelý z nějakých zvláštní sympatií k Sereně, ale než tohle, to ještě zlatá Serena (nevěřil bych, že tohle někdy napíšu :D).
Reagovat
dunphy
blixa = rozbitá gramofonová deska
Reagovat
blixa
Rozbitá gramofonová deska nehraje, troubo.
Reagovat
smazaný uživatel
výstižné
Reagovat
Mayo
som Zvedavý co je to zač. Pozriem finále.
Reagovat
Pavlis
Belinda a Bianca. Na zápas asi kouknu, pokud nezapomenu. Navíc jsem z US Open moc neviděl. Obě mají za letošek cenné tituly, takže jejich forma je fakt dlouhodobej faktor. Ale musí se to samozřejmě vždy všechno sejít. Jestli jedna z nich překazí Sereně její sen, tím líp.

Ještě k Elině Svitolině, asi já prospívá vztah s Gaelem. A v Tenis Areně je uvedeno, že už jako třináctiletá holka měla skvělý servis (vlastní kurty, bazén, celý realizační tým, nadstandardní podmínky). Tady je vidět, jak se do nadějných dětí vyplácí investovat. Jo, Elina by si průlom na grandslamu už taky konečně zasloužila.
Reagovat
dadaft
úžasná jízda................. - Mertensovou jsem poprvé letos na USO viděl až s Ahn a hrála fakt hodně dobře, takže to určitě byl těžký zápas pro Biancu (musím kouknout na záznam).
ale ona je teď holt zvyklá vyhrávat.
jenže Belinda je taky pěkná drsňačka, čím větší výzva, tím lepší tenis.......

na jejich semifinále se těším jako malý jarda :))
Reagovat
EllNino
Super semi :) navíc mi zajistí finalistku ve Fantasy :D

Gratulace Biance a Bebe :)
Reagovat
Mayo
Azda zvíťazí Belinda alebo Serena
Reagovat
Alien
Myslím si, že Blanka letošní US OPEN vyhraje!
Reagovat
Nenela
Neee, je fakt strasne nesympaticka...z tech 4 to preju:
1. Belinda
2. Elina
3. Bianka
4. Serena

Tusim, ze to dopadne naopak, ale zase si to Serena konecne odkrouti a prestane prudit s tim vyrovnanim rekordu.
Reagovat
rybicka
A teď? Když jsou tu z třetího a čtvrtého pořadí? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Bianca paradne. Myslim, ze na Bencic si zmlsne. Ta vcera nepredviedla vykon zo zapasu s Osakou. Sice ani nemusela, lebo Donna hrala otrasne, ale ani z jej strany to nebol extra vykon. Plus mentalne je Bianca uplne v inej dimenzii. 12. vyhra v rade, ma to 43-4 tento rok, sebavedomie az do neba.
Reagovat
Krisboy
Na tu letošní bilanci jsem před chvílí koukal. Docela mě to šokovalo. Vypadá to skoro jako McEnroe 1984 nebo Federer 2005 :D

Každopádně si myslím, že celková vítězka vzejde z tohoto semi, tedy Bianca nebo Bebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak si vsimni ako sa BeBe a BiBi na seba podobaju. Jak sestry :)
Reagovat
Krisboy
Trochu ano. Jako Thiem a Schwarzman. Ti když spolu hráli nohejbal, nebo co to tenkrát bylo, rozeznal jsem je jenom podle výšky postavy :D
Reagovat
Krisboy
Je pravda, že na té malé fotce nahoře bych spíš řekl, že je to Belinda :)
Reagovat
smazaný uživatel
31. 12. 2018 - 152. místo
7. 1. 2019 - 107. místo
28. 1. - 68. místo
9. 9. - top 10

Nejrychlejší posun do top 10 po vstupu do top 100.
Reagovat
Krisboy
Ta letošní bilance je úžasná. Na to, že ještě část sezóny nehrála (vynechala tuším i Wimbledon..?). Na druhou stranu, tohle je první větší úspěch na GS.
Reagovat
kolombo94
Vynechala celou Antuku a Trávu .. Když nepočítáme, že vyhrála 1. kolo na French open, a pak nenastoupila :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist