Andreescuová pořád není fit. Sezonu nezahájí ani v Dauhá

20. 2. 2020, 08:11
Aktuality 1
Kometa loňské sezony a úřadující vítězka US Open Bianca Andreescuová nebude startovat ani na turnaji Premier 5 v Dauhá, který začíná v neděli. Její vstup do letošní sezony se kvůli léčbě zraněného kolene stále odkládá.
Profily hráčů
Bianca Andreescuová

Andreescuová kvůli zranění kolene poslední soutěžní zápas odehrála na konci října na Turnaji mistryň, kde vzdala Karolíně Plíškové. Od té doby pákrát ohlásila návrat na kurty. Vrátit se měla na Australian Open, poté v únoru ve Fed Cupu a následně se měla zúčastnit právě probíhajícího turnaje v Dubaji a ještě podniku v Dauhá. Ani poslední jmenovanou akci však nestihne.

Rodačka z kanadské Mississaugy totiž ještě není stoprocentně fit a nevrátí se ani v katarské metropoli, kde turnaj začíná už v neděli. Na doporučení doktorů nechce riskovat obnovení zranění.

Vypadá to, že Andreescuová, pokud se dá dohromady, letošní sezonu zahájí obhajobou svého loňského triumfu v Indian Wells.

Andreescuová na sebe poprvé výrazně upozornila na začátku loňského tenisového roku. Tehdy hráčka druhé stovky šokovala postupem do finále malého turnaje v Aucklandu a asi nikdo nečekal, že by mohla tak rychle a výrazně na své novozélandské vystoupení navázat.

Devatenáctiletá Kanaďanka se během jedné sezony stihla dostat do elitní desítky žebříčku, když ovládla prestižní podniky v Indian Wells a Torontu a grandslamové US Open.

Se zraněním se trápila už v průběhu roku, v rámci antukového jara stihla pouze French Open, kde nenastoupila k utkání druhého kola, a travnatou část sezony včetně slavného Wimbledonu vynechala kompletně.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
není žádná prdel ani v devatenácti. Někdy člověk dospěje k trpělivosti až neuvěřitelně brzo. Rumunky mám rád i v cizím peří - tak se drž, Bianco.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist