Andreescuová se odhlásila z Wimbledonu. Do hlavní soutěže se posunula Kr. Plíšková

25. 6. 2019, 13:39
Aktuality 2
Talentovaná Bianca Andreescuová zůstává na marodce s bolavým ramenem, kvůli kterému odehrála za poslední tři měsíce jediný zápas. Devatenáctiletá Kanaďanka, jež prožívala parádní vstup do sezony, se odhlásila z Wimbledonu. Díky tomu se do hlavní soutěže travnatého grandslamu dostala Kristýna Plíšková, která tak nemusí hrát kvalifikaci.
Bianca Andreescuová

Devatenáctiletá Andreescuová v březnu šokovala ziskem titulu na elitním turnaji v Indian Wells. Jako první ho vyhrála z pozice držitelky divoké karty a coby druhá nejmladší hráčka v historii. Ve světovém žebříčku je na 25. místě.

Ze 36 letošních zápasů prohrála jen čtyři, jenže na konci března kvůli zranění pravého ramena nedojrála osmifinále v Miami a od té doby se bolestí nezbavila. Představila se na French Open, ale po výhře nad Marií Bouzkovou odstoupuila a od té doby nehrála.

A hrtát nebude ani na trávě ve Wimbledonu. O absenci Andresscuové na nejslavnějším turnaji, jenž začne v pondělí, informoval kanadský tenisový svaz. "Bohužel proces zotavení stále pokračuje a musela se z Wimbledonu odhlásit," napsal na twitteru.

Ve Wimbledonu hrála Andeescuová poprvé v roce 2017, kdy prošla kvalifikací a následně vypadla v 1. kole. Loni skončila v závěrečném kole kvalifikace.

Místo Andreescuové se do hlavní soutěže Wimbledonu posunula Kristýna Plíšková, která dnes měla vstoupit do tříkolové kvalifikace. Jejím maximem je 3. kolo z roku 2015, loni vypadla v 1. kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Proto se Kristýna Plíšková odhlásila z kvalifikace na Wimbledon.Je to pozitivní informace a současně satisfakce,kdy na to doplatila Marie Bouzková.Vážně si myslela mladá Kanaďanka,že prorazí hned z první - naivní myšlenka.Je to zraněná můra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist