Andreescuová si po Miami naordinuje zasloužený odpočinek a chce zapracovat hlavně na fyzičce

20. 3. 2019, 12:18
Aktuality 3
Bianca Andreescuová prožívá pohádkový vstup do letošní sezony. V neděli na prestižním turnaji v Indian Wells vybojovala svůj premiérový titul na okruhu WTA a letos odehrála už 31 zápasů, z nichž 28 vyhrála. Není tak divu, že si chce osmnáctiletá kanadská hvězdička po náročném programu úvodních měsíců letošního tenisového roku dopřát zasloužený odpočinek. Během něho by ráda zapracovala na své fyzické kondici a psychické pohodě.
Profily hráčů
Bianca Andreescuová

Andreescuová na sebe upozornila už v lednu, když z kvalifikace došla až do finále v Aucklandu a na konci měsíce ovládla akci WTA 125k v Newport Beach. Poté zvládla obě dvouhry ve Fed Cupu, zahrála si semifinále v Acapulku a v neděli naprosto senzačně dobyla prestižní turnaj v Indian Wells, jemuž se přezdívá "pátý grandslam". Po premiérovém triumfu na okruhu WTA se vyhoupla na 24. místo v žebříčku WTA, sezonu přitom začínala až na 152. příčce.

Nyní ji čeká ještě turnaj v Miami a pak už snad zasloužený odpočinek. Odpočívat ale osmnáctiletá kometa dosavadního průběhu letošní sezony zas tak moc nebude. "Potřebuju si aspoň dva až tři týdny odpočinout od turnajů a zapracovat na fyzické kondici i psychické pohodě."

Kanadská jednička totiž v Indian Wells sice naprosto senzačně vyhrála všech sedm zápasů, ovšem v několika z nich bojovala s bolestmi, křečemi a vyčerpáním. Není se však čemu divit, letos odehrála již 31 zápasů s bilancí 28-3 a teď navíc hraje s mnohem kvalitnějšími soupeřkami než v minulosti.

"Nikdy předtím jsem v takové situaci nebyla. Hrát finále turnaje WTA Premier Mandatory a ještě proti tak kvalitní hráčce jako je Angelique, to se mi nikdy předtím nestalo. Ta touha uspět a dramatický průběh zápasu mi určitě nepřidaly, vyčerpávalo mě to, a proto jsem možná byla unavenější než obvykle."

Andreescuová měla zdravotní potíže už v minulosti. V roce 2016 ji na půl roku zastavila únavová zlomenina chodidla a loni měla problémy se zády. V Indian Wells to zase byly křeče, bolesti, problémy s nohou a rukou.

"Rozhodně na tomhle chci zapracovat. Kanadská tenisová federace má skvělou skupinu lékařů, se kterými se snažíme přijít na nejlepší možnost, jak tohle všechno zvládat a vyvarovat se dalším zraněním."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
"Potřebuju si aspoň dva až tři týdny odpočinout od turnajů a zapracovat na fyzické kondici i psychické pohodě."

Pokud bude po Miami odpočívat jen dva týdny tak baráž proti ČR stihne, pokud tři týdny tak bude Kanada muset hrát bez ní. Pro nás by asi byla lepší ta druhá varianta ...
Reagovat
EllNino
a kdo se chce dívat na Dabrowski v singlu, Abandu a hráčky třetí stovky? Genie a Bianca by byly daleko větší lákadla pro diváky a rozhodně bych radši viděl je
Reagovat
tommr
pokud by byla jistota, že naše postoupí tak bych je samozřejmě taky radši viděl hrát proti Andreescu a Bouchard. Poslední výkony Andreescu ale nahání strach ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist