Andújar je po třech operacích loktu zpět. Po challengeru dobyl i turnaj ATP v Maroku!

15. 4. 2018, 21:47
Aktuality 1
ATP MARRÁKEŠ - Španěl Pablo Andújar, který za poslední dva roky podstoupil tři operace, po několika měsících marných pokusů o úspěšný návrat konečně zažívá vítězné pocity. Týden po challengerovém triumfu ovládl podnik ATP 250 v marockém Marrákeši, když ve finále smetl Brita Kylea Edmunda. Svou neporazitelnost prodloužil na deset utkání.
Profily hráčů
Pablo Andújar

Pablo Andújar se v roce 2015 vyšplhal na 32. místo světového žebříčku, ale na konci sezony začal mít problémy s pravým loktem a od března 2016 do dubna 2017 podstoupil celkem tři operace. 

Loni na podzim dokonce vypadl z žebříčku a po roce bez tenisu začal s návratem na kurty, ale nedařilo se mu. Z devíti zápasů vyhrál jen dva (proti neznámému krajanovi a Geraldu Melzerovi), než minulý týden nastartoval parádní sérii 10 výher v řadě.

Dvaatřicetiletý španělský antukář nejprve ovládl domácí challenger v Alicante a tento týden nenašel přemožitele ani v marockém Marrákeši. Ve finále nedal šanci Britovi Kyleu Edmundovi, kterého přehrál jednoznačně 6-2 6-2.

Andújar ve svém osmém a znovu antukovém finále získal čtvrtý titul. Potřetí zvítězil v Maroku, když navázal na triumfy z let 2011 a 2012, kdy se Grand Prix Hassan II ještě konala v Casablance. Stal se tak nejúspěšnějším hráčem turnaje.

"Vždycky jsem věřil, že se dokážu vrátit, jinak bych se o to nesnažil," prohlásil šťastný rodák z Cuency.

Andújar, který byl ještě v únoru až 1821. hráčem světa a nyní se nachází na 355. místě, se stal žebříčkově nejníže postaveným vítězem turnaje ATP od roku 1998, kdy Australan Lleyton Hewitt (550.) triumfoval v Adelaide. Zítra si polepší o více než dvě stě míst.

Třiadvacetiletý Edmund, který v lednu překvapil postupem do semifinále Australian Open, si na severu Afriky zahrál poprvé ve finále turnaje ATP. Na antuce nebyl až dosud ani ve čtvrtfinále.

"Byl to pro mě dobrý turnaj, cenná zkušenost. Tohle není výsledek, který jsem si přál, ale rok jsem začal dobře a za sebou mám dobrý týden," řekl Edmund.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 561.345 dolarů
nedělní výsledky (15. 04. 2018)
• Dvouhra - finále •
Andújar (Šp.) - Edmund (2-Brit.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Peya (1-Chorv./Rak.) - Paire/Roger-Vasselin (Fr.) 7-5 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Pablo Andújar po třech operacích lokte to je navrat snů. Jen tak dál. Vamos!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist