Andy Ram: Politika vyhrála nad sportem

5. 3. 2009, 19:17
Aktuality 0
Izraelský tenista Andy Ram se před zápasem Davisova poháru ve Švédsku pustil do kritiky Mezinárodní tenisové federace. ITF se podle něj nesnaží přesvědčit organizátory utkání v Malmö, aby změnili rozhodnutí hrát z bezpečnostních důvodů zápasy bez diváků.
Profily hráčů
Andy Ram

"ITF říká, že se jí to nelíbí, ale nic proti tomu neudělali," citovala deblového specialistu Rama agentura AP. Organizátoři se rozhodli hrát zápasy za zavřenými dveřmi kvůli obavám o bezpečnost při plánovaných demonstracích odpůrců izraelské ofenzivy v pásmu Gaza.

Podle Rama měla ITF dát Švédsku ultimátum: buď hrát s fanoušky, nebo přesunout zápas jinam. "Teď už je příliš pozdě. Politika vyhrála nad sportem a to je smutné," dodal.

Mluvčí ITF Jacques Dupre uvedl, že federace s rozhodnutím organizátorů nemohla nic udělat. "Pro dobro soutěže je lepší, když se to odehraje," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist