Anisimovová: Ráda bych byla jako Šarapovová. Grandslam chci vyhrát už tady

18. 1. 2019, 12:15
Aktuality 42
Dravé mládí čeká Petru Kvitovou v osmifinále Australian Open. Sedmnáctiletá Američanka Amanda Anisimovová před letošním turnajem v Melbourne nevyhrála v hlavní soutěži grandslamu ani zápas, ale nyní odhodlaně vyhlašuje: "Chci tenhle turnaj vyhrát. Hned!".
Profily hráčů
Amanda Anisimovová

Anisimovová je dcera moskevských rodáků, narodila se v New Jersey a nyní žije v Miami. V žebříčku je na 87. místě jako nejmladší hráčka ve světové stovce.

V osmifinále v Austrálii je nejmladší Američankou od roku 1993, kdy se to povedlo Jennifer Capriatiové, a na grandslamu obecně od French Open 1998, kdy se takto prosadila Serena Williamsová. "To snad není možné. Nemůžu uvěřit, co se děje," řekla Anisimovová na kurtu po dnešní snadné výhře nad jedenáctou nasazenou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Hraje pod vedením otce Konstantina a v turnaji ještě neztratila ani set. "Cítím se tady výtečně a proti Sabalenkové jsem odehrála životní zápas," pochvalovala si Anisimovová. Vítězce turnaje v Shenzhenu Sabalenkové nasázela 21 vítězných míčů. "Snažím se hrát hodně agresivně, to mám ráda. Tenisem se bavím," řekla.

V roce 2017 vyhrála v New Yorku juniorku na US Open. "Od té doby jsem se změnila herně i mentálně. Věřím si tady jako nikdy předtím, proto hraju tak dobře," řekla Anisimovová. Mezi ženami loni v březnu v Indian Wells mimo jiné porazila i Kvitovou a v září se v Hirošimě poprvé dostala do finále turnaje WTA.

Pokud by Anisimovová naplnila sen o titulu na Australian Open, stala by se první náctiletou vítězkou grandslamu od roku 2006, kdy Ruska Maria Šarapovová v devatenácti letech ovládla US Open. "K Marii vzhlížím, je skvělá hráčka i osobnost. Ráda bych šla v jejích šlépějích a byla jako teenagerka vítězkou slamu," řekla Anisimovová.

Talentovaná Američanka hraje agresivně a zaútočit umí i z pozice, kdy se ve výměně dlouho brání:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
blixa
Kurwa fix ta holka se jmenuje Anisimova !!! Jděte už s tím dementním přechylováním slovanských jmen do řiti !! Skloňovat se to dá a neříkejte, že nepoznáte že jde o ženu !!! To je fakt jak u blbejch na dvorečku.
Reagovat
FulnekUltras
zdánlivě teutónské hradby "normotvorných" Kavčích hor bohužel dosud odolávají, ale zásadní zteč je už naštěstí nablízku - pak se najednou vzpamatují všude... ;-) celkově bych do budoucna ponechal jako rovnocenné obě možnosti - s tím, že případy, v nichž je dnes koncovka -ová používána vyloženě násilně, s postupujícím časem a praktickým jazykovým citem samovolně vyhnijí...
Reagovat
smazaný uživatel
A budou hrát s Peťou první zapas na centru!
Reagovat
FulnekUltras
a kwa - no tak aspoň víme přesný čas... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V zenskom tenise som menej doma, no dovolim si tvrdit, ze toto dievča bude dominovat. Vcera som ju videl prvykrat, nic jej nechýba a protizbran na jej hru sa bude hladat len tazko. Navyse aj psychicky je odolná, herne samozrejme na top urovni. Byt prvykrat na GS a nadelovat takéto naklady, to je velká vec. Kludne to celé moze vyhrat, nebol by som prekvapený..
Reagovat
Blondie
Vidíte ji jednou a už usuzujete? Kdyby člověk viděl jediný zápas, když je Peťa v ráži, čekal by, že bude 20 let nepřetržitě světová jednička ;)
Reagovat
smazaný uživatel
17r, prvy GS.

To su faktory...
Reagovat
skott
Hezký vidět kolik dívek k Máše vzhlíží a ovlivnila během své kariéry. Ať se o ní říká a píše co chce, tak Maria je jednoznačně nejčastěji zmiňovaná mezi mladými hráčkami jako jejich dívčí idol. A je naprosto jedno z jaké země nebo kontinetu pochází - Xinyu Wang, Arango, Kenin, Anisimova, Dart, Vismane, Peterson nebo většina Rusek v čele s Potapovou. Seznam by byl prakticky nekonečný.
Reagovat
Aussie
Proto taky všechny hulákaj jak na lesy? Pánbů nám pomoz!
Reagovat
FulnekUltras
pánbíčka zatím bohužel trumfují prachy
Reagovat
blixa
Jako že za každý decibel mají o 1000 dolarů víc nebo jak ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
IKONA
Reagovat
mahycek
Ta si teda myslí !! Petra ji musí odkázat, tam kam patří !!!!
Reagovat
FulnekUltras
a to by mělo právě tak stačit. Jsem přesvědčen, že v souboji s Petrou už mu daleko víc než dosud zapracuje hlava - a to bude voda na náš mlejn...
Reagovat
Jan
No podobná jí je :)
Reagovat
EllNino
O dost hezčí :)
Reagovat
tommr
Sharapova v 17 byla taky roztomilá ...
Reagovat
Aussie
Zdobí ji mládí, jak by řekla moje máma.
Reagovat
Empe
To říkala svého času jistá Evženie taky a Petra ji srovnala do latě tak, že se ještě nevzpamatovala. :D
Ne, vážně, mám z toho zápasu obavy. Tohle je přesně typ, se kterým Petra prohrává - kometka s ohromnou aktuální formou.
Na druhou stranu, Petra je Petra a jakkoli předjímat nemá smysl. :-D
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Serpens
To samé co vloni Kostyuk. Ta se ale od té doby moc nepředvedla.
Reagovat
FulnekUltras
za pár měsíců po ní neštěkne československý vlčák
Reagovat
blixa
Tak československý vlčák především vyje, skoro neštěká. Takže asi neštěkne .. :D
Reagovat
FulnekUltras
njn, on je to vlastně spíš vlk nežli pes - ale mám odzkoušeno, že mezi žrádlem a vytrvalými posilujícími doušky z hajzlu sem tam i krátce blafne - každopádně v domácím teritoriu strašlivě ohryzané prakticky všechno jen trochu nekovové až na jádro, načež hrozilo, že mu zachutnají i lidi - museli jsme ho dát pryč ;-)))
Reagovat
brixner
Hele, Čenda by se určo vohlíd! Aspoň teda...Jednou se taky vohlíd, ukázal čenichem na krásnou babu, já zrychlil, koukam na to její krásný háro až na prdelku, sice měla baloňák, ale ten pude dolu, žáno a užuž se jí chystam dvořit, když vtom se votočila a...No, byl to ňájek zasranej rocker s pačesama až na prdel a chybějící trojkou nahoře! Sem myslel, že mi jebne! Já už budu muset ty brejle nosit snad i ven :-))
Reagovat
janek_da
takze Cenda je homous
Reagovat
brixner
Janku, vod kdy píšeš jako tatar?????
Reagovat
peggy
Doufam,Amando,ze budes tak tvrda a tu damu porazis.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, hned jak jí los do cesty převede Marii, tak ať je Amanda nekompromisní.
Reagovat
George_Renel
Ve šlépějích Šarapovové? Tak to aby si sehnala ruského doktora. .-)
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
brixner
Pan dochtor Meldonov už má připravenej kontrakt :-))
Reagovat
Ravik
ty si jitrnice
Reagovat
peek
Doufám, že v sobotu Petra srovná bilanci na 1:1
Reagovat
Fransoas
Samozřejmě jsem na straně Petry a také doufám,že to nebude další překvapení na úkor Petry.
Reagovat
FulnekUltras
ten aspekt odvety za minulou porážku může Petru také patřičně nabudit - poooooooojď si do ní, holčičko NAŠE !!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ať jde v jejích šlépějích ale ať tak neřve...
Reagovat
Fransoas
Zdravim.Zápas jsem neviděl.Pokud by tomu tak bylo,že tato mladá hráčka se projevuje hlasově,tak kopíruje svoji ikonu.V duelu s Petrou jsem na to vážně zvědav.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona nerve
Reagovat
Krisboy
Prosatana jen to ne!!! Buď sama sebou!!!!!!!!!!!
Reagovat
Andrew89
na highlights a hrála fakt dobře. Ale známe jak to chodí...po posvícení přichází..... :D
Reagovat
Andrew89
měla přesně ten zápas, kdy ti tam spadne totálně všechno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist