Anisimovová v San José zvládla vstup do turnaje, Vekičová si poradila s Azarenkovou

2. 8. 2019, 09:01
Aktuality 4
WTA SAN JOSÉ - Sedmnáctiletá Amanda Anisimovová na domácím podniku v San José zvládla vstup do turnaje, když nedala šanci zkušenější krajance Madison Brengleové. Mezi nejlepší osmičku prošla i nasazená Donna Vekičová, která přehrála bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou vítězku Australian Open Viktorii Azarenkovou.
Amanda Anisimovová

Amanda Anisimovová letos na antuce v Bogotě získala svůj premiérový titul, senzačně došla do semifinále grandslamového French Open a bezpochyby prožívá životní sezonu.

Teprve 17letá Američanka zahájila svou přípravu na domácí US Open na podniku WTA Premier v San José. A vstup do turnaje zvládla. Nasazená čtyřka, jež měla v prvním kole volný los, nedala šanci zkušenější krajance Madison Brengleové a za necelou hodinu slavila hladkou výhru 6-2 6-2.

Anisimovová sice čtyřikrát v utkání přišla o podání, nicméně Brengleové nedovolila uhájit jediný servis, na returnu získala 33 ze 44 bodů.

Ve čtvrtfinále se Anisimovová utká se Saisai Zheng, která zametla 6-2 6-0 s domácí nasazenou hráčkou Danielle Collinsovou. S čínskou tenistkou se potkala loni na tvrdém povrchu v Hirošimě a ztratila s ní pouhé dva gamy.

Mezi nejlepší osmičku prošla také Donna Vekičová. Nasazená Chorvatka přehrála 6-4 6-3 bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou vítězku Australian Open Viktorii Azarenkovou, jež v roce 2010 triumfovala v bývalém dějišti ve Stanfordu. Ve čtvrtfinále překvapivě narazí na Kristie Ahnovou.

Domácí kvalifikantka a až 178. hráčka světa po setech 6-3 6-3 zaskočila nasazenou trojku a loňskou semifinalistku Elise Mertensovou. Sedmadvacetiletá Američanka si tak po více než dvou letech a podruhé v kariéře zahraje čtvrtfinále turnaje WTA a bude bojovat o první semifinále.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA, tv. povrch, 876.183 dolarů
čtvrteční výsledky (1. 8. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Anisimovová (4-USA) - Brengleová (USA) 6-2 6-2
Ahnová (USA) - Mertensová (3-Belg.) 6-3 6-3
Vekičová (5-Chorv.) - Azarenková (Běl.) 6-4 6-3
Saisai Zheng (Čína) - Collinsová (8-USA) 6-2 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Azarenka je sice na rozdíl od Sharapovový zdravá, ale výkonostně je na tom stejně. Obě už mají svoje nejlepší léta dávno za sebou a budou už jen paběrkovat. Otázka je jen jak dlouho je to ještě bude bavit ...
Reagovat
George_Renel
Tak dlouho, dokud budou pořadatelé házet perly.....
Reagovat
rybicka
Třeba se bojí ukončit kariéru jako Šafi, aby kvůli tomu nesklízely stejně nelaskavé komentáře :-))
Reagovat
Cico93
Azarenka ešte pôjde hore. Verím...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist