Argentinci Cachín a Londero v Córdobě prožívají životní turnaj

7. 2. 2019, 13:24
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Na okruhu ATP toho příliš neodehráli, v hlavní soutěži nikdy nevyhráli. Tento týden na domácí antuce v Córdobě však Juan Ignacio Londero a Pedro Cachín zvítězili už dvakrát a čeká je vzájemný souboj o postup do semifinále.
Juan Ignacio Londero

Argentinci Pedro Cachin a Juan Ignacio Londero do tohoto týdne neměli na kontě jediný vyhraný zápas na turnaji ATP. Dohromady si připsali pět startů v hlavní soutěži.

Na novém domácím antukovém podniku v Córdobě, která získala pořadatelství od ekvádorského Quita a je úvodní akcí čtyřdílného seriálu Golden Swing, však oba postoupili už do čtvrtfinále a v něm je čeká vzájemný souboj. Jeden z nich se tak podívá minimálně do semifinále.

23letý Cachin prošel dvoukolovou kvalifikací, v prvním kole vyřadil Brita Camerona Norrieho a ve druhém kole trápil čtvrtého nasazeného Španěla Pabla Carreña-Bustu. Sice začal prohraným servisem, ale od té chvíle už držel s favoritem krok.

Domácí outsider dokonce smazal manko brejku a za stavu 6-5 měl čtyři setboly. Nevyužil je a sadu prohrál v tie-breaku, druhý set ale začal brejkem a v tu chvíli mu soupeř kvůli bolestem pravého ramena vzdal. 

25letý Londero startuje díky divoké kartě od pořadatelů a za důvěru se jim dokonale odměňuje. Premiérovou výhru na okruhu ATP si připsal proti z Davis Cupu unavenému Chilanovi Nicolasi Jarrymu a do čtvrtfinále se dostal po další dvousetové výhře 7-5 6-3 nad Italem Lorenzem Sonegem.

Ve čtvrtek do turnaje ATP 250 poprvé zasáhne trio nejvýše nasazených: Ital Fabio Fognini se utká se Slovincem Aljažem Bedenem (h2h 8-0), Ital Marco Cecchinato bude čelit španělskému mladíkovi Jaume Munarovi a domácí Diego Schwartzmann se střetne s italským kvalifikantem Alessandrem Giannessim.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 589.680 dolarů
středeční výsledky (06. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cachín (Arg.) - Carreňo (4-Šp.) 6-7(3) 1-0 skreč C.
Londero (Arg.) - Sonego (It.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Molteni (3-ČR/Arg.) - Jarry/Lorenzi (Chile/It.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist