Argentinci řeší problém. Neví koho postaví do deblu proti Španělům

18. 10. 2008, 11:05
Aktuality 0
Za pět týdnů se v Argentině bude konat vrchol letošního týmové soutěže. V Davisově poháru vyzvou domácí tenisté silné Španěly. Kapitán Argentinců Alberto Mancini se ve dvouhře může spolehnout na dva hráče první světové desítky Nalbandiana a del Potra. Ovšem je otázkou, koho postaví do sobotní čtyřhry.
Agustin Calleri a Guillermo Caňas - dostanou šanci ve finále Davisova poháru získat bod ve čtyřhře?

Kapitán Alberto Mancini do páteční dvouhry s největší pravděpodobností nasadí Davida Nalbandiana a del Potra. Hráče první světové desítky, jež svůj tým dovedli až do finále.

Ale kdo bude hrát čtyřhru? Mancini přiznal, že ještě neví.

"Největší starosti mám se složením deblové dvojice," řekl vůdce reprezentačního týmu Mancini deníku Clarin. "Na tento post nemáme na výběr z toho nejlepšího, a tak musíme improvizovat," dodal.

Nejlepší argentinští deblisté se v žebříčku deblistů pohybují na chvostu první světové padesátky.

Přirozenou volbou by byl Lucas Arnold-Ker, ovšem v Davis Cup už čtyři roky nehrál. Maximo Gonzalez si ještě nepřipsal ani jeden start. Oba se tak nomince zřejmě nedočkají.

A tak nezbývá nic jiného, než složit dvojici ze dvou singlistů.

David Nalbandian, sedmý hráč světa, by mohl zopakovat hattrick proti Švédům. Jenže v semifinále s Ruskem poprvé na domácí půdě prohrál, jak v singlu, tak ve čtyřhře. A trenér kapitán ho do deblu postavit nechce, protože chce svého nejlepšího hráče šetřit na nedělní dvouhry, ve kterých se může rozhodovat. Tudíž této variantě se chce Mancini vyhnout.

Arnold a Nalbandian hráli v úterý spolu v Madridu a porazili světové deblisty Martina Damma a Pavla Víznera 6-4 6-4. Proti Španělům však s největší pravděpodobností nenastoupí.

V úvahu nepřipadá ani Juan Martin del Potro. Mmísto pro duely ve dvouhře má jisté, ale se čtyřhrou nemá příliš zkušeností. Navíc se musí také šetřit na singly.

"Hledáme dvojici proti již sehranému španělskému páru Felicianu Lopezovi a Fernandu Verdascovi," uvedl Mancini. Kým tedy tým doplní?

Guillermo Caňas, Juan Monaco, José Acasuso nebo Agustin Calleri. To jsou tenisté, kteří se v posledních letech v týmu střídavě objevovali.

Caňas hrál poslední deblový zápas po boku Nalbandiana proti Rusku. Deblovou bilanci má 4-3, z toho 2-2 s Nalbandianem.

Calleriho skóre v týmové soutěži má 6-2 v deblech, ale se čtyřmi různými parťáky. Sobotní zápas nehrál už od roku 2006.

Acasuso hrál čtyřhru třikrát. Dva zápasy vyhrál s Nalbandianem, společně s deblovým specialistou prodlehli Rakušanům.

Monaco ještě debl v Davis Cupu nehrál, ačkoliv on a Maximo González vyhráli tento rok turnaj ve Valencii a dostali se do semifinále US Open.

V něm byl i Sergio Roitman, ale nikdy nehrál Davis Cup.

Mancini tak má v následujících těžkou práci. Vybrat dva vhodné tenisty, které společně postaví do sobotní čtyřhry, jež za určitých okolností může rozhodnout o vítězi letošního ročníku Davisova poháru. Rozhodovat se zřejmě bude nejen podle aktuální formy a schopnosti hrát čtyřhru, ale také vezme v potaz sehranost dvou parťáků.

Rozhodovat se bude nejspíše ze čtveřice Caňas, Calleri, Monaco a Acasuso. Nebo snad využije služeb některých z deblových specialistů?

Finále, které bude poprvé hostit Argentina, se koná o víkendu od 21.11. - 23.11. v Mar del Platu na rychlém povrchu. Domácí tenisová asociace změnu oproti předchozím zápasům v Buenos Aires provedla vzhledem k tomu, že tenisté přivítají antukové specialisty ze Španělska. V čele s Nadalem.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist