Argentinec Alund si v Cancunu poprvé zahraje challengerové semifinále

29. 11. 2008, 13:11
Aktuality 0
CHALLENGER CANCUN / TOYOTA - Favoritům se na mexické půdě v Cancunu příliš nedaří. Do semifinále místního challengeru se totiž dostal jen jeden nasazený hráč, naopak ve finále se mohou potkat tenisté, kteří challenger ještě nikdy nevyhráli.
ilustrační foto

Asi nejpřekvapivějším semifinalistou je Třiadvacetiletý Argentinec Martin Alund. Ten ještě před letošní sezonou neměl prakticky žádné zkušenosti s challengerovými podniky. A až dodnes nepoznal, jaké to je hrát o postup do finále. Semifinálový duel si překvapivě zajistil výhrou 6-4 6-3 nad druhým nasazeným krajanem Brianem Dabulem, se kterým všech šest předchozích vzájemných střetnutí prohrál.

Jako největší papírový favorit v Cancunu zůstal poslední nasazený tenista. Portugalec Rui Machado ve třech setech zdolal turnajovou trojku Kevina Kima a o finále si zahraje právě s hráčem čtvrté světové stovky Alundem.

Druhým finalistou se může stát Slovinec Grega Zemlja. 241. hráč světa na druhém mexickém turnaji v řadě postoupil do semifinále, když ani set neztratil s Kubotem, Tenconim a hladce 6-2 6-3 porazil i turnajkovou čtyřku Frederica Gila. O své druhé finále si zahraje s jednatřicetiletým Vicentem, který hrál o titul naposledy začátkem minulé sezony. Několik let se však bývalá světová devětadvacítka trápí a v žebříčku se propadá.

Toyota: O titul si zahrají favorité
Přestože cestu do finále měli trnitou, zahrají si o titul z challengeru v japonské Toyotě dva nejvýše nasazení tenisté a sousedé ve světovém žebříčku. Turnajová dvojka Hyung-Taik Lee z Korei se po další třísetové výhře postaví domácí jedničce Go Soedovi, se kterým vyhrál všechny tři vzájemné zápasy bez ztráty setu.

Jak v Cancunu tak v Toyotě se hraje o dotace ve výši 35.000 dolarů.

CHALLENGER CANCUN (Mexiko, antuka, 35.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zemlja (Slovi.) - Gil (4-Port.) 6-2 6-3
Machado (7-Port.) - K. Kim (3-USA) 1-6 6-1 6-4
Vicente (Šp.) - Eitzinger (5-Rak.) 4-4 skreč E.
Alund (Arg.) - Dabul (Arg.) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice: Vicente (Šp.) - Zemlja (Slovi.), Machado (Port.) - Alund (Arg.)

CHALLENGER TOYOTA (Japonsko, hala, 35.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Soeda (1-Jap.) - Suzuki (Jap.) 7-5 6-3
H. T. Lee (2-Kor.) - de Chaunac (Fr.) 7-6 3-6 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist