Argentinec Kicker se po tříletém trestu vrátil porážkou s krajanem Bagnisem

24. 2. 2021, 14:43
Aktuality 1
ATP CÓRDOBA - Nicolas Kicker se po odpykání bezmála tříletého trestu za ovlivňování zápasů vrátil porážkou. Na domácí antuce v Córdobě 28letý Argentinec startující na divokou kartu prohrál 1-6 4-6 s krajanem Facundem Bagnisem.
Profily hráčů
Nicolas Kicker

Nicolas Kicker si v roce 2017 odbyl premiéru na grandslamovém turnaji, získal třetí challengerový titul a ve světovém žebříčku se vyšplhal na 78. místo.

Jenže v květnu 2018 dostal tříletý distanc za ovlivnění dvou zápasů na challengerech v italské Padově a kolumbijské Barranquille. Podle jednotky pro bezúhonnost tenisu (TUI) neinformoval o korupčním jednání ani nespolupracoval při vyšetřování.

Natáčením videí s protikorupční tematikou si svůj trest za zmanipulování výsledků o čtyři měsíce zkrátil a tak včera mohl v 28 letech obnovit kariéru.

Hned svůj první zápas po téměř tříleté pauze argentinský tenista odehrál na turnaji ATP, neboť překvapivě dostal divokou kartu od pořadatelů antukové akce v Córdobě. Výhrou se však vrátit nedokázal, s krajanem Facundem Bagnisem prohrál 1-6 4-6.

Bagnis včetně kvalifikace vyhrál už čtvrtý zápas po sobě a může se chystat na souboj o postup do čtvrtfinále proti osmému nasazenému krajanovi Federicu Delbonisovi, jenž si poradil s Portugalcem Pedrem Sousou.

Z Argentinců v úterý zvládli první kolo také Federico Coria, Francisco Cerundolo, Juan Manuel Cerundolo a Tomas Martin Etcheverry, 

Sedmým Argentincem mezi šestnáctkou nejlepších je Diego Schwartzman, jenž měl v úvodním kole jako nasazená jednička volný los. Do soutěže vstoupí duele proti Italu Marcu Cecchinatovi (h2h 3-1), kterému bude mít šanci oplatit debakl z finále domácího turnaje v Buenos Aires 2019.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 294.235 dolarů
úterní výsledky (23. 02. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ramos-Viňolas (5-Šp.) - Londero (Arg.) 4-6 6-2 6-2
Coria (Arg.) - Koepfer (6-Něm.) 6-1 6-4
Monteiro (7-Braz.) - Menezes (Braz.) 6-3 6-3
Delbonis (8-Arg.) - Sousa (Portug.) 6-4 6-4
F. Cerundolo (Arg.) - Mager (It.) 6-7(3) 6-1 6-4
Etcheverry (Arg.) - Martin (SR) 6-3 7-6(4)
Bagnis (Arg.) - Kicker (Arg.) 6-1 6-4
Cerundolo (Arg.) - Seyboth Wild (Braz.) 7-5 7-6(3)
Carballés (Šp.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 6-1
Cecchinato (It.) - Dellien (Bol.) 6-2 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
jako jasně, že někdo nás živit musí... ale já už snad fakt do toho nejbližšího půjdu zítra ráno položit cepa... ;-))) smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist