Arruabarrenaová v Bógotě prosvištěla do semifinále

16. 4. 2016, 10:29
Aktuality 6
WTA BÓGOTA - Lara Arruabarenaová doslova prolétla do semifinále antukového turnaje v Bógotě. Bývalá španělská šampionka prohrála ve třech zápasech pouhých pět gamů, když ve čtvrtfinále smetla Američanku Vickeryovou. Zbylé tři semifinalistky v Kolumbii usilují o první trofej z turnaje WTA ve dvouhře.
Lara Arruabarrenaová

Lara Arruabarenaová před čtyřmi lety v Bógotě získala svůj jediný titul na okruhu WTA. Žádné jiné finále si nezahrála. Nyní se do něj může dostat podruhé v kariéře a znovu k tomu má dobře nakročeno ve vysoké nadmořské výšce v kolumbijské metropoli.

Čtyřiadvacetiletá Španělka i svůj čtvrtý start v Bógotě proměnila minimálně ve čtvrtfinále a letos v něm nedala šanci Sachii Vickeryové. Dvacetiletou Američanku smetla 6-0 6-2 a se ztrátou pouhých pěti gamů ve třech zápasech postoupila poprvé v sezoně do semifinále.

O své druhé finále si 86. hráčka světa Arruabarrenaová zahraje s další Američankou - pátou nasazenou Irinou Falconiovou (h2h 1-0). Pětadvacetiletá tenistka původem z Ekvádoru rovněž na cestě do prvního letošního semifinále neztratila ještě ani set, když ve čtvrtfinále porazila 6-1 6-4 Argentinku Catalinu Pellaovou a přiblížila se tak svému premiérovému finále.

O druhé místo ve finále se utkají Španělka Silvia Solerová-Espinosaová a Brazilka Paula Goncalvesová, jež po výhře 6-4 6-3 nad finalistkou z roku 2012 a přemožitelkou nasazené jedničky Svitolinové Ruskou Alexandrou Panovovou postoupila poprvé v kariéře do semifinále turnaje WTA.

• WTA INTERNATIONAL BÓGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (15. 04. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Arruabarrenaová (4-Šp.) - Vickeryová (USA) 6:2, 6:0
Falconiová (5-USA) - Pellaová (Arg.) 6:1, 6:4
Solerová (Šp.) - Sadikovicová (Švýc.) 6:4, 6:4
Goncalvesová (Braz.) - Panovová (Rus.) 6:4, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Pedronegro
kromě r navíc ve jméně v nadpisu jen ještě upozornění, že Bógota tedy určitě ne - je to Bogotá, když už si tedy hrajete i na přízvučná označení ...
Reagovat
Pedronegro
tak ne, Arruabarrena je správně, ale Bógota stále strašné :)
Reagovat
FulnekUltras
to už snad spíš Bóbika... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to berou podle vzoru Córdoba...
Reagovat
Pedronegro
jo, je to jako napsat Práha, Ostráva nebo Brnó :)
Reagovat
lars
Brengle vyhrala jen 5 gamu a na vyhru mela kurz 1.29
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist