Auger-Aliassime ve Florencii získal druhý titul. Slaví opět v hale

16. 10. 2022, 23:02
Aktuality 13
ATP FLORENCIE - Kanaďan Félix Auger-Aliassime potvrdil na halovém turnaji ve Florencii roli nejvýše nasazeného hráče a získal druhý titul na okruhu ATP. Díky výhře 6-4 6-4 nad finálovým debutantem Jeffreym Wolfem z USA se navíc vrátí do první desítky světového žebříčku.
Félix Auger-Aliassime

Dvaadvacetiletý Félix Auger-Aliassime si ve Florencii zahrál o titul potřetí v této sezoně a celkově pojedenácté v kariéře. O rok staršího Jeffreyho Wolfa zdolal za necelé dvě hodiny a navázal na svůj letošní premiérový triumf na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu.

V žebříčku sezony si rodák z Montrealu díky zisku titulu upevní sedmou pozici, která by mu zajistila premiérový start na listopadovém Turnaji mistrů v Turíně.

• ATP 250 FLORENCIE •
Itálie, tv. povrch / hala, 612.000 eur
nedělní výsledky (16. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Auger-Aliassime (1-Kan.) - Wolf (USA) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Mahut/Roger-Vasselin (Fr.) - Dodig/Krajicek (3-Chorv./USA) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Torn
Z Felixe mám radost. Je to kvalitní hráč a je to sympaťák. Vždycky bude trochu jeho slabina hlava, ale už na tom pracuje. Lepší se ke GS proklestit postupně přes menší tituly, než vyhrát jedno GS a pak 2 roky hrát tužku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nove karierni zebrickove maximum. Vylet do Florencie se celkem podaril, az na to finale, kdy to Felix zahral dobre nejen takticky, neustale to tlacil prez BH Vlcouna, no... ten nestacil casto obihat tak, aby to rezal na max.

Ovsem posun o 19 mist je zajimavym pocinem tohoto tydne, idyz je mi jasne, ze prez zimu bude zase nekde kopat do micudy, takze kdo vi jek dlouho se na tom placu udrzi.

Gratulace FAA k titulu, vylepsil si finalove stats na 2/10
Reagovat
Pe3k
Turnaj to byl slabě obsazený a malý, ale Felix měl i tak velkou radost z titulu. Je třeba s tou finálovou bilancí něco dělat 2/8 je špatná bilance, ale je třeba se na to dívat pozitivně a to, že se dostal už do 10 finále a začíná je i vyhrávat.

Každopádně to, že si degradoval jeho fh na pouhých 7/10 je neodpustitelné. Já když se snažím být nestranný což není lehké, tak bych mu dal, tak 8,5/10. Finále mě moc nenadchlo, spíše nudilo. Felix bojuje o udržení v top 10, ale hlavně o turnaj mistrů, kde bude usilovat o 8 místo s Fritzem. Ještě se bude hrát několik turnajů před WTF, tak jsem zvědavý.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsi precitlively.... 7/10 je hodne dobre, za mne, tam ma jeste slusny potencial to dostat vyse... krom toho je to nejaky pohled, a je jen videt jakym zpusobem premyslis, neustale agresivne, hned tu sermujes s degradacemi... a to radeji ani nebudu hodnotit plno tvych mistnich vylevu a kravin... ktere se nehodi ani cist na zachode.

Vlk, za mne, uz to nema kde dostat dale... proto tam davam 10/10

Jen to spatne chapes...ale to je jedno,...

FAA je mlady, 2 roky zpet jsem videl jeho serv 10/10, ale trochu jsem snizil na 9/10, je mozne, ze ho dokaze mit extra za urcitych podminek... jsou to jen me pohledy, nic vic...nechce se mne to uz ani rozebirat, jako proc, tvl. Stejne nejvetsim vasim problemem a cinnosti je praskani Ondrovi.

Zajimave je, ze trebas nehodnotis moje hodnoceni VLKa na BH 5/10, a to ve finale mu tam z BH daval paradni winnery...

Fakt me to nebavi... ty a nestranny??? :DDD
Hit roku....

Bez si ted stezovat Ondrovi tvl...ze jsem si dovolil napsat 7/10...
Reagovat
Pe3k
No tu větu jsem psal spíše ze srandy, že si degradoval jeho fh a zajímalo mě jen, jak si k tomu hodnocení 7/10 FAA fh a 10/10 Wolf fh došel, jinak je mi to jedno i kdyby si mu dal 0/10 neřekl bych, že já jsem zrovna přecitlivělý...Vlka jsem nechtěl nijak hodnotit, protože jsem viděl jen jeho 2 zápasy a tak nechci hodnotit hráče, kterého nemám nasledovaného...Z toho co si napsal mám pocit, že ten "přecitlivělý" si spíše ty Vlku...
Reagovat
Vlk-v-trave
Normalne... nebot trebas na LC co jsem videl FAA, tak svuj fh dokazal zahrat nadstandart... ale neni - aspon za mne - schopny ho drzet...vzdy. Takze tam vnimam vetsi prostor k zlepseni, nez u Vlka, tam moc nevidim kam by to mel dostat dale... u nej jeho FH bude spis asi strop. Max, co muze ze sebe vythanout. Dost skoda, ze se na BH vubec neveri... nebot bylo videt, ze by ten BH mohl vytahovat casteji...tam ma prostor k zlepseni nebyvaly...

Kdybych mel jejich fh porovnavat s Delpem, Nadalem, tak se tu bavime uplne o jinych cislech. To je to, jsem uz komentoval v tom clanku...

Hodnotim jejich individualni moznosti. Krom toho se to ve finale presne potvrdilo... FAA ho prehral prez BH, a udrzel svuj serv level na tech 9/10...rekneme tak, tak, ale dal to.
Reagovat
Pe3k
Ok díky za vysvětlení.
Reagovat
EllNino
Ono je nasnadě říci, že to není 7 bodů z deseti, ale že je na 7. levelu a může se dostat do desátého, zatímco J. J. už v 10. leveu je a víc z toho nevytříská ... :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani když se učeše?smile
Reagovat
Ondrej2280
Neboj:))zatial mi nic nepraskal;))
Reagovat
Tennisfan77
Hala je úplně jiná liga, Felix využil trošku slabšího obsazení, nebudeme si nic nalhávat. Chce to úspěchy na větších turnajích, tam je to zatím slabší.
Reagovat
turista
Důležité je, že se mu podařilo prolomit bariéru z finálových zápasů a už má 2 tituly. To je velká pomoc do dalších bojů na okruhu. Velké uznání!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist