Australanky jsou po 21 letech v semifinále, Němky vyhrály na Slovensku

9. 2. 2014, 08:14
Aktuality 2
FED CUP - Prvními semifinalistkami letošního Fed Cupu se staly tenistky Austrálie, které se mezi kvarteto nejlepších týmů dostaly po 21 letech. Austrálie v domácím prostředí smetla 4-0 na zápasy a bez ztráty jediného setu loňské finalistky Rusky, které do Hobartu přiletěly ve výrazně oslabené sestavě bez jediné hráčky Top 100. O finále se utkají s Německem, které uspělo na Slovensku.
Fedcupový tým Austrálie

Tenistky Austrálie si poprvé od roku 1993 zahrají semifinále Fed Cupu. Tým kapitánky Alicie Molikové porazil v prvním kole v domácím prostředí hladce 4-0 loňské finalistky Rusky, které do Austrálie přiletěly bez svých 13 nejlepších hráček ve světovém žebříčku. V Hobartu mladé svěřenkyně Anastasie Myskinové nezískaly ani set.

Na úvodní suverénní výhru domácí Casey Dellacquaové nad Irinou Chromačevovou navázale dvěma body zkušená Samantha Stosurová, která smetla mladé debutantky ve Fed Cupu. V sobotu bývalá vítězka US Open smetla 6-4 6-0 teprve šestnáctiletou Valerii Kuděrmetovovou a dnes přehrála znovu snadno 6-2 6-3 osmnáctiletou Viktorii Kanovou.

Po zrušeném čtvrtém singlu pak zpečetily skóre finalistky tří loňských grandslamů Casey Dellacquaová s Ashleigh Bartyovou vítězstvím 6-1 6-3 ve čtyřhře nad párem Irina Chromačovová a Valeria Solovjovová.

Austrálie si v dubnovém semifinále zahraje znovu v domácím prostředí, neboť narazí na Němky.

Silné německé kvarteto uspělo v Bratislavě proti Slovenkám, v jejichž barvách neobstála jednička Dominika Cibulková. Včera čerstvá finalistka Australian Open prohrála po neproměněném mečbolu s Petkovicovou a dnes za stavu 0-2 na zápasy podlehla 3-6 6-7 v souboji s Angelique Kerberovou.

Slovenské tenistky tak nezopakují loňské semifinále a v dubnu je čeká baráž.

Poosmé za posledních devět let postoupily do semifinále tenistky z Itálie. V prvním kole zvítězily i bez svých největších opor Erraniové a Vinciové ve Spojených státech, které také nastoupily bez svých nejlepších hráček Sereny Williamsové či Sloane Stphensové.

Za Američanky, které po roce čeká opět boj o záchranu, nedokázaly ve dvouhrách bodovat Christina McHaleová, Madison Keysová ani Alison Riskeová. Za italské obhájkyně titulu se prosadily dvakrát Karin Knappová a jednou Camila Giorgiová.

O finále budou Italky hrát znovu na půdě soupeřek, buď v Česku, nebo ve Španělsku.

Ze Světové skupiny II postoupily do baráže poprvé po 21 letech Polky, které v čele s Agnieszkou Radwaňskou zvítězily ve Švédsku. Především zásluhou devatenáctileté Eugenie Bouchardové uspěla proti oslabeným Srbkám také Kanada, která byla mezi elitou naposledy v roce 1993. 

Až ve čtyřhře si playoff zajistily Francouzky, které ve dvouhrách potrápila dvěma body šestnáctiletá Švýcarka Belinda Bencicová. Nejslabším členem osmičlené baráže budou tenistky Argentiny, které bez jediné hráčky Top 100 porazily Japonky.

- FED CUP 2014, SVĚTOVÁ SKUPINA I, 1. KOLO -
kompletní výsledky (08. - 09. 02. 2014)
Austrálie - Rusko 4-0 (Hobart, tv. povrch)
sobota 8. února:
Dellacquaová - Chromačovová 6-0 6-2 ... 1-0
Stosurová - Kuděrmetovová 6-4 6-0 ... 2-0
neděle 9. února:
Stosurová - Kanová 6-2 6-3 ... 3-0
Bartyová/Dellacquaová - Chromačovová/Solovjovová 6-1 6-3 ... 4-0
.
Slovensko - Německo 1-3 (Bratislava, tv. povrch / hala)
sobota 8. února:
Cibulková - Petkovicová 6-2 6-7(7) 2-6 ... 0-1
Hantuchová - Kerberová 6-7(9) 1-6 ... 0-2
neděle 9. února:
Cibulková - Kerberová 3-6 6-7(5) ... 0-3
Čepelová/Rybáriková - Görgesová/Grönefeldová 4-6 6-3 10-7 ... 1-3
USA - Itálie 1-3 (Cleveland, tv. povrch / hala)
sobota 8. února:
McHaleová - Knappová 3-6 6-3 1-6 .. 0-1
Keysová - Giorgiová 2-6 1-6 ... 0-2
neděle 9. února:
Riskeová - Knappová 3-6 5-7 ... 0-3
Davisová/Keysová - Burnettová/Matteucciová 6-2 6-3 ... 1-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Angie hrála neskutečně, Dominika se ještě snažila to ve druhém urvat, ale...Zápas měl velmi vysokou úroveň! Gratulace Německu, vyhrály naprosto zaslouženě
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist