Australian Open: Berdych a Štěpánek s kvalifikanty, Hájek jde na Roddicka

14. 1. 2011, 03:20
Aktuality 17
V Melbourne byl rozlosován úvodní grandslam roku. Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek zahájí Australian Open proti jednomu z kvalifikantů, mezi kterými jsou ještě tři Češi. Jana Hájka čeká hned v 1. kole osmý nasazený Andy Roddick. Obhájce titulu Federera vyzve Slovák Lacko, světová jednička Nadal bude hrát s Brazilcem Danielem.
Australian Open

Tomáš Berdych byl na Australian Open v letech 2007 až 2009 ve 4. kole. Nestačil na Davyděnka a dvakrát na Federera. Letos je nasazenou šestkou a v úvodních kolech by ho tak neměl čekat žádný těžký soupeř. Do turnaje vstoupí proti jednomu z kvalifikantů, v případném druhém kole ho vyzve vítěz německého souboje Kohlschreiber - Kamke. Už v osmifinále by ale mohl znovu narazit na Nikolaje Davyděnka, kterého z deseti vzájemných zápasů porazil jen loni na trávě.  

Radek Štěpánek loni půl sezony promarodil a v žebříčku se propadl do sedmé desítky. V Melbourne tak není mezi nasazenými, přesto má na úvod dobrý los. Stejně jako Berdych se střetne s kvalifikantem, ve druhém kole je pravděpodobný souboj s Isnerem. S Američanem jediné vzájemné utkání před třemi lety vyhrál. Pokud by se rodák z Karviné dostal do 4. kola, mohl by vyzvat Nadala.

Jednoznačně nejtěžšího soupeře má z Čechů Jan Hájek. Aby zopakoval loňské druhé kolo, musel by vyřadit nasazenou osmičku Andyho Roddicka, se kterým se utká poprvé v kariéře.

Proti Marcosi Danieovi z Brazílie se na cestu za čtvrtým vítězstvím na grandslamovém turnaji v řadě vydá Rafael Nadal. Právě proti tomuto Jihoameričanovi Španěl zahájil předloni jediné French Open, které nakonec nedotáhl až k titulu. 

Pořadatelé i většina fanoušků by ráda 30. ledna viděla finále Nadala s Rogerem Federerem. K tomu by poprvé po dvou letech na grandslamovém turnaji mohlo teoreticky dojít. Vítězové posledních ddvou ročníků jsou pochopitelně nejvýše nasazenými. Zahrát si v 1. kole proti švýcarskému tenistovi se 'poštěstilo' Lukáši Lackovi ze Slovenska. Pokud Federer postoupí, narazí ve druhém kole zřejmě na Francouze Simona, se kterým dosud oba vzájemné souboje prohrál. 

Už v prvním kole se s turnajem rozloučí jeden 'černých koňů'. Los totiž proti sobě postavil domácího Lleytona Hewitta s Davidem Nalbandianem, kteří rozhodně mají šanci promluvit do závěrečných bojů letošního Australian Open.

AUSTRALIAN OPEN - los dvouhry mužů

Soupeři českých tenistů:
Berdych (6-ČR) - kvalifikant
... (další možní soupeři: Kohlschreiber, Gasquet, Davyděnko, Djokovič, Federer)
Štěpánek (ČR) - kvalifikant ... (Isner, Čilič, Nadal, Ferrer/Nalbandian/Hewitt, Söderling/Murray)
Hájek (ČR) - Roddick (8-USA) ... (Kunicyn, Monaco, Monfils, Federer, Berdych/Djokovič)

Další zajímavé dvojice:
Nadal (1-Šp.) - Daniel (Braz.) ... (Gimeno-Traver, F.López, Isner/Štěpánek, Ferrer/Nalbandian/Hewitt, Murray/Söderling)
Federer (2-Švýc.) - Lacko (SR) ... (Simon, Montaňes, Fish, Roddick, Berdych/Djokovič)
Hewitt (Austr.) - Nalbandian (Arg.) ... (Berankis, Ferrer, Južnyj, Nadal, Murray/Söderling)
Djokovič (3-Srb.) - Granollers (Šp.) ... (Karlovič, Troicki, Almagro/Ljubičič, Berdych/Verdasco, Federer)
Söderling (4-Švéd.) - Starace (It.) ... (kvalifikant, Bellucci, Tsonga, Murray, Nadal)
Murray (5-Brit.) - K. Beck (SR) ... (Marčenko, García-López, Melzer/Baghdatis, Tsonga/Söderling, Nadal)

Kompletní los dvouhry mužů (pdf)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle mě Berdych vypadne hodně brzo. Qulifikanta možná ještě dá, ale Kohlschreiber je určitě lepší hráč než Berdych takže tam asi vypadne. Případně s Gasquetem
Reagovat
dabelsobul
Pořád tu čtu, jak má každý smůlu na los. Že bude Federer hrát o účast mezi nejlepší osmičkou s Fishem, není nic hrozného. Stejně tak čtvrtfinále Roddick/Monfils. Berdych to samé - Kohlschreibera prostě světová šestka porazit musí, Gasquet ve 3. kole dobrá prověrka. A že neumí na Davyděnka, to není smůla na los.

Jedinými, kdo má podle mě opravdu pech, jsou Nalbandian s Hewittem. Mohli zůstat ušetřeni aspoň v prvním kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mám úplně stejný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak! Zápas Nalbandiana s Hewittem je hodný na čtvrtfinále... je mi jich líto
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Del Potrovi, ale ten los! Sela a pak hned Baghdatis. Nic s medem. Fandím samozřejmě taky Rogerovi, a to všema deseti, ale ten los má dost těžký. Třeba Simon, ve 4. kole Fish, pak Roddick/Monfils, v SF Djoker (ne Berdych se tak daleko nedostane). No, letos to moc na obhajobu nevidím, ale budu doufat. A fandit. :-) Jinak v ženách má pěkný los Clijsters, té bych to moc přál. POME KIM!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Karty jsou rozdány..
Na prvnim grandslamu sezony se uvidi, na kolik je Berdych sebevedoma svetova 6. Kvalifikant to je (doufám :D) tutovka, ale je fakt že Kohlschreiber i Gasquet umi zahrat vyborne. Nicmene by je asi mel porazit. Bohuzel proti Davydenkovi v pripadnem osmifinale mu moc sanci nedavam. Ta bilance mluvi za vse, ale treba se vyhecuje a poda na tomto turnaji skvely vykon.

Myslel jsem ze Stepanek uz si jede svuj standart, ale to prohra s Chelou me zamrzela. Samozrejme hrac muze mit formu a semtam prohrat, to se potvrdi prave tady. Pripadny souboj s Nadalem by byl perfektni zapas.

Doufam ze tady svou formu najde i Del Potro kteremu bych to moc pral. Ackoliv Federera vubec nemusim, myslim ze ma nejvetsi sanci na vitezstvi. V Nadalovi posledni dobou bohuzel jaksi nevidim toho suverena, kterym byl temer celou minulou sezonu. Snad mu zakonkuruje a uvidime neco podobnyho jako ve finale 2009 :). Samozrejme taky predpokladam ze ostatni spickovy hraci Djokovic, Murray aspol sve zapasy zvladnou a pokusi se rivalum hodne zneprijemnit cestu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra to první kolo to je hrozný...Nalba i Hewitt....chtěl jsem je dotlačit co nejvýš (hlavně Lleytona)...budu tedy fandit vítězi...DelPovi....a samozřejmě Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to teda vůbec nemá od druhého kola lehké, má NEJHORŠÍ LOS!!! Na světovou šestku to je vcelku nářez. Kohlschreiber když má den, tak porazí každého, Gasquet, ten byl ve dvaceti hvězda, vrací se, minulý rok se vyškrábal docela vysoko, a pak už není co dodat Davyděnko...... TO JE TEDA SÍLA, nikdo nemůže mít horší los, tomu nevěřím!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemyslím, že to má Berďa nějak extrémně těžké, z první desítky tam má do SF pouze Verdasca - a to je v současné době pěkné kopyto. Takže ČF je velmi reálné, pokud Tomáš zahraje svůj standard. A s Kohlim má solidní bilanci (5-1). Gasquet je můj oblíbenec, pač ten jeho jednoručný backhand je prostě NESKUTEČNÝ, ale má slaboučký servis a hratelný je (letos prohrál třeba s Phauem).
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že los nemá nějak těžký. Ale výkony ze začátku sezony, kterými se zatim prezentoval musí dost zlepšit, jinak ve 2.kole zřejmě končí. Případný souboj s Kohlschreiberem, který sice formu moc nemá, ale na GS umí zahrát a hlavně na AO mu to docela sedí. Čtvrtfinále je reálné, ale myslím si, že se tam Berdych nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
v prvním kole zápas Hewitt-Nalbandian? :-o Myslím,že oba z toho musejí mít ohromnou radost...
Reagovat
smazaný uživatel
Najviac ze Soderling s Murraym sa maju v QF stretnut- tam nech Murray ukaze ci je svetova 4- na 60% ho podla mna Robin vyklepe ked bude hrat tak ako v Brisbane. Dalej Hewitt-Nalbandian neni treba komentovat slager 1. kola.dalej v 2. kole Gulbis-Dolgopolov ak postupia obaja bude super zapas. Nadal- na QF dostal zas najslabsieho mozneho supera- Ferrer - Spaniel, na harde pre NAdala 3:0 ziadny problem.. Berdych ktory nehra moc toho od Wimbledonu tak dostal asi najlahsi zreb na svete ze QF by mu snad nemalo ujst.1. kvalifikant, 2.Nemec, 3. Gasquet, co Troicki mu teraz ukazal a tiez s Phauom vyletel na 1. turnaji a 4. kolo tragik Verdasco alebo Davydenko ktory este furt neni ten hrac co bol, cize QF a tam Novak mu da stopku. Del Potro mal stastie na los, ak sa rozohra prve kola by mal dat- Bagdatis v 2. kole uvidime jak bude hrat, 3. kolo z tych uz vyssie nasaadenych zrovna slabeho Melzera, ktory je vysoko hlavne vdaka bodom z RG a potom az v 4. kole Murray. Ivo rozstriela Dodiga a potom v 2. kole som zvedavy na kolko potrapi Novaka. Roddick zas dostal do QF Rogera chudak mooze uz teraz ist si balit kufre a Simon 2. kolo Rogera tiez aspon neda vela bodov:D
Reagovat
Matti
no on tam Rafa v QF může taky mít Nalbandiana a to nemusí být nic lehkého. Navíc se tam Rafa potřebuje ještě i vůbec dostat. Roger se Simonem(pokud se střetne) taky nic moc los na 2 kolo.Každopádně budou super zápas hned od začátku, tak jak už jsi ty dvojice vzpomínal.
Reagovat
Frantz
Tak Nadal zase dostal najlahciho soupere na QF,to je hrozne,vzdyt on to vsechno vyhrava zadarmo...Ty tvoje zvasty cist,to musi mit clovek nervy. A hlavne,neni on ten Nadal nahodou 1.nasazeny hrac? Koho by mel jako jednicka dostat v QF, Djoka nebo rovnou elegana,ty pako?
Reagovat
smazaný uživatel
Pako si akurat tu ty. Pisem dakde o tom ze vsetko vyhrava zadarmo? Nemam nic proti Nadalovi tak si nevymyslaj veci a je mi jasne ze nedostane v QF Rogera- akurat v QF ma stastie na zreb ze dostava Spanielov- Verdasca mal minule ale ten sa ani neprebojoval atd.. aSpanieli proste z neho maju komplex a vypadnu hned a Ferrer na harde s nim dostane 3:0 jak nic o tom to bolo tak lepsie citaj a pootm komentuj, napr. uz len 8cka nasadeny Roddick by bol pre neho tazsi super o dost tak to bolo myslene cize rozmyslaj ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Soderling vyklepe Murrayho, jsme viděli v Londýně. Myslím, že Murray má proti Robinovi účinné zbraně a jeho hra způsobuje Robinovi problémy. Ale škoda, jeden z nich mohl být v semi. Jinak je blbost vymlouvat se pořád na los, ten má lehčí, ten zas ten. Vítěz musí porazit každého. Jen mi je líto Hewitta s Nalbandianem, snad ale Lleyton doma zaválí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist