Australian Open bude mít příští rok nejvyšší dotaci v historii

2. 10. 2012, 09:43
Aktuality 5
Nejvyšší finanční prémie v historii turnaje dostanou příští rok tenisté na Australian Open. Organizátoři prvního grandslamu sezony zvýšili celkovou dotaci o patnáct procent na rekordních 30 milionů australských dolarů (asi 604 milionů korun).
Australian Open navyšuje prémie

K navýšení bonusů zejména pro tenisty vyřazené v úvodních kolech vedení Australian Open sáhlo poté, co někteří hráči pohrozili, že budou turnaj bojkotovat. O konkrétních částkách zatím nebylo rozhodnuto, podle ředitele melbournského grandslamu Craiga Tileyho by však mělo jít o nárůst 30 až 60 procent. Loni na Australian Open dostali hráči vyřazení v prvním kole 20.800 australských dolarů (416.000 korun). 

Tiley uvedl, že hráče rekordní odměny příjemně překvapily. "Asi nečekali, že je zvedneme tak výrazně," řekl s tím, že on s navýšením nesouhlasil. "Osobně si myslím, že tenisté by měli dostávat odměnu na základě výkonů, takže za vítězství," prohlásil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
freeteepek
Souhlasím s ředitelem. Zvedat prémie za vyřazení v prvním kole? A proč? Jestli tihle hráči hrozili, že budou turnaj bojkotovat, tak ať to klidně udělají!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadá, že jeden z velkých důvodů zdražování všeho možného jsou odměny těmto "nadlidem". Kdyby brali desetinu toho, co nyní, tak by to bylo ještě hodně!!!
Reagovat
smazaný uživatel
za 416.000 bych si tam pinknout sel, i kdyz vim ze bych zrejme neuhral ani 5 micku:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale hraci budou stejne furt saskovat
Reagovat
smazaný uživatel
sry toto sem nepatri, melo to byt do noveho vlakna
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist