Australian Open uvidí finále s českým zastoupením. Strýcová s Hsieh se v semifinále utkají s Krejčíkovou a Siniakovou

28. 1. 2020, 05:25
Aktuality 5
AUSTRALIAN OPEN - Letošní finále čtyřhry žen na Australian Open bude mít s jistotou české zastoupení. V semifinále se totiž utkají Barbora Strýcová po boku Tchajwanky Su-Wei Hsieh a ryze české duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková. Oba páry dnes zvládly čtvrtfinálové souboje.
B. Strýcová a S. Hsieh (© AFP)

Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh se hned na úvodním turnaji sezony v australském Brisbane radovaly ze šesté společné trofeje a na ni úspěšně navazují na letošním Australian Open.

Na úvodním grandslamu sezony ještě neztratily set. Ve čtvrtfinále smetly dvakrát 6-2 americké duo Jennifer Bradyová, Caroline Dolehideová. Nasazené jedničky svým soupeřkám povolily jediný brejk a postup slavily za necelou hodinu.

Zatímco Strýcová s Hsieh pokračují bez ztráty setu, jejich příští soupeřky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou musely i ve čtvrtém zápase do rozhodující sady.

Vítězky generálky v Shenzhenu, které letos rovněž ještě neokusily porážku, po obratu zdolaly 3-6 6-2 6-3 turnajové šestky Gabrielu Dabrowskou a Jelenu Ostapenkovou, ve třetím setu doháněly manko brejku.

Šampionky loňského Wimbledonu Strýcová s Hsieh budou bojovat o své druhé společné finále na grandslamech. Krejčíková se Siniakovou se v minulosti do finále grandslamů dostaly dvakrát (French Open a Wimbledon 2018) a v obou případech uspěly.

Jediný dosavadní souboj vyhrály v základní skupině loňského Turnaje mistryň Strýcová s Hsieh.

"Katka a Bára jsou ohromně těžkými soupeřkami, jsou sehrané. Bude to extrémně náročné i proto, že se známe," řekla třiatřicetiletá Strýcová před semifinále. "Aspoň bude nějaká Češka zase určitě finále. Je vidět, že nás je hodně," řekla Siniaková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
pokračuje i v mixu s Mekticem. Dneska podala velice dobrej výkon. Málokdy se vidí, aby ženská byla v mixu lepší než její partner jako dneska Bára a to i na podání ...
Velice mě potěšilo i to, že vyřadili "hvězdnej" pár Anisimova/Kyrgios. Znovu se ukázalo, že Kyrgios je jen namachrovanej klaun, kterej kromě podání a výstřelků v chování (dneska opět jedna zdemolovaná raketa) v ničem jiným ostatní nepřevyšuje ...
Reagovat
Fandina
Partner ale hrál také dobře. Pár chyb tam bylo od obou, ale jinak asi nejvíc jich bylo od Anisimové. Nicméně to oblečení co měla jí moc slušelo :-)).
Reagovat
Fandina
Bára K. s Mekticem právě hrají mixa proti Anisimova Kyrgios. Zatím 4:4.
Reagovat
Fandina
Je mi jedno, kdo vyhraje, ale samozřejmě bych si přála, aby ten pár, který vyhraje pak vyhrál i finále. Bára s Hsieh dneska hrály dobře, ale měly lehčí soupeřky, než KrejSi. Tak si nedovedu tipnout, jak semi dopadne. Dneska jsem viděla mače od druhého setu a všechny naše holky se mi líbily.
Reagovat
tommr
vzhledem k časový kolizi se zápasem Petry jsem viděl až třetí set a v něm hrály naše holky poměrně solidně a vyhrály mnohem přesvědčivějším způsobem než v předchozím kole ...
Škoda, že v semifinále narazí na další pár s českou účastí Hsieh/Strýcová. Tomu zápasu by víc slušelo finále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist