Austrálie otočila duel s Chorvatskem a je po 19 letech ve finále Davis Cupu

26. 11. 2022, 00:32
Aktuality 2
DAVIS CUP - Australští tenisté ve španělské Málaze porazili 2-1 na zápasy Chorvaty a poprvé od roku 2003 postoupili do finále Davis Cupu. O vítězné body se postarali Alex de Minaur a ve čtyřhře rozhodli Max Purcell s Jordanem Thompsonem, kteří zdolali 6-7 7-5 6-4 jeden z nejlepších deblových párů současnosti Nikola Mektič a Mate Pavič.
Max Purcell a Jordan Thompson

Chorvaty sice poslal do vedení Borna Čorič, který porazil Thanasiho Kokkinakise 6-4 6-3, ale Marin Čilič pak prohrál jednoznačně 2-6 2-6 s Alexem de Minaurem.

Rozhodující postupový bod zajistili Australanům Max Purcell a Jordan Thompson, kteří po ztraceném prvním setu zdolali 6-7 7-5 6-4 finalisty nedávného Turnaje mistrů Mate Paviče a Nikolu Mektiče.


Australané pod vedením nehrajícího kapitána Lleytona Hewitta postoupili do finále poprvé od roku 2003, kdy slavili poslední 28. titul. Letos si o Davisův pohár zahrají v v neděli proti Italům, nebo Kanaďanům.

• DAVIS CUP 2023 •
Málaga (Španělsko), tv. povrch / hala
páteční výsledky (25. 11. 2022)
• Semifinále •
Austrálie - Chorvatsko 2-1
Kokkinakis - Čorič 4-6 3-6
De Minaur - Čilič 6-2 6-2
Purcell/Thompson - Mektič/Pavič 6-7(3) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
Los Lorenzos selhali, ale efááčkovi to sedlo a Vaškovi to moc přeju.
Ale po klasickým Davis Cupu se mi ještě nepřestalo stýskat smile
Reagovat
Krisboy
Forza Lorenzos! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist