Austrálie prohrála i s Itálií a vypadla ze hry o finále

31. 12. 2013, 09:26
Aktuality 1
Italští tenisté Flavia Pennettaová a Andreas Seppi na Hopman Cupu porazili Austrálii a vrátili se do hry o finále. O to už naopak nemohou usilovat domácí tenisté, kteří zůstávají bez bodu.
Andreas Seppi a Flavia Pennettaová

Austrálie hrála finále domácího Hopmanova poháru naposledy v roce 2003 a ani letos čekání neukončí. Po porážce s Kanadou neuspěla ani dnes proti Itálii a definitivně přišla o postupové naděje.

Utkání otevřela dvouhra žen, ve které Samantha Stosurová nestačila na Flavii Pennettaovou. Italská tenistka vyhrála dvakrát 6-4 a zvítězila tak i v pátém vzájemném střetnutí.

"Vždy je to velký boj a pokaždé s vítězným koncem pro mě. Dnes mi fungoval hlavně servis," komentovala Pennettaová.

"Pro mě je to zklamání, když jsem opět nedokázala vyhrát," řekla smutná Stosurová, jež v sobotu prohrála s Bouchardovou. Dnes spáchala 26 nevynucených chyb. "Ale myslím, že jsem hrála docela dobrý tenis. Nejdůležitější teď pro mě je trávit co nejvíce času na kurtu. Proto je pro mě tenhle turnaj tak důležitý."

Jiskřičku naděje pak vykřesal Bernard Tomic. S Italem Andreasem Seppim, který předchozí zápas proti Polsku nedohrál kvůli nemoci, sice ztratil první set, nakonec však zvítězil 4-6 6-3 6-2 a duel poslal do rozhodujícího mixu.

V něm uspěli Italové, kteří si tak udrželi teoretickou naději na postup do sobotního finále. K tomu však ve čtvrtek potřebují porazit 3-0 na zápasy Kanadu a zároveň doufat v hladkou porážku Polska s Austrálií. Pak by rozhodoval počet vyhraných/prohraných setů, případně gamů. I Kanada zůstává ve hře, teoreticky jí stačí vyhrát 2-1 proti Itálii. Vše ve svých rukách mají ale Poláci.

Tomic dnes přiznal, že byl unavený. Včera totiž trénoval celkem 5 hodin a dnes před zápasem proti Seppimu další dvě.

"Tento týden je pro mě tréninkový. Hraju trochu unavený, ale koho to zajímá. Musím se s tím poprat sám," řekl Tomic, který s novým trenérem Velimirem Žovkem ladí formu na Australian Open. "Jsem teď unavený, ale děláme to proto, abych byl silnější v dalších týdnech."

- HOPMAN CUP 2014 -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
úterní výsledky (31. 12. 2013)
Skupina A:
Itálie - Austrálie 2-1
Pennettaová - Stosurová 6-4 6-4
Seppi - Tomic 6-4 3-6 2-6
Pennettaová/Seppi - Stosurová/Tomic 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
se nějak teď nedaří, to je škoda, ale doufám, že v ještě zaválí. Jinak Šafařindy škoda. Dneska jsou opět pro mě zajímavé zápasy, tak se těším, hlavně Lukáš vs Rafa, i když, upřímně, těžko někdo čeká senzaci ne? :) Vyhrál mi Mahut, škoda, že to nebylo na streamu, koukala jsem, že hrál s Rogerem čtyřhru, to mohlo být zajímavé. Tak přeju všem pěkný silvestrovský tenisový den (teda spíš poledne) :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist