Australskou kvalifikaci o Melbourne vyhráli Mitchell a Bobusicová

16. 12. 2012, 20:35
Aktuality 0
V Austrálii skončilo tradiční domácí playoff o dvě divoké karty na Australian Open a start na úvodním grandslamu sezony si zajistili dvacetiletý Benjamin Mitchell a pětadvacetiletá Bojana Bobusicová.
Benjamin Mitchell

Benjamin Mitchell ve finále playoff zdolal 3-1 na sety svého častého deblového parťáka Matta Reida . Po zisku úvodních dvou setů začal být unavený, neboť měl v nohách pětisetové semifinále, čtvrtou sadu ale zvládl a a může se tak těšit na svůj druhý zápas na grandslamu. Loni v 1. kole Australian Open odehrál tři poměrně vyrovnané sety s Johnem Isnerem. 

"Jsem nadšený, ale i nervózní - doufám, že v prvním kole nebudu hrát s Djokovičem, nebo Federerem," řekl 326. tenista světa Mitchell, jehož letošním maximem jsou tři challengerová čtvrtfinále.

Pětadvacetiletá Bojana Bobusicová, jež ve čtvrtfinále zastavila loňskou vítězku kvalifikace šestnáctiletou Ashleigh Bartyovou, ve finále smetla Monique Adamczakovou a v 25 letech se může těšit na teprve druhý start na grandslamovém turnaji.

"Jsem šťastá za to, jak jsem to dnes zvládla a že jsem vyhrála," radovala se Bobusicová. 

Při svém grandslamovém debutu, který absolvovala loni rovněž na domácí půdě v Melbourne, získala proti Němce Angelique Kerberové jen čtyři gamy. Letos Bobusicová uhrála jen jedno semifinále na turnaji ITF v australském Burnie a v žebříčku WTA jí aktuálně patří 334. místo.

Australian Open startuje 14. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist